Follow by Email

Monday, January 23, 2012

MAKAN , TELAN atau TEPEK? ^^

auuuucakk! HAHA. *so immature ritee .. what ever. Okeyh! Sooo,, i know semua orang nak LOOK GOOD and CANTIK MENARIK MEMANG DEBOM kann,, :) of coursee lahh kan sebab kurniaan Allah tak kire hitam putih kepek atau kembang kite sebagai hamba kene jagee :) AMANAH okey! ><, But then , tak semua boleh beli yang MAHAL2 ESTEE LAUDER ke SK II ke what ever la kann.. ^^ Do not worry! Banyak je carenye untuk kelihatan manis tampan dan bercahaya! XD ihihi.. moh kite bacew yew! 

1. LA BANANA MAMASITAAAAA~ 



HAHA! comam kan pisang atas nih* 
okey ENCIK PISANG :) semua tahu kan pisang mmg byk guna nye. kite leh wat MASKER muke , jus BLEND tambah MADU dan AIR then TEPEK kat muke byk2. 
or kite MAKAN ISI die tapi KULIT die jgn buang! haaa, amek dan LESEK2 kan di wajah anda sampai kulit pisang tu HITAM disebabkan DAKI DAKI anda! bueek! :P hehehe~
*mase fom 1 dlu buat satu KAMAR 6 taw! habes laku pisang kat dewan makan.huhuh ^^ 
lepas korang lesek2 tu biar kan kejap then pegi basuh, korang akan rasa tegang je kulit tu. TRUST ME! jimaaatt duiet! hihi :S
      
2. UNCANG TEH BOH ^^


okeyyy~ ni kenal kan? hehe ^^ uncang teh ni korang amek, BASUH , then letak dlm PETI AIS selama 5 MINIT. lepas tu, KUNYAH2 TELAN!! --.-- hehehe..  kompem sembelit kuang3~ XD 
da amek from peti ais tu sila lah letak KAT MATA korang.. sejuuukkk je~  pakai smpai pagi pon xpe.. 
sebenawnye buleh je nak gune TIMUN kan tapi pikir balik timun lepas gune xkan nak makan ye dok? mesti la dah lebam, cenggitu.. ti mak nak gune wat ulam xkan ade bekas2 taikk mate kome ye doppp? hehe ^^
esokk paginye korang akan mendapati mata korang yang mcm PANDA tu da macam mate KUCING in KASUT! hehe.. bersinar - sinar cewaaahh! hik3~


3. AIR MENGGELEGAK! ><,


"air menggelegak nak buat ape weh??!" ahaha~ lek luuuu.. bukan nak simbah kat muke then cacat buat plastic surgery okeyyhh :P 
actually xpayah la air tu menggelegak ponn just PANAS so that die keluar WAP :D
kome letak dalam MANGKUK atau GAYUNG yang muat2 muke, *xmuat jugak amek lahh baldi hah.. pastu tekup muke atas permukaan mangkuk tersebut :D jangan lah isi air tu smpai cecah HIDUNG mancung  tu! agak2 lahh kang melecur mak xbayarr nyahhh! ><' korang akan rase panas dan wap tu akan ala ala menyapu muke korang.. hihi,. Pori2 korang akan terbuke xtuali.. so die mcm bagi kulit wajah anda BERNAFAS! ^^ oh! sila lilit tuala sekeliling mangkuk itu supaya wap tak terkeluar. BAZIR leww! :3
after about 30 minit ke pegi basuh dengan air suam plak muke tu..ini 4 tutp balik pori2 tadi :) korang akan rase segarr je muke tuh! ala ala pakai SK II lah! haha XO


4. AIR BERAS yeahhh!


hemuh3~ ni paling bess! untuk kulit yang beseri MULUS dan CERAH lak lak lak~ sila lah rerajinkan diri tolong mak kat dapur basuh beras yeh! then AIR BASUHAN BERAS tadi tu amekk,, dengan LAFAZ BISMILLAH dan SIMBAHKAN di wajah kome2,, hehe! *mak lang i amalkan ni taw, amek kau tgk muke die puteh pink2 je.. hiii <3
kan ke jimat ni?? 6t masak nasi pon knyang.. hehe. 

So. empat la dlu yee.. xlarat nak nulih haaa.. hihi :D ape pon ini semua petua2 tradisional. so tak boleh la buat sekali nak immediate result kann.. ^^ kene AMALKAN :)  tp ape yang paling penting sebenarnye adalah..
WUDUK!!



ini  yang paling berkuasa memberikan wajah kita cahaya keimanan :P orang tengok sejuk je  hati mereka :D xperlu segala bagai produk2 tu,, setiap bahagian yang kita sapukan wuduk tu kita boleh mintak supaya tidak terarah kepada kemungkaran :D 
tangan : jangan membuat perkara maksiat 
muka : mata supaya melihat bnda baik. wajah supaya disinari chya keimanan :)
kaki : supaya tidak melangkah ke arah benda2 yang tak baik

So, renung- renungkan dan selamat beramal! hee :3

Lots of Love,

Sunday, January 8, 2012

IXORIANNN :D

    Buenos Soresss.. (haha,hentam je Spanish aku nih ^^) Girls,kebanyakan mase skolah mesti ade "KLIK" diorang masing2 kan? Alah.sekarang pon ade. :P "KLIK" yang masuk satu kepala,ade je kepala lain2 tp still boleh get alonngg.. pon boleyyy :) So this time,aku nak stori the mory bout GENG mase kat TESMAL dulu.
Sebenarnya macam ade due, tapi this time nak cite pasal I.X.O.R.I,A.N dulu ^^ Layaannnnn..

Hmm,. susah taw nak buleh ke pikior name GENG ni, siap GOOGLE kot,, haha. last2 AIN SAKINAH (kot)
 dapat nama IXORA ,maksudnye BINTANG,, sweet kan kan kan? Tapi kitorang da kawan since fom1 tapi mase fom 2 baru nak pikior name,haha! 

Moments dengan IXORIAN mmg NO DULL MOMENT lohhh~ selalu gelak2,nangis2 ade jugak,*time fom 1 ECAH nak pindah,huu TT_TT.
Kitorang sume 8 org! hah,da mcm adik beradik aku je ramainyehh.. haha ^^ JOm kenal awek2 BINTANG nihhh hehu :P



See that? This the only pict yang aku ade yang seramai yang bolehh huu ;( mane ntah gamba dlu byk2,, haisshh.. 
Okeyyyy,,from right, that's me, (ihikkss,,kurus kann mase ni FOM 3 *sila ye kan aje -.-) 
Sebelah aku NUR SYAKIRIN. aka ANJANG#5. (oh kitorang ade name panggilan ikut beday :P,aku ANDAK ^^)
gelaran : MISS MIRROR 
sebab : everytime nak keluar mane2 wajib tgk cermin,smpai sanggup keluar masuk toilet X)
she is very sweet , talk a lot LOL , n GEDIK ops aku xcakap.,, hehe ampunnn yunkk :D
This girl aahh  i tell u is so the very smart okeyyhh.. no lie punyerrr (ihik, XD )
Teman tdo die xlaen xbukan mestilah BUKU. Penah jadi roomate ak jap mase fom4. Tu pun x nak peluk aku gak time tdoo! Buku jugeekkk die pelukk,. terkesookk makk D; hee

 In front of KIREN,that's NURUL ATIKAH. aka ATEH.#7. 
gelaran : MISS HOT-TEMPERED ^^
sebab : dulu Tikah ketua KAMAR 6,so die mcm BERKALIBER lebeh laa,, n Tikah sort of ketua geng kitorng la cos she's quite stern (ke? ahaha :p)
Tikah ni COMEL MOLEP LOTEYY jehh,, hahha *if u noe what i mean :D
Skang Tikah ade kat i  kat UITM PUNCAK ALAM nihh,, kdg2 jumpe lepas lah rinduuu.. <3
kdg2 da lame xjumpe kitorng pon POT PET lah kann apolaiii.. -.- tapi tulah,sedeyy walaupon dekat tp xselalu lepak sgt.. HEY! kitorng BUSY taww! bukan x sayang,,kan kan kan Tikah hee :3

Sebelah Tikah tu, NUR AIN SAKINAH aka UDA#4.
gelaran : MISS PSYCHOLOGY ehehh ^^
sebab : haha,sebab beliau xhabes2 mengeluarkan ayat2 ilmuan tinggi (mase tu kitorng fom1 so rse sgt ilmuan lahh kan ayat2 power beliau =.=)
Siap emosi + pergerakan tangan skali tuh cakapnyeehh! HAHA :D lawak la Ain ni,,  i Loikeee ^^,
jeng jeng jeng jgn xtau beliau skng di FRANCE .. si bonjourrrr.. chewah aku try ckp nih hehe :)
terer baq ang Ain ku syg, bila nak balik Malaysia,bawak mai satu marka FRANCE kat ceqq naaa.. hehu :P

Sebelah Ain lak SITI HAJAR aka USU#8 mkne nye paling muda (huh -,-)
gelaran : MISS SLIM (huhhhh -.-)
sebab : sebab die paling slim (huuuuhhhhhhhhh -.-'')
tu je nak cakap kbai.
HEHE,, xlahh  semek Klate comey loteyy ni besfren aku dari darjah 3 macam MURNI SYAHIRAH n AMATULLAH SYAKIRAH :D
 BAEKK AMAT! XD hee ^^ mcm bibik pon ade,haha, mase fom 1 kalu ade brg atas katil sepah2 mesti die tolong kemas,,hua3~ baekk kann,, leh wat menantu,, nak marah org ponn TRADEMARK die : "BASE.." *dengan nada  yang paling lembut dan malu2 ^^


ahoii! ini pulak *yang belah kanan pakai spek ILIYA SYAZWANI aka ALONG#1 *paling tua sekian terima kaseh haha :)
gelaran : MISS TOILET
sebab : HUAHAUAHAU! *xleh cakap nak gelak dlu,, haha XD *gelak nangis2
cian plak kan dapt gelaran camtu haha! ^^
actually sebab beliau kalau kitorang nak gi mane2,kumpul depan kamar tu satgi tgk2 mesti beliau keluar dari pintu TOILET depan kitorg. Penat jeh tggu! :0 dah mcm resmi beliau lah nak gi mane2 masuk toilet dluu..
HAHA ^^ amek kau dapt gelaran haa :P haha~ Ya pon sweet,cakap lemah lembut :D *paling jeles JARI die RUNCINGG woottt~ hee :3


taraaa! ini pulak NURUL FATIHAH aka ALANG#3
gelaran : MISS WORLD
sebab : ape ekk? mcm ingat2 lupe lakk eheh :S
kalu xsilap sebab suke menilik muke jugek kott hehe <3 Tehah ni suare die pergghh! Lemak manis santan bermadu gitu! Gilo sweeettt suare ketaq lutut ceq! hehe~ Juara nasyid ok peringkat negeri ok :P
Aku sangat suke tengok Tehah,dlm hati slalu ckp kalau aku lelaki kompem2 aku nak ngorat Tehah ni, hheheh~ dah la manis,manje,tinggi,chanteqq,lemah lembut gemalai semua ada :P hahah~ senyuman die alahhaiii~ hhuhuh ^^ *dah mcm pervert dah aku -.-
Tehah,i miss u wuu <3



aucakkk! hehe :P yang ni pulak missing in action sket =.=
NUR AISYAH aka ANGAH#2
gelaran : MISS DEWAN 
sebab : Kah3! die kene gelak dulu b4 cite! haha,maseh teringat muke sebek Ecah sebab kene tinggal kat meja makan v-v
HAHA! Yelah,xtau la die makan macm mana,sebab gane2 pon mesti die PALING LAMBAT sudah. Kitorang dah nak blah beliau mesti baru bangun sambil mentogok air,eheh~ haa amek dpt gelaran mcm tu! kuang3~
Ecah ni manje,cengeng *hee ,PEMURAH (suke blnje kitorang KFC n keropok lekor ^^ n makanan die semua kitorang tibai ^^),comel,with her unique laugh line :D. Maybe sebab die manje,kitorang sume mcm sayang Ecah bebenow, dats y time die pindah mase Fom 1 akhir tahun,kitorang mcm sedih ala2 sentap jiwa gtu. Tgh menaip ni pom aku rase sedy LOL D; Ecah pon besfren aku dari darjah 5. rindu kamoo Cah!

Walaupon semua da jauh tak terdengar khabar,tapi aku nak anda semua tahu wahai Ixorian korang selalu dlm hati ku ini cewaahhh! ^^ Kenangan tetap ade. Jaoh di mate dekat di hati. Yah percaya kalau ade jodoh Tuhan akan pertemukan kite lagi :S Selamannya Yah nak korang tahu korang selalu dalam hati Yah <3



Lots of LoVe,




Friday, January 6, 2012

ANAK cucu PAK ZAIN :)

     Dah nak dekat dua tahun ada bende alah blog ni baru lah nak cerita pasal FAMILI kannnn -.-..
"Ish3..what are you?'' huhu.. As if my mom would have mind, hee :3 So,this time around kite nak cite pasal FAMILIA kite pulakkk,, Jeng jeng jenggg.. mempersembahkann.. ^^


AYAH <3 MAMA

     Huhu. Ini lah Encik Ahmad dan Puan Zainon yang telah melahirkan aku ke dunia ini :) heart them!
Orang kata nak kekal lama hidup rumah tangga kene cari orang yang bertntagn dgn kita. Jadi,aku rase mama n ayah is really the OPPOSITE of each other. Ayah garang dan tegas,mase kecik2 selalu dapat LUKU free dari ayah sampai kdg2 rase hari2 nak pakai helmet kat rumah, HAHA XD *sumpah siap cuba pakai dahh,,kui3.
Mama pulak sangat sporting,sweet,considerate dan lemah lembut selayaknye seorang MAMA :)
hihihi.. tgk warna kulit pon dah tahu SANGAT OPPOSITE kannn? hekk,,, ampunnn ^^ but they turn to be a great combination. Sampai sekarang bhgia dan Alhamdulillah sampai Al- Jannah :p
p/s : inilah satu-satunya gambar AYAH SENYUM ye,sekian  terima kasih ;)


Oraittt,, sebenarnye nak tunjuk gamba abang yang sulungg yang baju kotak2 tuhh, eheh.. :P xpelah mencapap skettt.. and yesss,,itu PAKCIK FT kitorg,, no blood relation pomm,, but connected through marriage,of coz.. hee,sila abaikan saye yang sdg gemuk itu =.='' hari raye beselah,, (huh,alasan..)
so,ZULFADLI bin Ahmad. Sempoi tapi GARANG. Sekian,itu je nak cakap pasal die, HAHAHA! ><,


ANAK2 DARA ZAMAN BATU

hehe.. yang "COMEL" tu yang sulung. NURUL AINI. Comel kan? hik3 :3 mase muda2 dulu GADIS REBUTAN MALAYA tuh.. huhu. Kakak mase saye kecik2 slalu marah2 sye,sebab saya selalu 'KEBEK' barang2 die especially make-up2 die, eheh. Da besar ni baru mcm ngam ngan kakak. Sporting,easy.PANDAI MASAK,RAJIN KEMAS RUMAH, (eheh,da mcm promote lak),,
^^ Bila hujung bulan leh la 'ketuk2' kakak skrag,, heee :D

okeyyy,, yang sebelah kakak tu plak NO.3. NURUL NAJWA. Fine!! (dengan jelessss nyerrr..) she's the slimmest,tallest,SKINNIEST,styloliestt(haha,ade ke?) among us four. but im about to snacth all that from herr,, ONE FINE DAY, hemuh3~ called her WAWA. comeyy kan? hii :) pssstt tp wawa pon kepala angin gak,, should not anything went wrong around her,, she'll be pissed.. n blown off on youu.. *trust me heee ^^

Yang kemetot tu NURUL ALIAA ZAFIRAH. *sampai hari ni xpaham knape mama letak nama die panjang berbanding kitorang. -.-'
GEDIK, terikut gen aku mase kecik2. haha :D Love having nite stories with her <3. mak cik ni,sume pakwe2 lame aku sume die tahu dan hafal, haha. GUD SISTA yeah? ahaha ^^ though sometimes she annoys me much but wth,i still lev her :9


AIE <3

ZULHAIRI . Hensem kan abang saye? hehe, Kalau aku laki kompem muke ikut die nih, HAHA XD.
Antara Abg Pat dengan AIE,baik dgn Aie lagi sebb Aie atas aku. Lgpon,Aie baek skett ,,, hehe ^^. Dan boleh diPOW di hujung2 bulan bila nampak poketnye tebal,huuhhu ;p
Ini sudah keje so sang gadis sebelah rumah ke kalu nak boleh hubungi saye ye, kekosongan masih empat hahaha ^^


ZULHUSAINI + ZUL FARHAN ADLI

Yang bajet hensem sebelah aku tu Zulhusaini. adik bwah aku.. hehe. tapi lagi tgggi dari mak nyahhh -.-' xdpt aku menerimanya. haha :D Spoting jugekkk,, gentleman lahh(kononnye sebab pegi dating suh aku teman=.=) hahaha! XD Mase kecik musuh ketat aku,bertumbuk sepak terjang sme ade,hee.. PARUT kat muke die tu ak la buat, aku CUCUH UBaT NYAMUK BARA tu..kuang3~ smapu skang xpuas hati kerana telah mencacatkan kehensemannya,, LOL! i dun caree! hahaha ~

yang pendek tu mcm toyol tuh..ZULFARHAN ADLI.
 Die adalah POWER RANGERS DAN ULTRAMAN dalam keluarga kitorang.. hehe! lasak amat! kecik2 dah ade business minded! haissshhh.. n very spoileddd! thx to MAMA -.-' , budak ni nak ape sume dapat. weekkkk (xpuas hati).. >_< baek n dgr cakap,kdg2 lahh tapi SUKE REBUT REMOTE dgn akuuu! EEEEEE! nyampah makk~ 


Adoiii,, dah letih la kite nak tulis. Tu lah,keluarga kite semua 10 orang,, No wonder lahh kann,hik3`
whatsoever... i <3 them soooo much. they are the reason for who i am today :) 

LOt of LOve,