Follow by Email

Tuesday, June 18, 2013

A I E


Balik kerja , makan , ajar Aan (adik bongsu paling annoying sekian) BM , masukkan kucing dlm sangkar , naik atas , masuk bilik Aie ( abang#4) & Saini (adik #6) , pening kejap ( urmm biasa lah bilik dua budak bujang) , mandi .

Masuk bilik Aie dan Saini lagi . *tengok keliling bilik*

Kosong . Tak , bukan bilik itu , hati aku .

Solat .

Entah la mungkin juga sebab perubahan hormon sedang berlaku dalam sistem tubuh aku atau apa . Tapi tiba tiba aku break down . Hati aku sayu sangat .

Rindu . Mungkin ?

Siapa ?

Yang jarang jarang nampak kat rumah . Yang bila jumpa aku rasa macam nak jerit kuat kuat “ AAAAAIIIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! “ . Yelah , dengan ekspresi gumbirah lah . Macam Diah selalu buat masa SK Batu 7 dengan Aie dulu . Huhu.

Bangga kot .

Abang aku satu sekolah kenal . Orang ‘besar’ . Okay memang mase tu gemok pon , huhu tapi still kacak hensem eh tengok adik lah kan . Aie pengawas sekolah . Diah pun pengawas sekolah . Kelas kita bangunan bertentangan . Kalau mama pas duit belanja sekolah kat Aie , masa rehat mesti Diah jerit kuat kuat sampai Aie dengar . “AAAAAAAIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!”

Kadang kadang Aie  marah . Aie kata aku gedik . Hehe. Memang pun , sejak azali kot.  Lagipun Aie cam malu lah sebab adik dia terpekik terlolong jaga air muka oi ! huhu.  Ada sekali tu aku gaduh dengan budak laki sampai kene panggil depan mase perhimpunan , time rehat Aie jumpa aku muke cemcorot je . Haha. Gedik gedik brutal aku dulu wah ! Masa tu darjah 4 , Aie darjah 6 .

Naik darjah 5 , rasa macam pelik kejap lah sebab Aie takde . Kejap jelah . Aku jumpa pakwe hensem lupa lah kan . HAHA .

Dah , tak ingat sangat dah memori aku dengan Aie . Yang ingat , selalu hantar Aie pergi asrama , masuk dorm die kat SMKTIZ tu flirting sket dengan budak dorm die eh tak tak tarik balik hehe. Lepas tu , macam blur blur dah memori aku .

Okay kau memang selalu blur Peah .

Tapi yang pasti , aku kalau Aie ade , aku macam selalu nak bermanja sengan die . Nak rasa ada abang . Hehe masa tu Diah dengan Abg Pat (abang#2) tak geng , takot lah Abg Pat garang hehe peace yo ! Hehe suka suruh Aie angkat Diah kat belakang . Time raya bila entah , mase tu Aie kerja kat Kedah , dok tunggu tunggu lah bila Aie nak sampai kampung .

Entah lah .

Masa berlalu .

Manusia berubah .

Keadaan tak sama 
.
Tapi you will always be my brother , who I’m proud of .

No matter what you’re going to be . No matter where Aie nak pergi . Tak kira kat mana Aie berada .

S E L A M AT  H A R I   L A H I R yang K E 22 . ( 12 JUN )

Kitorang semua saaaayang Aie . :’)

Semoga menjadi hambaNya yang taat , anak yang soleh , abang dan adik yang kami banggakan . Hidup ni putaran roda , tak selamanya kita di bawah . Bila tiba masanya , bangkitlah .. Dekat akhirat nanti , biarlah kita sekeluarga boleh sama2 bersama dalam syurgaNya insyaAllah :’}

Ikhlas dari adik mu , Diah . :>

taraaa ini lah Aie ! hensem wa cakap lu .  sekarang comel sikit lah . HAHA hari tu aku pergi tarik pipi  die , jeles oh
putih dan gebu dari aku mane aci ! Hehe


HAHAHA adoyai . Aku dan Aie masa birthday Aie hm hm 6 tahun atau darjah 3 mungkin ?  lupa  sobs . 

Aku dan Aie di Politekni Dungunggg . 

Ha tu atas sekali Abg Pat #2 , sebelah dia Saini #6 bawah tu Aie #4 , Aku kalau jadi lelaki muka macam Aie lah .
Kata orang lah . Kata orang. Raye tahun mase aku tingkatan 1 kot? Pffft nyanyuk oi . 

Aie , Abang Pat , Aan , Saini . 




Friday, June 7, 2013

G o o d b y e , for now *lambai tangan*

assalamualaikum . 
awas . kali ini entry i takde huruf besar kerana sesungguhnya malas nak tekan shift
lol 
.
al mukadimahnya , minggu lepas aku final exam untuk semester 2 .
minggu di mana semua hormon jadi tunggang terbalik , jerawat2 semua main cak cak cikebum cikebum
nafsu makan membuas , kepala menjadi tandus kerana rambut keguguran 
( omg dah macam teruk gile je ) hehe kesimpulannya , hectic lha hectic !
.
.
exam macam , dangggg asal semua baca laen keluar laen ? apalah nasib kan . 
punyalahh pulun duk study hafal bagai nak rak sampai tak tidor 
tup tup 
yang kita bace tu tak kuar pun , cobaan cobaan :,<
Pastu time OSCE eh eh capital letters ( osce tu mcam kene buat procedure with a real patients depan 
clinical instructor, ade pegawai KKM pantau )
so macam cuak neves terketaq lutut semua adaa aiahhhh 
yang ni paling aku takleh lupa 
dah name pun first time OSCE kan so normallah nerbes tu , 
tapi yang takleh bla habis2 semua station aku uwaaaa nangis 
haha kan dah kata hormon dah tunggang terbalik . 
6_6
ni ah muke pasrah bile soalan spot tak kuar an an  , lempang lelaju , 

so aku duduk menumpang kat rumah Bella kat Shah Alam belakang MSU tu , 
sebab takut gak nanti travel jauh2 exam lewat pulak masuk . 
lagipun boleh study group ye dak ? hehe. yeye je . ( eh ye lhaa ! ) -.-
So yang bermastautin kat rumah Bella are aku , Rab , and si Kecik Sabrina . okey lha okey lha , motif entry ni is actually nak bagitau aku rindu seposen due kat moments tu , HAHA . eh opps capital letters , hihi.
.
.
syok gilak wa cakap lu beb . sebab seminggu tu ade je orang yang aku nak panggil 'beach' ( gurauan universal langsung tidak meninggalkan kesan di hati ) , so sekarang kat runah mcm alaa who am i going to call that ? hehehe gurau je lha u olss. rindu la kat suara halilintar si Bella tu dgn macaroni cheese die  and kecomelan die kan , 
then rindu kat si Rab gojes tu and her air ovaltine (kaitan -,-) haha okey okey her gelak yng cam 
tersedak air seminggu hikhikhik dan si Sabrina pretty  with her potpotpet never ending chitchat haha .
kitorang dah macam kene rasuk dah kadang2 tu .
paling best bila gelak macam nak pecah rumah tu . buat mcm rumah sendirik je kite2 ni ek rab sab ? 

memasak bersama
bertido bersama
study tengok tv umpat orang pun kita masih bersama
kadang2 ,  tarik muka 
bila sabrina tak tlg masak pandai makan sahaja 
tapi lepas tu okey sebab yang basuh pinggan dia
hey hey 
( sila nyanyikan ikut rentak lagu Black yang lagu sudirman tu oh dangg lupa tajuk die )
*beb , i'm just kidding k we ol tak tarik muka pun , i tulis sebab masuk lagu je* hehe

balik je rumah , bukak FB , komenting wif sabrina die dah cakap 
"hey i rindu u ol lah , sbb seminggu asyik tgk muka u ol je kan siang malam "
awwwww ;"> that's sweet girl . we miss u too . 
ape pun , sem 2 is a wrap ! 
Hope kite semua lulus dgn cemerlang for our exam and may we see again like... next 3 weeks -.-
okey sedih cuti 3minggu je cuti sem , 
Till then , boiiii ! 
Bella , Rab and me 

Rab , Sab , Bella , Mas and Mimi , :>

the kuntilanak betik and the vampire pisannnng HAHA

pow pow imma shoot ya wif this choc yummy  lol :>

eceh eceh perlu gmbar ni ? haha suke hati i la , cos we shine bright like a diamond , cchoi 

Jannah , Wawa me Rab and Bella