Follow by Email

Saturday, June 23, 2012

meowwwww ! :3

ding ding dong ! hai , lama dah tak update blog. Lepas ni maybe seminggu sekali aku update , kot? Sebabnya sekarang dah tak kerja so more time for me <3 
So , this time nak cerita pasal meow meow , KUCING ! ><, yes ! I AM A CAT PERSON. 
LOVE LOVE LOVE LOVE kucing sangat ! huhuhhu :3  
So recently masa aku still kat tempat kerja kat alamanda tuh , mama kol dan bagitau sumthing yang mendukacitakan. Which is PUCCI HILANG !! 
Dan sebenarnye bukan Pucci sengaja menghilangkan diri in missionn gitu tapi rupa-rupanya AYAH BUANG PUCCI. -.-'' (oh how could you dad??) 
Al kisahnya , ayah ingat Pucci muntah atas lantai dan adik laki aku pergi cover muntah tu dengan surat khabar baru ayah . so ayah yang hangeenn satu kepala ape lagi.. terus angkut Pucci yang tidak bersalah tu ke Restoran Bambu yang jauh tak jauh jugak la dari rumah lantas membuang kucing kesayangan ku itu! UWAAAAAAA... D; 
mase mama kol nak cakap tu , slow je mama nak bagitau. sebab nye dah tau da.. mesti aku BANJIR punye. MEMANG PON ! Bergenang2 mata aku kalah tsunami dah. wuwuwu! Aku sayang gile kot kat Pucci . OMO, my PUCCI ! 
ini pucci, okey rindu ! 

Meanwhile , nasib baik kat umah ade anak2 kucing yang THIRD generation from BUBU. Terubat sikit rindu aku kat PUCCI. :( 


hm hm yang ni name die MEI MEI. entah la betina ke jantan. tgk muka lemah2 ayu je macam betina. HAHA. this is my second favourite ! comam ! :3


haaa yang ni my most favourite. di beri nama OPI. sebab actually die gelap , macam kopi? hurm sape entah bagi name ni -.-'' . Yang ni paaaaaaaling gemok dan paling aktif ! terlompat2 tergigit2. haish. Tapi best kucing ni banyak main. hew ;3


hehe. ini KIMMY. sebab warne die creamy so jadi KIMMI? erk. adik aku la tu bagi nama. This one, warne die dull sket, tapi comel jugak.. tapi cam kurus sket. 


ini DABU. sebab kelabu? ha yelah . :P haha. yang ni paling ketot. ekor ketot, badan pon ketot. huhu ^^ tape masih comel . :) dia ni sakit sket. ade masalah kulit bawaan ibu beliau si BUBU, huu cian.. tape ti da besow kite gi enjet ye ! ><,


this one name die JENNY. ah tak paham nape mama bagi name kapir2 sume ni. huuu :P
yang ni pom gemok dan aktif ! tapi  muke slalu comot ! tape sat gi kak diah mandikan awak ye. :D heeee..

Kesimpulannnye , aku sayang sangat kat kucing2. yang aku bela lah. yang tepi2 jalan kalau comel dan bersih tu aku boleh je. yang comot2 kurap2 mintak jauh, soriii .. -.- Kucing kan binatang kesayangan NABI SAW. :) Dapat pahala taw sayang dan pelihara kucing ni. 

Sebenarnye pelihara binatang ape pun bila kita bersikap baik dan sayang kat diorang kita dapat pahala, diorang pon makhluk Tuhan . :) Jangan macam orang tuh , bila bengang je pukul kucing (oh kalau ahli keluarga aku bace ni silalah tahu siapa orangnye -..-) ,tampor kucing sepak kucing lepas geram. Kalau adik laki aku tu di lambung2nye kucing tu tinggi ,pastu tepuk badan diorang kuat2. Ingat tak sakit ke? Kalau aku jadi kucing tu dah lama aku cakor2 muka die. HAHA. 

pastu pulak , jangan lah caci2 kucing tu walaupun die tak comel ke ape. Die paham taw. Siannn die. 
Jadi marilah kite sayang kucing ramai2 ! hik3.. aummmm! meowwww :3