Follow by Email

Tuesday, December 25, 2012

the lion and the lamb

 
 the lion who was in love with the lamb
.
.
 
doesn't love the lamb anymore
 
.
.
 
so the lamb got frustrated and ran away
.
.
 
and the love sank to the bottom of the deepest ocean
 
and the lamb keep faking a smile
 
until maybe the lion come back or another lion notice her smile


 


Tuesday, December 18, 2012

le wonderpet

Assalamualaikum.
.
.
.
.
 
Sedih
.
.
.
Kawan kita ada kawan baru
.
.
Tahu, tak matang betol aku. Tapi..
.
.
Nak sedih jugak.
.
.
Nampak kawan  N I S A buat cover photo diorang 3 O R A N G
.
.
Teringat. K A M I bertiga. D;
.
.
Tengok Kema dengan ehem2. Sedih jugak. D;
.
.
Tu je , kboi.
 
Kema & Nisa - at Genting Highland.

Dalam GYM-Puncak Alam. Kitorang bergambar je lebih. HAHA.

BILIK KULIAH. Peah & Kema. Rindu D;

Bila pulak nak bertiga lagi kita nih ? D;
 


Sunday, December 16, 2012

L.O.V.E is LOVE

Small shirt pants tight , Assalamualaikum goodnight :)
 
Tonite my entry is about LOVE. What's LOVE mean to me ? Hm hm hm. Yeah I mean to the opposite gender of yours lhaa ladyyy . :> Hm hm hm again.
 
In just a few days I will turn 20. Oh God ! Ya Allah , feelin' like old already. kekkeke. ^_^
And I'm happily single and available. Duhh.. -_- 
 
I guess so. Well. At least there's many things I don't have to worry about. Dont have to text BF every hours or so on. Dont have to spend extra money on him. Dont have to worry , jealous , think about BF all the time. Dont have to do maksiat. Dont have to burden my heart or something like that. -.-
well , there so many DONT HAVE ! - so I guess it's ok ?
 
but then , being single kinda sucks? Goossh . I cant tell. These few months I've been thinking a lot about it. Sometimes when I'm feelin' down , I would like to tell it to a BF. When I'm happy also , I want to tell to someone ! When others are texting their BFs - I want it too ! ><  
LOVE is SOOOO COMPLICATED. Even my 4years and 20days  love experiece didn't teach me much. Though I always insisted that it was my first true LOVE. Naaahhh , I really don't know.
 
 
But , I strongly believe that my HUSBAND will always be my FIRST TRUE LOVE. I can guarantee that. :)


Saturday, December 8, 2012

Allah menguji tiada henti

 
 
 
 
Assalamualaikum.
Pokok kelapa jambatan titi ,
Allah menguji tiada henti .
^____^
 
 
 
 
Alhamdulillah. Walaupun aku tak dapat , tapi tetap , alhamdulillah :)
KEMA kata : rezeki Peah kat MSU la tu.
Nampaknya , MSU tetap di hati ku la ni. Adehh. -_- *Tuhan  tolong temukan aku dengan jodoh yang boleh tolong bayar hutang PTPTN nanti* hehe.
Jadi , apapun hidup sebagai pelajar MSU wajiblah aku jalani.
Hmm. Tuhan , tolong ikhlaskan hati aku dan permudahkan lahh jalan ku Ya Allah .
 
Jadi , perancangan ringkas aku ?
Hm. Next sem kena cari rumah sewa area MSU tercinta tu -_- .
Lepas tu , enjoy the 3years of Diploma.
Meanwhile , nak kurus kan badan macam Wawa  eh over. hehe . *sebab Wawa kurus mase duk MSU*
habis Diploma in sha Allah kerja.
Ada rezeki ada duit ada perasaan nak belajar sambung lah degree.
Kalau tak , KAHWIN. ' 3 '
Mase tu umur 22 fulamakkk cun lah nak kahwin mama mesti kasi punyer, hew3
Then kerja kerja kerja kahwin beranak.
Aww ! HAHA. aku over nyah . -.-
Then kerja kerja kerja sampai mati sebab PTPTN mampus nak bayar. Uwaaa D;
i hate you Money-Sucking Uni. !
 
Mama ayah ,
Diah berjanji akan bekerja kuat dan membanggakan mama suatu hari nanti
biar tak bergaji besar asal hati dan sayang Diah sebesar lautan untuk mama dan ayah <3
 
Alamak , saya sedih la sekarang. Mama pergi JB pulak nak nangis kat sape ni? D;
*peluk Keroro*
 

Tuesday, December 4, 2012

Nak Bau Malang !

Telan epal lekat halkum , Good evening Assalamualaikum. :)
 
 
Kali ni aku nak update pasal MALANG ITU TAK BERBAU. kalau ada bau mesti takde kemalangan sebab kemalangan itu TAK BEST ! Hmmm. Nak kate aku ni NURUL NADIAH BINTI AHMAD ni bernasib malang , hm entah la. Tapi agak la sebenarnya. Sad but true !
 
Salah satu dari kisah kemalangan aku ni is when aku kene KACAU DENGAN MAT PAKISTAN tahun lepas. HAHA. kes ni malang yang lawak bagi aku. So one gojes evening ni ,aku sebagai kakak yang baik teman adik bongsu aku AAN ke kedai gunting rambut. So um obviously, tukang gunting tu Mat Pakistan ( MP ) . pergh. hensem ok MP ni. kekekke. tinggi putih sasa sweet ecewahh over pulak ! 0_~ tapi takde lah aku nak maen cinta lak dgn die. tapi mase die tgh gunting rambut adik aku tu die asyik usha2 aku. bukan nak kate aku POYO atau KOYA ea tapi die mmg tgk2 aku ibarat aku sebiji alien dari planet zuhal. ape ntah soklan die tanye aku jawab bo layan je.
Acara kemuncak nye ialah jeng jeng jeng .,.. mase aku nak bayar duit. Aku hulur duit , dia hulur kamera nak amik gmba dengan aku katenya nak jadi FRENS. ERK !? HAHA. Funny LOL MP. aku kate la no pictures puhliss da rase mcam retis pulak. kekkeke. aku ckp : just frens. aku senyum , die senyum. then die hulur duit baki , aku nak amik ,die tarik tangan aku dan CHUUPP ! tiba2 die sarung cincin batu nisan kedabak muat ibu jari kaki aku then kiss tangan aku ! amboih ! romantik habis ni ! Aku yang biaselah lambat loading dan blur tak tau nak buat ape terus cabut dan merempit dengan basikal adik aku balik rumah ! Sampai je rumah terus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRGGHH ! HISTERIA setahun ! Uwaaa cian bakal hubby bucuk I tak sempat rasmi kiss tangan I . D; 
 Malam tu jugak dengan gamat satu kampung Gombak ni pergi serang MP tu bawak masuk lokap sebab berani menganggu gugat ketenangan  anak buah PAK LANG aku yang terhebat dan terkonal di kampung ni. Hamek kau ayah and paklang pergi serbu bawak parang segala. Good job DADDY and PAK LANG ku ! :P
 
Then yang kedua tahun yang sama. Di suatu tengah hari yang terik berjalan lah aku lenggang lenggung sawi dari stesen LRT ke rumah aku. *duit tambang xcukup bajet nak exercise jalan je lah*hehe. Tengah2 jalan smbil dengar MP3 kesayangan aku tibe2 dengar bunyi moto dari belakang, aku pun pusing lah. Dah pusing dah ni , dah nampak dah dengan mata empat aku ni moto tu datang dekat. Tapi LOADINGGGGGG nye otak aku tengah2 hari tu , aku macam : "eh knape die dtg dekat ni? nak elak lubang ke ? nak  berenti tepi jalan ni ke? " satgi tetiba ,, ZZAAAPPP ! Lesap beg jinjit aku yang aku baru beli raya before tu. WUWU D; magik nye , aku tak jerit pon ! Aku mcam ha? ha? eh? ape ni ? what happen?*sambil tengok sekeliling dan mmg takde org pon*
Kuang hajar punye peragut . BUKAN ADE DUIT PON DALAM TU ! setakat 3hinggit kau nak beli topup pun tak cukup ! Tepon mase tu pun tepon cikai baling anjing mati. Grrr. Minyak wangi bodyshop je lah mase tu paling2 mahal pon dengan MP3 kesayangan aku. menyusah kan aku je kena pergi buat IC kad bank segala. Buerk peragut buerk ! ;<
 
Then yang paling latest. MINGGU LEPAS. maka berjalan laah daku yang bajet surbibor ni dari kelas yang habis lambat and mase tu dah malam 8pm mcm tu. Sedap2 maen mcj *biase aku kalau smpai malam aku trun bas aku tgk kiri kanan belkang depan atas bwh* - tapi ni xtgk pulak. my bad. tetiba ade MAT MOTO mane ntah seekor kera die bwk moto slow2 sblah aku. Die merapu nak kenal ape ntah aku xdgr sbb ngah pakai earfon. Dan2 lepas tu buat roadshow bwk moto die pusing2 depan aku *aku tgh jalan lagi* Aku tengok sekeliling. Aduyai ! Gelap takde orang ! And i was about to get in a dark alley. Nak ikut shortcut cepat smapi rumah sangat. -_-  aku masuk je lorong tu , die park moto die tepi jalan tu then dengan helmet2 tak tanggal die ikut aku ! GILA BAPAKKK CUAKKK AKU NYAHHH ! >< aku lari ! die kejar ! aku pun jerit ! "EE JANGAN IKUT SAYEEEE!!"
Alhamduliillah aku nampak pintu rumah family Indonesia terbukak then aku pergi terduduk depan pintu rumah die. Aku pusing tengok lelaki moto tu dah blah. Terdiam aku hah. Pacik Macik Indo seorang demi seorang keluar rumah tgk aku ,yelah pelik la kan tetiba terduduk depan pintu rumah. Yang mcm paling tua among them sorang ni keluar kat jalan tengok2- mcm tau2 je wat happen. Aku pun terketaq2 nages2  kol mama suh amik on the spot. But takde orang kat uma leh amek aku so the Indonesian family (satu family nih ! 3 lelaki 4 perempuan kelek anak depa ape sume) hantar aku balik rumah. Dah nak dekat dah pun tapi aku tak berani fobia nak balik sorang2.
 
 
 
Tu lah alkisahnya. Malang toi sejak duk KL ni -__-'' tapi setiap yang berlaku ada hikmahnya. Allah nak uji kita dan mungkin Allah nak kita balik ke sisiNya, kalau kita tak diuji mungkin kita hanyut sebab kita lupa Allah itu Ada.
 
Ya Allah , kau lindungilah hati2 kami dan berikan lah kesejahteraan buat kami , di dunia dan akhirat.
 

Thursday, November 22, 2012

TENGGANU KITE ! ' 3 '


Assalamualaikum. Hari ni nak buat late night storiesss. Hihi. Today nak stori mori about my friends dan pengalaman hidup di Terengganu dulu.

Aku mmg ORANG KEEYYY ELLL . -.- EH EH ic aku 14 okeyy. Tapi takde lah aku nak bangga pon jadi budak keyel ni. Kdg2 mcm tanak mengaku pun ade. Kahkahkah. Al kisahnya lepas aku lahir je beberapa bulan lepas tu ayah kene transfer ke Kuantan. Jadi , ke Kuantan dan bertapa lah aku kat sana sampai darjah 2. Mase kena pindah kat Terengganu tibe2 tu aku memberontak tahap nak rompak mama ayah dah sebab aku TAK SUKE TERENGGANU ! Mula2 masuk SK SURA darjah 3 , masuk 3 Anggerik. Aku rase mcm arrrrggghhhh. Lepas je duduk kat meja aku, kawan2 baru aku dah tanye, “ ADA KALANG CAK DOK ?” -_- kezzuutan bahasa. Time nak beli burger kat kantin. SINGGIT SAMAH. SAMAH ? ape tuuuuu ? sejenis burger baru ? hehe. Sila jangan marah aaaa. :B

Rumah pertama aku kat Dungun , Taman Bersekutu. Seiringan dengan namenyee yang indaahh tu , mmg tempat tu banyak K U T U ! kutu lembu aka pirah aka cengkenit. Memang menangis tahap hingus keluar sedut balik lah bila kene. Kejap kat ketiak. Kadang2 bawah telinga. Paling pedih dalam telinga. Ha sebulan jugak aku demam time kene uh. Rumah aku yang ni rupenye depan je rumah TENGKU NASUHA schoolmate aku mse SK BATU 7 dlu. Kalau tahu awal2 hari2 aku pergi menapak kat umah die. Heee ^_^

Lepas tu lepas tu lepas tu , hehe , aku pindah ke Kuarters Politeknik Dungun. Awal2 duduk kat sni, memang merintih ketakutan gtuu nyahhh. Why not? Ehh eh BUKIT BAUK tuu ! dah macam2 stori mori aku dengar . Pulak tu Poli tu mmg baru je bukak so for sure la um um ‘penghuni asal’ die tak chow lagi kan kan? Byak pulak kes lepas family aku move in tu. >< tanak la cite. Kang  ade nak gi toilet suruh aku teman. LOL. ^3 ^

Lame jugak aku duduk kat Terengganu. Sampai Tingkatan 4. Darjah 3 sampai UPSR aku sekolah kat SK BATU 7. Tingkatan 1 sampai 3 aku sekolah kat SMK ELIT MAK LAGAM. MUA-HA-HA ! nak jugak ELIT tu kaa? Buerrkk :P Harusla, should be proud to be Tesmalian. -00- then form  4 dan 5 aku sekolah kat SMS SAINS TERENGGANU , SESTER.

Boleh ke cakap GANU  ? eh eh. HAHA. Mula2 sumpah aku tekang nok cakap ganu sebab mase skolah rendah kawan2 aku tak de la pressure sgt suh aku ckp ganu. Hmmm. Masuk TESMAL je , mampuih kne bahan. Aaaarrrggghhh ! Lidah KL aku ni bile try nak ckp GANU , dah BOLOK tahap BABY. Haha. Memang belit lidoh2 ambe. Sampai at certain point, aku sendri tak pham aku ckp ape? Ngeh. Mase form 1 takdop la aku kne sangat , alih2 masuk form2 kaw2 aku kne bahan dgn satu geng ni. Urgghhh ! I will not forgett you mister and mister ! buerk >< siap dapat geloran UPTOWN GIRL. Asal aku lalu je depan depa ade la radio english rosak nyanyi lagu tu ! stress ! dah la aku ni KABUT mase primary school dulu. *eh skarang tak ke? :>*

One of my Ixorian bestfriend pulak siap bagi aku kad besday dalam tu tulis lagu UPTOWN GIRL by WESTLIFE tu. -....- takpe Kiren , still i’m thankful    Baru2 ni pulak , Sir Nurul CI aku kat Hospital Serdang mase aku praktikal ni , panggil aku CITY GIRLLL. *tangan ke bahu semua mata ke atas* waargghh tak pasal je dapat gelaran baru , bagilah gelaran macm Sir Mokhtar  : SWEEET  :> *eh koya eh*

Then aku berusaha bersungguh2 menajamkan skill aku berbahasa GANU ni. Huh. Sampai kat umah aku yang majoriti ckp KL pong aku ckp GANU. Mama tak pahang pong bo layang aku. Ahahha. *OVER* Ha amek kaw huh sekarang kalu aku ckp GANU mesti org ingt aku ic 11. Mue-he-he. -3-

Sekarang ramai kaitan dalam hidup aku ni asal GANU. Abang ipar ganu , bestfriendss ganu , ex ganu eh eh eh , bakal pakwe pon ganu eh lagi , calon mak mertua ganu LOL . dah la cukup. U get it la kan? Anyhow sekarang I LOVE TERENGGANU ! one of my  favourite state ! Baaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnyak sangat things and people yang aku treasured kat sini. Ahh. Mahu pergi lagi. ^^

P/s : Lepas kawin insyaAllah aku nak ajak yang halal itu *sesiapa saja,non-specific*  duduk Terengganu. I dun like KL. Jammmmm ! buerk. :D

Oh sekian sahaja di sini. Moral of the story , kat mane je kite berada , jangan jadi rusa masuk reban. Eheh. Kene try mingle and of course kene expose dri sendiri dgn budaya bahasa dan adat resam kat sesuatu tempat tu. wasalam.

Muke aku berkata: ade aku kisah ?
 

Saturday, October 13, 2012

Dear Diary ,

Assalamualaikum :)
 
 
*sila tukar mood bacaan anda kepada mood budak sekolah rendah*
Hari ini kite nak cite kat semua pafal diari kite duludulu. Hehe.
Kite kan ,dari drjah 5 lagi dah ada diari ,sebab kite suke menulis peraasaaan kite dalam tu. Mase tecik2 dulu kite slalu tulis pasal kite suke kat sapa. Heeee
Aaah, memang kite gatal sket mase kecik2. HAHAHAHA. Eh mak kite menyampuk , die kate kite gatal banyak. -___-
Ari tu kite tengok2 balik diari lame kite, pastu kan , kite jumpe part yang kite tulis pasal DEAR . haha tanjat boboi. ☺☺ mase tu kite darjah 6, tak sangka kite. HAHA. Nah. Kite bagi awak bace sket, hehe jgn bgtau org laun taw ! ><,
 

Yang ni mase kite darajah 6 , kite tulis pasal DEAR lepas balik kem elit. Hihhihi ^^ ade kat sblah muke surat tu kite tulis pasal kite ingat DEAR tulis kat kamus kite mcm ni : “miss me in your heart”. Erk, Haha, Kelakaa kan ?



Ynag ni pulak mase kite tingkatan 1 mula2 kite masuk MAK LAGAM. Haha. Masuk2 jumpe je da gatal. :B



Yang ni kan kite taw mseti ramai kawan kite slalu buat dlu. Macam kire markah kite dengan orang kite suke. Kalau tinggi maknenye boleh kawen, HAHA,kite buat dgn name DEAR. J


 
 
First time kite cakap dengan DEAR. Kat Koperasi. Kite tegur seluar die. HAHAHA. Kot. Mcm lupe pulak. -.-
Tu je la yang pasal DEAR dalam diari kite sikit2. DEAR kate takde diari so nak bace yang kite kan. DEAR , i wish you dont sad sad anymore. J
Haha . Mase kecik2 memang ayat diari tak boleh go. Nak gelak guling mulut biuh kite rase bile bace balik. Diari mse tingkatan 1 smapi 5 pulak penuh dgn HIM. -.- bile bace nangess... :’( haihhh.

 
 
Oh ini chat aku dgn HIM. Bace ayat die, Aku langsung tak rase bangga bace. Aku lagi rase bere sere malu ade la sebab aku tau die nak bgtau mcm ni :”awak, perlu ke awak upload gmba byk2 tayang kat orang? “ the same reason why he left, well, one of the reason. But anyway , TYSM, u still sudi jadi my friend. J
 
setakat itu sahaja kali ini potpet dari aku , anak dara zaman batu. ! ;)

Thursday, October 4, 2012


Asyik kisah sedih je , gumbiraa la pulak ! ;3

                Hm hm hm ape aku nak cite pasal bende bende gumbiraa ni eh? Nak potpet pasal ape kan? Banyak bende gumbiraa yang terjadi dlm hidup aku kebelakangan ni tanpa aku sedari sebab yelah , manusia, bab2 duka jiwa lara tu jugak die nak ingat , kan? Hee .. aku lah tu ☺☺☺☺. Hm, buat list lah? Haha. Top 5 aje. Boleh ? J

                Okay. Number 5. Jatuh kepada pencapaian akademik aku, huhu. Alhamdulillah , baru je lepas Test 1 dan keputusan dah tahu. Jadi , aku dapat semua A. Subjek? Advanced and Basic Anatomy and Physiology , Bioscience , Physchological , Medical Microbiology , Islamic Studies dan Malaysian Studies. Oh feninnn mak nyah @_@. Ade dua subjek aku dapat highest , Advanced Anatomy and Physchology. Yahooo ! Legakan hati sendiri dan mama ayah sekejap J.

                Nombor 4. Hm hm hm. Bonding dengan keluarga. Sebab sekarang duduk rumah hari2 jadi tahu semua yang happen. Tak kisah la kisah yang buat aku nangis ke, gelak ke,terkentut ke, bila everything become one, aku rase bersyukur dan yeaahh, aku gembira dapat hidup dgn mereka ini. <3

                Nombor 3. Jeng jeng jeng. Ni yang aku sungguh tak sangka. Aku dah kawan balik dengan HIM. On FACEBOOK lah. Dengan beraninye setelah mendapat kaunseling dari Bay Nisa dan Lube, aku add die. Pastu cancel. Pastu add balik. --..—and at last , die approve ! MUA-HA-HA ! gumbiraaaa nye aku ! perasaan aku ? hm hm hm. Lagi gumbiraa kot sebab stlh bebrapa siri chatting , aku yakin aku dan dia dah completely OVER. Dalam solat , aku doakan die bertemu jodoh terbaik untuk die. J

                Nombor 2. Perubahan diri. :D sekarang aku dah mula pakai hijab covering the chest. Sebelum ni , pakai tudung betul2 atas bukit -.- . bila dah makin matang , dah boleh fikir baik buruk , dapat ilham dan intuisi lagi *ecewahhh* dari sahabat2 yang berhijab penuh , aku mulakan langkah satu persatu. Abang ayah aku pun lately macam jeling2 cara pemakaian aku. Yelah , harus , sebab aku everyday keluar rumah. Ape2 hal kang haaa.. tapi yang paling aku gumbiraaa ialah kecintaan itu yang insyaAllah kian terasa. :>

                Nombor 1 ! DEAR ! :3 oh yang ini rahsia.

 

Sekian sahaja TOP 5 kegumbiraaann patik hari ini. Selamat maju jaya ! :D

Monday, August 6, 2012

keep holding on :)

anyeongggg ! :D wakakaka , ber-koreaning lak aku . Ini bahana tengok We Got Married lah , *oh nak Nickhun sekarang!* 

Bismillah , Alhamdulillah aku masih hidup dan bernafas kembang kempis dalam dunia ni, Meski setiap langkah aku atas muka bumi ni , diberkati atau tak. Wallahualam , siapa tahu, :)

Tuah bukan milik aku beberapa bulan ini. Banyak benda terjadi , tak dapat duga. Apa mampu buat? Serahkan pada Tuhan. Dia yang menguji kerana Dia tahu kita mampu :) Aku terharu sangat dengan kawan2 yang datang hulur semangat , pinjamkan bahu , habiskan kredit dengar sokseksoksek aku. Bagi kata dorongan. Dan slalu di sisi aku. Terima kaseh tak terhingga.

"when life give you lemon , you make a lemonade out of it"

because life is not full of bed of roses 


nor walking in the park 


 but , anyhow , KEEP HOLDING ON ! just KEEP HOLDING ON


and smile :) 

Saturday, June 23, 2012

meowwwww ! :3

ding ding dong ! hai , lama dah tak update blog. Lepas ni maybe seminggu sekali aku update , kot? Sebabnya sekarang dah tak kerja so more time for me <3 
So , this time nak cerita pasal meow meow , KUCING ! ><, yes ! I AM A CAT PERSON. 
LOVE LOVE LOVE LOVE kucing sangat ! huhuhhu :3  
So recently masa aku still kat tempat kerja kat alamanda tuh , mama kol dan bagitau sumthing yang mendukacitakan. Which is PUCCI HILANG !! 
Dan sebenarnye bukan Pucci sengaja menghilangkan diri in missionn gitu tapi rupa-rupanya AYAH BUANG PUCCI. -.-'' (oh how could you dad??) 
Al kisahnya , ayah ingat Pucci muntah atas lantai dan adik laki aku pergi cover muntah tu dengan surat khabar baru ayah . so ayah yang hangeenn satu kepala ape lagi.. terus angkut Pucci yang tidak bersalah tu ke Restoran Bambu yang jauh tak jauh jugak la dari rumah lantas membuang kucing kesayangan ku itu! UWAAAAAAA... D; 
mase mama kol nak cakap tu , slow je mama nak bagitau. sebab nye dah tau da.. mesti aku BANJIR punye. MEMANG PON ! Bergenang2 mata aku kalah tsunami dah. wuwuwu! Aku sayang gile kot kat Pucci . OMO, my PUCCI ! 
ini pucci, okey rindu ! 

Meanwhile , nasib baik kat umah ade anak2 kucing yang THIRD generation from BUBU. Terubat sikit rindu aku kat PUCCI. :( 


hm hm yang ni name die MEI MEI. entah la betina ke jantan. tgk muka lemah2 ayu je macam betina. HAHA. this is my second favourite ! comam ! :3


haaa yang ni my most favourite. di beri nama OPI. sebab actually die gelap , macam kopi? hurm sape entah bagi name ni -.-'' . Yang ni paaaaaaaling gemok dan paling aktif ! terlompat2 tergigit2. haish. Tapi best kucing ni banyak main. hew ;3


hehe. ini KIMMY. sebab warne die creamy so jadi KIMMI? erk. adik aku la tu bagi nama. This one, warne die dull sket, tapi comel jugak.. tapi cam kurus sket. 


ini DABU. sebab kelabu? ha yelah . :P haha. yang ni paling ketot. ekor ketot, badan pon ketot. huhu ^^ tape masih comel . :) dia ni sakit sket. ade masalah kulit bawaan ibu beliau si BUBU, huu cian.. tape ti da besow kite gi enjet ye ! ><,


this one name die JENNY. ah tak paham nape mama bagi name kapir2 sume ni. huuu :P
yang ni pom gemok dan aktif ! tapi  muke slalu comot ! tape sat gi kak diah mandikan awak ye. :D heeee..

Kesimpulannnye , aku sayang sangat kat kucing2. yang aku bela lah. yang tepi2 jalan kalau comel dan bersih tu aku boleh je. yang comot2 kurap2 mintak jauh, soriii .. -.- Kucing kan binatang kesayangan NABI SAW. :) Dapat pahala taw sayang dan pelihara kucing ni. 

Sebenarnye pelihara binatang ape pun bila kita bersikap baik dan sayang kat diorang kita dapat pahala, diorang pon makhluk Tuhan . :) Jangan macam orang tuh , bila bengang je pukul kucing (oh kalau ahli keluarga aku bace ni silalah tahu siapa orangnye -..-) ,tampor kucing sepak kucing lepas geram. Kalau adik laki aku tu di lambung2nye kucing tu tinggi ,pastu tepuk badan diorang kuat2. Ingat tak sakit ke? Kalau aku jadi kucing tu dah lama aku cakor2 muka die. HAHA. 

pastu pulak , jangan lah caci2 kucing tu walaupun die tak comel ke ape. Die paham taw. Siannn die. 
Jadi marilah kite sayang kucing ramai2 ! hik3.. aummmm! meowwww :3 





Thursday, May 17, 2012

ini kisah sedih ku :(



Ini episod duka. Sedang tiada siapa di sisi. Sedang tiada bahu untukku  mencurah tangis yang tertahan-tertahan.
INI EPISOD LUKA


Episod sedih aku bermula bila  keputusan final exam keluar. Menangis? Dah puas. Harap tak meraung je sebab rumah kakak aku ni macam bergema kang satu blok ni dengar. Jadi , aku GAGAL satu paper. MY DEAREST CHEMISTRY. Sumpah aku tak pernah expect yang aku gagal paper tu. Paling tak, janganlah mase final exam aku ni. Janganlah mase lulus atau gagalnye paper aku untuk membolehkan aku sambung ijazah atau tak. Kenapa sekarang? Aku fikir “Ok, gagal last sem so takde ape2 efek kan?” teeettt! TIDAK! Aku kene amik suplementary exam. Ok fine, aku amek. Tapi bodohnye aku dah berputus asa sebelum aku berjuang. Nota-nota semua aku da buang tinggal buku tebal tu je. Despite of mama suruh amik cuti seminggu untuk study , aku tak cuti. Bajet pekerja contoh. Stress. Memang, sebab aku takde inisiatif lain. So stupid. Aku tatap lama2 buku kimia tu. Sambil nangis. Aku pikir, kenapa aku? Bodoh gile aku. Kawan-kawan aku Nisa , Kema elok jee. Asal aku terkandas macam ni? Bila aku tahu kalau gagal jugak exam ni aku kene amik diploma , aku rase down sangat2. Aku tak tau nak cakap kat sape. Aku rase mase depan aku gelap. Cita-cita aku terkubur... memang, takde salah siapa. Semua salah aku sendiri.. Dosa-dosa yang aku buat , Tuhan balas dengan banyak cara, termasuk menghancur lumatkan harapan dan impian aku. Ye, aku sedar perancangan Tuhan lebih luas dari ape yang aku sangkakan. Tapi bile terasa roda kehidupan aku dah meletakkan aku kat tempat paling bawah sekarang , aku rasa tak tertanggung. Sebab aku seorang. SEORANG. T_T


Ambil masa beberapa hari untuk aku renung balik semua yang jadi atas diri aku... Masa tu, rasa nak hilangkan diri dari semua orang. Tapi, sampai bila kan? Lambat-laun , aku kene hadapi kenyataan ni. Ade kawan aku cakap , “Alah, ni bnde kecik jee..” Kecik ke? Sebab aku melibatkan harapan mama dan ayah. Melaut harapan diorang untuk aku. Tapi aku banyak main dan sia-siakan peluang yang ada. Ini lah padahnya bile kita take things for granted, L
Hari Selasa aku exam. Hari Isnin aku da bertolak ke Puncak Alam, sebab exam kul 9 ,tak sempat la kalau aku nak naik bas dari Putrajaya ni kan.. So lepas satu perjalanan yang aku rasa lama, sunyi dan menyebakkan , aku sampai kat Uitm Puncak Alam. Back to where I was. Sumpah mase tu rase KOSONG. Aku sampai dah malam. Aku lepak surau sebab malas agi nak kacau Kak Sarah , senior yang aku nak tumpang bilik. Sedih kan? ALL ALONE. HAHA. Tapi aku berlagak survivor. Berlagak tough. Sebak dalam dada aku tahan je. Palam kosong. Sekosong hati aku. Aku duduk kat tingkat 3,aku tengok bawah, aku rase nak terjun. GILA! Haha, aku mengucap. Panjang lagi hidup aku , kalau diizinkan Tuhan. Dosa pon banyak lagi tak tertebus. Tiba-tiba, hujan.. uhmm , baik punye setting kan?


Dalam lebat hujan tu , aku terdengar-dengar suara gelak Kema dan Nisa. Okey , aku rindu dorang. Aku nangis. Dan aku terdengar-dengar lagi ,diorang tengah pujuk-pujuk aku, mesti diorang cakap , “takpe Peah, Peah kuat, Peah boleh buat!” Sedih gila hati aku mase tu. Aku tak pernah rase keseorangan yang macam tu. Aku betul-betul perlukan sahabat di sisi aku waktu tu. Dah puas aku nangis, aku solat. Aku mintak Tuhan kuatkan hati aku. Aku tahu, nak dibandingkan dugaan yang Allah bagi kat aku ni, berjuta kali lagi ringan dari orang lain. Jadi, aku kene sabar dan tabah.

Malam tu aku study , stresss.. sebab damn shikk buku tebal tu aku tak biasa gune so aku tak paham sangat. Sayu sayu je aku revise balik. Aku ingat nak tdo lewat. Bajet burning the midnight oil. Tapi entah setonn mane lompat bintang atas mata aku dan aku pon tertidur sampai pagi. GREAT -.-‘’.
Dan sesi menjawab exam aku penuh dengan hingus dan air mata.. Aku tak dapat jawab. Padahal soalan lebih kurang. Tapi aku tak dapat jawab?! Tuhan betul-betul uji emosi dan kesabaran aku. Aku tengok orang lain jawab panjang., aku pun jawab panjang. Tapi aku takde keyakinan langsung akan ade betul. 100% aku yakin , aku takkan lepas. Konfim, aku kene amik diploma.
Sedih macam nak meletup jantung aku waktu tu. Aku tepon mama, aku harap mama cakap, “takpelah Diah, mama tahu anak mama da buat yang terbaik , Diah tak kecewakan mama pun..”
Tapi takkk.. mama tak cakap macam tu. Aku nangis esak-esak pun mama tak pujuk aku. Aku nangis lagi kuat bila aku rase aku dah kecewakan mama... aku dah kecewakan mama sejak SPM lagi. Aku bukan lagi anak mama yang mama selalu banggakan dulu.. Yang selalu on the top dulu. Bukan.. aku  sekarang selalu gagal. Selalu biasa-biasa aje.. Sedih nye hati tak tahu nak cakap macam mane... Maafkan Diah ma.. maafkan Diah..


Tapi sekarang aku dah okay. Thankz to family ,WAWA yang bg aku nasihat dan KAKAK yang usap2 kepala aku bile aku sedih,  sahabat2 yang tak jemu bagi aku sokongan dan dorongan, BAY, NISA , KEMA , ICHLASWAN, MON, MALI, dan ramai lagi..
InsyaAllah , aku belajar terima ketentuan Tuhan ni.. J Ade orang cakap kat aku , aku kene muhasabah ,didik hati aku , tabah dengan semua ni ,dan jangan bersedih selagi Allah masih bersama kita. J



Tuesday, March 27, 2012

call me auntie anne ^^

T.I.R.E.D
hahaha. itu sahaja satu ayat yang mampu aku katakan malam ini. Sebab?
"kerjaaaa hari hari kerjaaaaaaa"
ades , kerja mana lah yang tak penat kan? 
cuba bagitau kerja apa yang tak melenguhkan kaki memenatkan otak dan menambahkan uban? 
nak jugak aku apply. -..-

Jadi , al kisahnye , lepas habis ASASI dan BERGUMBIRA buat beberapa hari bersama keluarga dan sahabat handai , aku pun memulakan lah JOB HUNTING! haha.
sehari saja aku memburu kerja , terus dapat !
Alhamdulillah :)
Jadi sekarang aku kerja dekat Auntie Anne's. 
Ha ! Pernah makan tak? hehe :P 


hehe. Inilah tempatnye. Contoh nye lah. Francais dia lain-lain.
Aku kerja kat Alamanda , Putrajaya.
Oh yes, sekarang duduk dengan kakak di Putrajaya tu :)

Kerja aku? hee celup2 roti ,dip2 dalam flavouring dia ,  angkat masuk keluar oven ,  dip lagi dan jual. Senang ke? Macam senang la. Tapi semua kene ikut skill yang ditentukan. Takleh hentam keromo je. Ingat kedai nyang belah mak tiri aku? ngeee :p Cashier pon ye gak. Ni yang aku paling suke buat sebab leh beramah mesra dgn pelanggan dan tak terasa penatnye. Tapi kalu salah tekan menatang cashierr mau cuak sebulan aku buatnye. Seb bek KAK MIS ( boss ) baik amat loh! heee :3



Jadi hari pertama aku dah banyak kejadian terjadi. Biasalah... aku kan miss clumsy and gelojoh everything. hew3. :P Datang awal setengah jam.. ecewahh bajet pekerja contoh ni ! -.-
Datang2 dah kene menyapu mengemop segala lantai kedai yang kecik tuik tu.. okey beres je bagi aku. HAHA . *riakkejap*
Kat kedai tu ada KAK MIS (boss) , KAK ROSSA (cewah mcm name Rosalinda AYAMOOR gitu) ^^ , KAK WAWA ( yang gilak2 dan kecik molek) dan KAK LINDA ( ore kelate kito ) haha.
Semua baik dan sporting. Haruslah kan , ada yang tegas sikit. 
Nak di masinkan cerita hari pertama aku kerja ni , al kisah nye kasut aku tercabut tapak. Dalam hati aku menyumpah kasut tu tahap karma , asal la hari pertama gak dia nak tercabut? Grrrrr..

Abg BANGLA hensem pun lari tanak kat aku nyahhh..
HAHA.
Yelah.. dah maen2 mata tetiba masa aku tgh jalan nak pergi surau ke nak pergi tandas ke , WAJIB aku MENGENGSOT. pulak tu kalau aku lawan jalan kaki dengan SIPUT SEDUT mahunye setahun aku kalah. eheh :3
Habis abg hensem rijek aku .wuwu. Ada pulak yang konon2 bagi pandangn simpati . Nak kata kesian aku tempang lah tu. Tak pun , sebab dah usha kasut aku yang dah terlerai tu. Pastu bagi isyarat mata tengok2 kat kedai kasut sebelah aku. Argh! Dammiittt! Sumpah nak mencarut. hehe. Aku mencarut bahasa korea , takdelah orang nak faham kan? Pasal aku sendri pun tak tau aku cakap ape. kuang3 ^^

Bila dah macam sadis aje keadaan aku, akak2 yang budiman tu semua pun hulur salotape lah , gam gajah badak sumbu segala lah tapi tak lekat. huu :(
Akhirnya , KAK Linda bagi pinjam selipar jamban dia. hahaha ><,

Esok aku nak pakai kasut baru pastu jalan lenggang itik depan2 abg bangla yang tengok aku sipi2 semalam. HUH! WEKKKKK :P 


Oh penat babun tangan ku menaip! Nak tidur dulu baaaa.. Salam :)


Friday, March 23, 2012

me is 19 !

Assalamualaikum.

    Acewah aku bagi salam tu. hehe :P Aku kan ke arah MUSLIMAH SEJATI, huk3 *amin sekarang*.
Straight to the point , it was my birthday. Hek3 *tepuk tangan nyanyi now* huhu :)
22 MAC 1993. Aku lahir. NOPEEE!! Sebenarnye 23 MAC okeyh. Nurse mengantok sangat isi sijil beranak aku sampai dah lepas pukul 12 tgh malam pon tak tahu dah masuk tarikh baru. So aku kira beruntung la , dengan kawan2 aku celebrate dan dengan mereka yang RAPAT DAN TERSAYANG juga FAMILY aku sambut 23. muahaha! keTAMAKan melanda! haha XD

Jadi , petang 21 hb tu ada paper Chemistry . (yes , my birthday was on the FINALS -,,-) but then aku mmg serabut kepala hotak sebab yelah , CHEMISTRY kot. hee :3 dah habis paper , aku menuju ke Kl Sentral , nak beli tiket Genting Highland hehehe :P . Beria Nisa dan Kema suruh aku terus balik lepas beli tiket. Ingatkan nak balik rumah. Sebab paper last hari Jumaat. Dalam keserabutan kepala sebab satu hari tak tidur tu, dalam bas , baru teringat , "oh ! esok besday aku "
HAHA -.-''
First time tak ingat beday.
Malam tu NISA bagitau Nik (class rep) nak jumpe semua. Aku mcm da agak sebab aku kongsi beday dgn TOK ABAH. So, maybe org nak smbut beday die. Aku cool je tak sambut mine pon. haha.
But turns out y tok abah pon nak celebrate dgn aku. So ramai2 lah kami menghadap SECRET RECIPE malam itu.  
Sampai ke malam dah nak dekat kul 12 tu aku da melentokkan diri. Tahu dah , kat FB mesti ramai orang wish. Hm , seb bek ade FB baru orang tahu beday kite. So takde istilah THE THOUGHTS THAT COUNTS. -__-

Then , my first wisher through the phone is DEAR. hew3. Won Bin much? har3. Thanks again. Then there is more , BAY , MOCK , ramai lagi lah . Aku sangat appreciate.

Yang aku dok tunggu2 ni mestilah dari NISA n KEMA. Yang dari majlis malam tu buat muka sket. HAHA. Aku bo layan je. kuang3. Yang roomate aku KHAIRUN dan HOUSEMATE aku pon tak dengar suara. Aku pon ape lagi , menghadap bantal je lah. Lena je tido aku malam tu. 
Sampai la tetiba NISA datang mencerobohi kesucian aku , eh ketenangan aku dan dengan muka drama serta suara lunak takut2 gitu nyahhh bagitau KEMA kene RASUK! Kejadah ! 
Aku dengan gigi tak gosok , tudung senget , baju entah camane meluru la keluar konon nak save the day. Tetiba AAARRRGGHHHH !! Ha amek kau keluar suara kuntilanak aku. Sorry BLOCKMATES. Di tengah subuh yang hening tu aku menjerit ala2 primadona Puncak Alam. -..-'
Tanjat la kita nyahhh tengok KEMA serba hitam muncul dari ceruk mane ntah dengan cupcakes di tangan beliau. WUUU~ touchingg sioottt! hehe :3
Memang tak penah kene aku suprise pepagi buta cenggini. haha anyway it was a great fun.
So the day continues , yang roomate dan housemates aku ni still lagi diam tak terkata. Hai, ucap beday pon tanak ke. Sentap kite nyahhh... 

Then malam tu nak dekat pukul 12 KHAIRUN ajak aku turun bwah blok teman die beli air. Aku dengan innocenntnye teman lah padahal mase tu da nak terlena. Naik je balik kat bilik aku , KECEBURRRRR!
Ha amik mandi air NESCAFE + KOPI+TEH + ape ntah lagi. Rase die? Nak? Sumpah setahun sembelit! Yaksss~ hahaha. 3 baldi agaknye aku dapat. Tak pasal mandi lagi  tengah malm tuh. Haih.. tapi at least diorang actually wished. :) 
It was a great day. 
thanks to all my beloved , 

Thursday, March 8, 2012

TRANSFORMERS MUCH?


Alohhaaa?!!  Ever hear d of transformation? Of coursee you did righttt? What, seen TRANSFORMERS IN 3D hundred timess? Harharhar :D Right, i get what u mean. Well, i bet some of you have through  a transformation once. Rightoo? Not the one with genital part transformation okey people. An emotional one, physical ..perhaps but it’s just the way you look , the way u dressed and resemble yourself in front of your everyday people. Get me? Uhuh? Really? Better do ! hemoh3 :3

HAHAHAHA :D
After what happened , I suddenly changed myself, ompokito e ompokito mass *it’s spanish,i dont know if it’s right eheh J* At first, (the night when WE had fight) I asked my roomate to cut off my hair. Hik3.. ^^ Made a little fringe on my head. I look like school kid! HAHA but i like it. Some how it gave me strength. I actually wanna make it like KPOP style uhaks but it turn out that I dont even have a chinese look,*more like indiannss yess*(sigh) . But it was fine. My sister said i look cute *muntah now* hehehe J

ha cenggini cenggini hii :3


Then , back home I was trying my old clothes back. Ehem.. I LOST WEGHTT!!! HAHAHA :P sooo happyyy okeyhh! So the make the story(eheh) , I tried out my 3 IHSAN shirt. I never wear that b4 okey coz it was tight.. but guess what.. SEKARANG TIDAK LAGI!! Hua3 :P sukey3 ^^ Then I got myself trying to put on my old BLUE BAG (yang dari fom1 sampai fom5 pakai) and I like what I see! And how i felt! I felt like a new me! IT’S A START OF SOMETHING NEW. I let go of everyone around me. EVERY SINGLE ONE that nobody actually occupied my heart right now. If there were sometimes ago, just let they be. Then.looking myself back in the mirror, I felt like crying. I’m gonna be 19 soon. 2 weeks ago I decided to be more mature because I dont really like me now. No! Bullshit! It’s that people dont like me.




I was loud. I spoke terribly. I laughed my heart out. I was noisy. I was naughty. Some people actually thought that I was GEDIK. With all that laughs and silly joke I made. Well, actually maybe with my gesture. I always make faces. I know. But that was ME.




 But anyhow it was sad because people dont get me. Not everybody of course. Certain people who seemed to be uneasy with my style. Coz to be honest, people like being around with me. GIRLS of course. Cos I made stupid joke and dirty tease. HAHAHA. BOYS , of course not everybody like me. Right? Well,cos the one who called me GEDIK was BOYSSSSS.. *cry now* L I know, I shouldnt be thinking bout all that. But hey I’m a human being. Not being like by people around you somehow a matter. To me yes. For now. ARGGHHH! I dont know! *confused*



So.. what I’m just wanna share is that I am having a transformation in my life. For the better , I hope J
In life, sometimes it crossed ur mind, how to be better or at least be good at something u favour. And lately , I’ve done some thinking. Thanks to my “friend”-who-is-no-longer-one , I have come to the realisation that well , first , to be a girl/woman that appreciate urself b4 anyone can. And that was when I decide to be a better me instead. For my BAKAL IMAM. Cos I wanna the best 4 me , so how can I expect the least from HIM? And I also wanted to do my parents a favour. To not carry the sins I made.. But, seriously , it’s hard. With all the seducting factor out there. My heart was suddenly opened but then.. i dont know.. Perhaps I need guidance.. That I should seek from Him? Right?



“Oh Ya Allah.,berikanlah aku petunjuk dan hidayah Mu ya Tuhan”

Shouldnt stop asking , am i right?

“ Ya Allah , help me”

Monday, February 13, 2012

cebik jangan tak cebik D;

Pergi Uptown dekat Setapak,
Hari hujan habis kita basah,
Muka tak senyum gigi tak nampak,
Apakan daya hati gelisah


    heheheheh ^^ entry pantun tadika gtu! HAHA :D Kita nak luah je perasaan yang dah membeku ala ala ICE AGE dalam hati ni hah.. Dua tiga hari ni memang PMS je muke kite wakk.. -.-'' Muka mintak siku ade, muke mintak hutang ade *mestilah,kan jual TOPUP haha. :D , muka mintak penyepak jangan tanye lah.. Kite rase kawan kite NISA dan KEMA mesti dah ready kaki belakang kite bile kite jalan depan sorang2, ehehe ^^ ye dop?

   Kawe tok tahuu la bakpo... D; Rase gelisah , mcm ade bende tak kene. Nak bercakap kang keluar perkataan terlarang tak pun keluar nada HIGH PITCH punyer suara. hee :3 Tau,post yang lama dah bagitau mungkin kadang2 hati kite rase KOSONG. 0.0 ummm,knape? Sebab ROHANI kite tak MAKAN. :) Tapi sebenarnye aku rase macam JAHAT je baru2 ni. Sebetolnye , diri ni banyak sangat kecacatan T_T


Rasa macam ni V-V


Naseb baek lahh sahabat KHAIRUN NISA and AKMAR TAJWI amat bersaborrr dengan kiteww nihh... huhu toche2,, ^^ Tapi setelah bermusahabahkan diri, kite sedar yang ape yang kite buleh buat kalau setakat macam tuh? Kan? Mesti lah amek tindakan,kan kan kan? Umm,,, kite perlukan semangat! Nak nak FINAL EXAM is so the very mery around the cornerr,, -.-'' haishhh cuak jgn xcuakk...

This is just how i would like to be + better muslimah :)

So kamu kamu dan kamu, jangan masam muka. Kalu masam jugak cepat rendam kepala dalam air gula! HEHE :D Have a great lifeee, insya Allah :) 

Lots of love,





Monday, January 23, 2012

MAKAN , TELAN atau TEPEK? ^^

auuuucakk! HAHA. *so immature ritee .. what ever. Okeyh! Sooo,, i know semua orang nak LOOK GOOD and CANTIK MENARIK MEMANG DEBOM kann,, :) of coursee lahh kan sebab kurniaan Allah tak kire hitam putih kepek atau kembang kite sebagai hamba kene jagee :) AMANAH okey! ><, But then , tak semua boleh beli yang MAHAL2 ESTEE LAUDER ke SK II ke what ever la kann.. ^^ Do not worry! Banyak je carenye untuk kelihatan manis tampan dan bercahaya! XD ihihi.. moh kite bacew yew! 

1. LA BANANA MAMASITAAAAA~ 



HAHA! comam kan pisang atas nih* 
okey ENCIK PISANG :) semua tahu kan pisang mmg byk guna nye. kite leh wat MASKER muke , jus BLEND tambah MADU dan AIR then TEPEK kat muke byk2. 
or kite MAKAN ISI die tapi KULIT die jgn buang! haaa, amek dan LESEK2 kan di wajah anda sampai kulit pisang tu HITAM disebabkan DAKI DAKI anda! bueek! :P hehehe~
*mase fom 1 dlu buat satu KAMAR 6 taw! habes laku pisang kat dewan makan.huhuh ^^ 
lepas korang lesek2 tu biar kan kejap then pegi basuh, korang akan rasa tegang je kulit tu. TRUST ME! jimaaatt duiet! hihi :S
      
2. UNCANG TEH BOH ^^


okeyyy~ ni kenal kan? hehe ^^ uncang teh ni korang amek, BASUH , then letak dlm PETI AIS selama 5 MINIT. lepas tu, KUNYAH2 TELAN!! --.-- hehehe..  kompem sembelit kuang3~ XD 
da amek from peti ais tu sila lah letak KAT MATA korang.. sejuuukkk je~  pakai smpai pagi pon xpe.. 
sebenawnye buleh je nak gune TIMUN kan tapi pikir balik timun lepas gune xkan nak makan ye dok? mesti la dah lebam, cenggitu.. ti mak nak gune wat ulam xkan ade bekas2 taikk mate kome ye doppp? hehe ^^
esokk paginye korang akan mendapati mata korang yang mcm PANDA tu da macam mate KUCING in KASUT! hehe.. bersinar - sinar cewaaahh! hik3~


3. AIR MENGGELEGAK! ><,


"air menggelegak nak buat ape weh??!" ahaha~ lek luuuu.. bukan nak simbah kat muke then cacat buat plastic surgery okeyyhh :P 
actually xpayah la air tu menggelegak ponn just PANAS so that die keluar WAP :D
kome letak dalam MANGKUK atau GAYUNG yang muat2 muke, *xmuat jugak amek lahh baldi hah.. pastu tekup muke atas permukaan mangkuk tersebut :D jangan lah isi air tu smpai cecah HIDUNG mancung  tu! agak2 lahh kang melecur mak xbayarr nyahhh! ><' korang akan rase panas dan wap tu akan ala ala menyapu muke korang.. hihi,. Pori2 korang akan terbuke xtuali.. so die mcm bagi kulit wajah anda BERNAFAS! ^^ oh! sila lilit tuala sekeliling mangkuk itu supaya wap tak terkeluar. BAZIR leww! :3
after about 30 minit ke pegi basuh dengan air suam plak muke tu..ini 4 tutp balik pori2 tadi :) korang akan rase segarr je muke tuh! ala ala pakai SK II lah! haha XO


4. AIR BERAS yeahhh!


hemuh3~ ni paling bess! untuk kulit yang beseri MULUS dan CERAH lak lak lak~ sila lah rerajinkan diri tolong mak kat dapur basuh beras yeh! then AIR BASUHAN BERAS tadi tu amekk,, dengan LAFAZ BISMILLAH dan SIMBAHKAN di wajah kome2,, hehe! *mak lang i amalkan ni taw, amek kau tgk muke die puteh pink2 je.. hiii <3
kan ke jimat ni?? 6t masak nasi pon knyang.. hehe. 

So. empat la dlu yee.. xlarat nak nulih haaa.. hihi :D ape pon ini semua petua2 tradisional. so tak boleh la buat sekali nak immediate result kann.. ^^ kene AMALKAN :)  tp ape yang paling penting sebenarnye adalah..
WUDUK!!



ini  yang paling berkuasa memberikan wajah kita cahaya keimanan :P orang tengok sejuk je  hati mereka :D xperlu segala bagai produk2 tu,, setiap bahagian yang kita sapukan wuduk tu kita boleh mintak supaya tidak terarah kepada kemungkaran :D 
tangan : jangan membuat perkara maksiat 
muka : mata supaya melihat bnda baik. wajah supaya disinari chya keimanan :)
kaki : supaya tidak melangkah ke arah benda2 yang tak baik

So, renung- renungkan dan selamat beramal! hee :3

Lots of Love,

Sunday, January 8, 2012

IXORIANNN :D

    Buenos Soresss.. (haha,hentam je Spanish aku nih ^^) Girls,kebanyakan mase skolah mesti ade "KLIK" diorang masing2 kan? Alah.sekarang pon ade. :P "KLIK" yang masuk satu kepala,ade je kepala lain2 tp still boleh get alonngg.. pon boleyyy :) So this time,aku nak stori the mory bout GENG mase kat TESMAL dulu.
Sebenarnya macam ade due, tapi this time nak cite pasal I.X.O.R.I,A.N dulu ^^ Layaannnnn..

Hmm,. susah taw nak buleh ke pikior name GENG ni, siap GOOGLE kot,, haha. last2 AIN SAKINAH (kot)
 dapat nama IXORA ,maksudnye BINTANG,, sweet kan kan kan? Tapi kitorang da kawan since fom1 tapi mase fom 2 baru nak pikior name,haha! 

Moments dengan IXORIAN mmg NO DULL MOMENT lohhh~ selalu gelak2,nangis2 ade jugak,*time fom 1 ECAH nak pindah,huu TT_TT.
Kitorang sume 8 org! hah,da mcm adik beradik aku je ramainyehh.. haha ^^ JOm kenal awek2 BINTANG nihhh hehu :P



See that? This the only pict yang aku ade yang seramai yang bolehh huu ;( mane ntah gamba dlu byk2,, haisshh.. 
Okeyyyy,,from right, that's me, (ihikkss,,kurus kann mase ni FOM 3 *sila ye kan aje -.-) 
Sebelah aku NUR SYAKIRIN. aka ANJANG#5. (oh kitorang ade name panggilan ikut beday :P,aku ANDAK ^^)
gelaran : MISS MIRROR 
sebab : everytime nak keluar mane2 wajib tgk cermin,smpai sanggup keluar masuk toilet X)
she is very sweet , talk a lot LOL , n GEDIK ops aku xcakap.,, hehe ampunnn yunkk :D
This girl aahh  i tell u is so the very smart okeyyhh.. no lie punyerrr (ihik, XD )
Teman tdo die xlaen xbukan mestilah BUKU. Penah jadi roomate ak jap mase fom4. Tu pun x nak peluk aku gak time tdoo! Buku jugeekkk die pelukk,. terkesookk makk D; hee

 In front of KIREN,that's NURUL ATIKAH. aka ATEH.#7. 
gelaran : MISS HOT-TEMPERED ^^
sebab : dulu Tikah ketua KAMAR 6,so die mcm BERKALIBER lebeh laa,, n Tikah sort of ketua geng kitorng la cos she's quite stern (ke? ahaha :p)
Tikah ni COMEL MOLEP LOTEYY jehh,, hahha *if u noe what i mean :D
Skang Tikah ade kat i  kat UITM PUNCAK ALAM nihh,, kdg2 jumpe lepas lah rinduuu.. <3
kdg2 da lame xjumpe kitorng pon POT PET lah kann apolaiii.. -.- tapi tulah,sedeyy walaupon dekat tp xselalu lepak sgt.. HEY! kitorng BUSY taww! bukan x sayang,,kan kan kan Tikah hee :3

Sebelah Tikah tu, NUR AIN SAKINAH aka UDA#4.
gelaran : MISS PSYCHOLOGY ehehh ^^
sebab : haha,sebab beliau xhabes2 mengeluarkan ayat2 ilmuan tinggi (mase tu kitorng fom1 so rse sgt ilmuan lahh kan ayat2 power beliau =.=)
Siap emosi + pergerakan tangan skali tuh cakapnyeehh! HAHA :D lawak la Ain ni,,  i Loikeee ^^,
jeng jeng jeng jgn xtau beliau skng di FRANCE .. si bonjourrrr.. chewah aku try ckp nih hehe :)
terer baq ang Ain ku syg, bila nak balik Malaysia,bawak mai satu marka FRANCE kat ceqq naaa.. hehu :P

Sebelah Ain lak SITI HAJAR aka USU#8 mkne nye paling muda (huh -,-)
gelaran : MISS SLIM (huhhhh -.-)
sebab : sebab die paling slim (huuuuhhhhhhhhh -.-'')
tu je nak cakap kbai.
HEHE,, xlahh  semek Klate comey loteyy ni besfren aku dari darjah 3 macam MURNI SYAHIRAH n AMATULLAH SYAKIRAH :D
 BAEKK AMAT! XD hee ^^ mcm bibik pon ade,haha, mase fom 1 kalu ade brg atas katil sepah2 mesti die tolong kemas,,hua3~ baekk kann,, leh wat menantu,, nak marah org ponn TRADEMARK die : "BASE.." *dengan nada  yang paling lembut dan malu2 ^^


ahoii! ini pulak *yang belah kanan pakai spek ILIYA SYAZWANI aka ALONG#1 *paling tua sekian terima kaseh haha :)
gelaran : MISS TOILET
sebab : HUAHAUAHAU! *xleh cakap nak gelak dlu,, haha XD *gelak nangis2
cian plak kan dapt gelaran camtu haha! ^^
actually sebab beliau kalau kitorang nak gi mane2,kumpul depan kamar tu satgi tgk2 mesti beliau keluar dari pintu TOILET depan kitorg. Penat jeh tggu! :0 dah mcm resmi beliau lah nak gi mane2 masuk toilet dluu..
HAHA ^^ amek kau dapt gelaran haa :P haha~ Ya pon sweet,cakap lemah lembut :D *paling jeles JARI die RUNCINGG woottt~ hee :3


taraaa! ini pulak NURUL FATIHAH aka ALANG#3
gelaran : MISS WORLD
sebab : ape ekk? mcm ingat2 lupe lakk eheh :S
kalu xsilap sebab suke menilik muke jugek kott hehe <3 Tehah ni suare die pergghh! Lemak manis santan bermadu gitu! Gilo sweeettt suare ketaq lutut ceq! hehe~ Juara nasyid ok peringkat negeri ok :P
Aku sangat suke tengok Tehah,dlm hati slalu ckp kalau aku lelaki kompem2 aku nak ngorat Tehah ni, hheheh~ dah la manis,manje,tinggi,chanteqq,lemah lembut gemalai semua ada :P hahah~ senyuman die alahhaiii~ hhuhuh ^^ *dah mcm pervert dah aku -.-
Tehah,i miss u wuu <3



aucakkk! hehe :P yang ni pulak missing in action sket =.=
NUR AISYAH aka ANGAH#2
gelaran : MISS DEWAN 
sebab : Kah3! die kene gelak dulu b4 cite! haha,maseh teringat muke sebek Ecah sebab kene tinggal kat meja makan v-v
HAHA! Yelah,xtau la die makan macm mana,sebab gane2 pon mesti die PALING LAMBAT sudah. Kitorang dah nak blah beliau mesti baru bangun sambil mentogok air,eheh~ haa amek dpt gelaran mcm tu! kuang3~
Ecah ni manje,cengeng *hee ,PEMURAH (suke blnje kitorang KFC n keropok lekor ^^ n makanan die semua kitorang tibai ^^),comel,with her unique laugh line :D. Maybe sebab die manje,kitorang sume mcm sayang Ecah bebenow, dats y time die pindah mase Fom 1 akhir tahun,kitorang mcm sedih ala2 sentap jiwa gtu. Tgh menaip ni pom aku rase sedy LOL D; Ecah pon besfren aku dari darjah 5. rindu kamoo Cah!

Walaupon semua da jauh tak terdengar khabar,tapi aku nak anda semua tahu wahai Ixorian korang selalu dlm hati ku ini cewaahhh! ^^ Kenangan tetap ade. Jaoh di mate dekat di hati. Yah percaya kalau ade jodoh Tuhan akan pertemukan kite lagi :S Selamannya Yah nak korang tahu korang selalu dalam hati Yah <3



Lots of LoVe,