Follow by Email

Sunday, December 29, 2013

chubby oh chubby ( bilo nak kuruih ni )

Salam . Hai hello namaste wo ai ni . 
Dah nak habis dah cuti sem ku yang tak berapa nak panjang pun ( 3 minggu je ) 
Duduk rumah omagad memang makan tak ingat menu lah kan pasal menu mak yang pikior kan .
Lepas tu pulak setiap hujung minggu ada kenduri sana sinun. 
Uhmm sedap betul lemak lemak beranak pinak sana sini . 
Joging , exercise , ada lah sekali dua kali seminggu .
Kalau rajin kadang2 meroyan la terlompek lompek dalam bilik , yang orang kat bawah gedebum gedebum bunyi hipotatamus skipping huhu . :> 

So , aku ni memang badan jenis payah bebenow nak turun dan senang sangat lahai nak naik -______- ( hidup ini tidak adil ) Patutnya kalau macam tu silalah aku ni jadi orang yang kurang makan wuwuw ni tak gajah rimau suma nak bedal masuk mulut .  Apepun , takboleh salah kan takdir tapi sila jangan malu jangan segan sekeh kepala sendiri ye . :< 

Dari form 3 kot badan naik . Sampai lahh masuk asasi . Pahceroh diet joging diet treadmill run diet puasa joging lepas tu makan makan makan makan makan makan . Oh yeah my life is so sad . Opss , okay myself . 

Then  , Alhamduliilah , bila masuk MSU sebab hari2 travel hari jalan kaki ape semua badan slow2 turun . Tak banyak pun , tapi okay lah bila nampak seluar uniform tu longgar je . Lagi okay bila aku ada amik satu suppplemen ni . Makan , lepas tu dengan magic nye nafsu nak makan takde. Rasa kenyang je memanjang. Tapi ada side effect . Sebagai orang kesihatan ( cewah ) aku tahu tak patut amik . Tapi masa makan ni caya la lu berat gua turun hilang 10 kg kotttt ! walaupun orang sekeliling tak nampak SANGAT ( nampak la jugak sbb ada yang puji ) tapi PERCAYAAAALAAAHHH mmg hilang habis flat perut i ols . 

Tambah lagi lepas tu bulan puasa . Yabedabedu la turun berat macam turun eskalator . Aku pun dah berangan nak pakai baju macam ni macam ni bila dah kurus sehendaknya aku. Takdelah nak ketat2 pun. Cuma aku rase bila dah slender pakai apa pun macam cantik la kan tak ketat walhal baju tu besar sebab kita dah kecik . Okay lah . Ade lah macam 2 3 bulan macam tu aku berjaya fefeeling modest sebab baju yang dulu mcm ketat dgn kita dah macam besar je kann so yeah best lah . Membantu lah bila hati makin nak ke arah yang lebih baik :) 

Tup tup lepas tu raya . Ermm okay lah jugak naik sekilo je balik kan ? Raya kot. Then praktikal . Ni yang gua nak amuk ni. Waaaa makanan dekat Hospital Sungai Buloh punya kantin macam wuuu sedapnyaaaa lepas tu Ibu Bella masak wuuu sedapnyaaa so alkisahnya makan makan makan . So sikit2 sikit2 badan macam naik sikit. Yang paling tak boleh terima 3minggu duduk rumah berat jadi macam mula2 before amik supplement tu . Uwaaaa me is le stresss ! Tengok badan sendiri macam nak nangis . Bukan tak boleh terima diri sendiri ciptaan Allah tapi kita tahu we can do better than this kot :< . 

Gambar paling gemuk ( latest ) 


So tararararara tora datang lagi ! eh . hehe. Penyelamat datang :) memperkenalkan ......

memperkenalkan Snowbell dan Shakleee hikhikhik 

Lecithin and Alfalfa Complex
Set couple yang terbaik gandingan untuk membakar dan flush lemak lemak  dlm bdan

Okay . So since my kakak ipar , Kak Yaqin is one of the Shaklee member she bagi i ols cuba Shaklee set kurus ni . Said that boleh help me lose weight di samping bagi tenaga and bagi extra vitamin yang needed in our body lah like that lah lebih kurang . So i ols baru makan minggu ni . Let's see how it goes yes? 

Friday, December 27, 2013

Me and my car we got issue ( my car lah sangat )

Salam ! Hai hello haluu lama tak update blog. Yeah , dikala takde orang untuk aku meluahkan cerita (sekarang) maka , ehem nak cerita lah ni .  

So , hari Ahad lepas ikut abg Pat and Kak Qin dgn Baby Piya balik JB. Seronak lah jugak . Aku memang suka berjalan mohon sedia maklum hee. And plus , jengjengjeng aku dah dapat lesen ! Yes . Lesen P -.-
Hurmm so biasa lah awal2 dapat ofkos lew eksaitod melebis nak drive kereta padahal kalau on the road dgn cikgu memandu tu tak pernah pulak aku TAK kene marah . Hmm. Tapi well , I gotta challenge myself. 

So , kat JB , Kak Qin ajarkan and bagi aku bawa kereta dia. Alhamduliilah , ada lah jugak sana sini kene peraghtis kan lagi oh well aku pun bukan nye biasa curik kereta ayah bawak merayap okay . Tak pernah ! 
So okay lah shuhh shuuhh shuuuh ( bunyi kereta membelah angin) haha aku bawak lah mcm half pro ehek . 

Then , masa nak balik ke Gombak alkisah nya malam Selasa , di highway yang tak lah lengang sangat tapi takpe lurus je , Abg Pat bagi aku can bawa . So , under diorang punya pemantauan aku bawa lah kan :) 
Tapi memang sejuk habis tangan ! Bibir pun kalau tak kemam mesti menggelupur punya wuwu. Wa cuak wa habaq kat lu. Cuak tahap yang paling cuak sebenarnya. Tapi cool lah , lajuuu je aku bawak (sebenarnya rasa slow je , tapi mybe dah terbiasa dengan Wawa bawa laju kereta dia  so rase slow ) , Abg Pat pun asyik tego aku laju tapi eh eh mcm tercabar pulak mcm loser je bawa slow hm hm peah tak sedar diri baru dapat lesen uwaaa. 

Haaa ada la makan dia kerana sikap tak sedar diri tersebut. Elok je aku drive dari Soromban tu , lagi sikit je nak sampai rumah, dekat Jalan Pahang tu grrr kedebushh kebabo babo bobobo ! 

OMAGAD. 
EKSIDENNNNNNNNN ! 

Sebab aku drive laju taw , so aku brake (eh betul ke ejaan ni ) tu betul2 lagi 2 cm lagi nak kene bontot kereta depan . Tapi kira aku hebat la jugak , sebab tak hentam pon ! Hihi. Hmm satgi kereta belakang entah dari mane suka hati die je cium bontot i ols. Tertanjat berak kite. Lepas tu aku bapak gila panik nak mampus wa cakap lu. Dah la baru dapat lesen ! Nasib baik ada Abg Pat yang baik ( wuwuuw trimas2 ) mengaku dia yang drive and setel apa semua . Keretaa ? Uwaaa teruk gilos ! Mau 2 3ribu jugak lahh . Rasa mcm nak gantung diri turun balik je rasa. 

Malam ni pulak , ingat nak keluar bawa Bay pergi makan Mali's Corner . Satgi dafuk kereta bateri weak . 3 kali mati . 3 kali panggil abg mekanik jump kereta. 3 kali malu wuwuwu. Dah lah Bay dah siap bagai apa semua tunggu aku je. Arggghhh ini buat aku migrain ! Bila nak lepas macam ni ? Memang tak lah ayah nak bagi drive kereta dia pulak . Sobsss.

Peah , tunggu beli kereta sendiri je lah ye. Sekian :( 

Saturday, November 9, 2013

So...?

How about , from now on we become ...... a good friend? 

Meh nak cite

Annyyoooo ~ 
Kitew nak meng-update blog ini stelah sekian lama gitewwww
Hmm so sekarang i am so miss lonely lonely dkt rumah pasal semua pi Kuantan tengok baby
HAWANI SAFIYYAH 
hik hik kiteww dah jadi MOK CIK MOT la pulak sekarang 
mihmihmih :3 tomey anak saudara pertama kiteww hiks 
So patutnya sekarang I have so many things to do 
(selalulahh update blog time2 busy) 
tapi macam malas nak buat so kiteww meng-online lah ye sekian :) 

Petang nanti dah kena balik ke Bukit tak Beruntung mana woi malas nya gaaaaa 

Hari Khamis nanti test JPJ uhuk me is so scared :( harap dapat mengawal kegelabahan yang menggila 
( masalahnya, just imagining me myself dalam kereta dgn pakcik JPJ kat sebelah je pun jantung aku dah dup dap dup dap ) 

Hm cuti seminggu ini tak rasa relaks langsung wuu me is sad 
Hari selasa dah teman Alia sehari hantar dia balik Johor naik bas ( okay ini pengalaman , so best la juga )
Hari Rabu pagi2 lagi dah ikut abang Pat balik Kuantan teman kakak ipar kat hospital 
Khamis seharian dalam wad nasib baik  ada WIFI wakakaka 
( btw service KPJ Specialist Hospital mmg da best ehemm cik abang nanti
 kiteww nak masuk sini jugak taw )
 wakakaka pengsan cik abang 4 hari je dah 6ribu botak botak ! okaylah kiteww beranak kat rumah je weee sayang tak? memahami sangat ni -- -- ''

Jumaat malam balik sini ( first time naik bas kat Kuantan tu wuyooo kenapa orang Kuantan hensem2 menyesal pindah dulu meowww hahahah )
Sabtu keluar dengan Kemaaaa oh yea rindu gilakk dengan Kemaa huhu . Kema bawak someone eceehh hensem wak lu ! kekekeke macam comel je macam comel je. 
Kema dgn si dia have fun dua orang yang aku ni kelip pah kelip pah sebatang kera je hahaha i dont mind okay tipu i do mind kenapa takda orang nak teman kitaaaa uwaaa !! 

Nak pergi lagi Times Square baju kain skirt semua murah2 tak kisah la brand tak brand pedulik hapa aku menyampah juga taw orang penting brand ni menyampah menyampah menyampah . Ingat barang murah tak berkualiti ke huh ? Maju lah barang cantik tapi murah untuk peahh ! ngee 
 Hari ni Ahad dan sekarang dah pukul 10 perut pun dah menggerudi haruslah kiranya kiteww mengundur diri nak pergi print assignment bla bla bla. 
 Selamat bertemu lagi ya donggggg 


Friday, October 11, 2013

Macam dulu

Nak gelak besar tak peduli orang sekeliling macam dulu 
Sekarang , rasa macam aku jaga manners sangat . Rasa macam proper lady betul . Haha should be aku banggak dengan itu sekian tapi tak rasa macam diri sendiri kengkadang . Lately aku notice diri sendiri , kawan2 gelak barai gelak sakan mulut nganga puas hati tapi aku gelak separuh nafas je . Al contoh , si Sab punya lah cerita pot pet pot pet aku punya reaksi is just ha-ha-ha -_- . 
Perangai kau ni Nadiah -.- 
Sekali sekala moody kot agaknya ? tapi memang tak best bila macam tu . Kita pun rasa separuh hati je . 

Nak clumsy comot sakai macam dulu
Nak sweet macam dulu 
Hari tu kena tarbiah dengan si Bella . Beliau mengatakan bahasawanya ke'sweet'an aku ni diorang semua boleh nampak tak fake memang original dan spicy . choi . tiada niat poyo di sini . hehe. Dulu perangai kelolo aku ni jadi bahan gelak diorang lah . Aku suka kalau aku boleh buat orang gelak . Even kadang2 rasa down dengan diri sendiri macam nak marah "oi peah kau jangan badut sangat boleh tak ? " sebab feeling stupid la kan orang duk gelak kan kita . Tapi Bella kata , that's what make me different and itu yang buat orang ingat kau. Macam al contoh Bella bagi , kalau dia bercerita kat orang lain about me dia akan define aku ni clumsy yang sweet dan comel . HAHAHAHA sangat koya di sini . (alaaa bagi can la aku koya sikit buat sedap hati) 
Tapi benda2 macam tu lah yang bila aku cerita balik kat mama ke kat wawa ke siapa2 lah kan mesti lah aku pun gelak sama . Kalau kat rumah pun biasanya dulu aku gila2 . Macam hormon tak stabil pun ada jugak sikit2 meroyan . Haha. Sekarang macam alahai anak daranya santunya anak siapa lah ni kengkadang macam mak mak pun ada jugak nak rumah teratur je wuwu faktor usia kah ini ? :'( 

Nak perasaan macam dulu
Sendiri rasa sekarang aku ni judging people inside me . Mungkin aku tak cakap la kat orang lain depan2 kan , gila kau nak cakap ? tapi macam monolog dalaman tau macam aku akan judge this people that people . Ke banyak mengumpat lately ni nihh ? adoyai punn peah . Then al komfem my reaction toward the people i judged tu dah deviate sikit. Paling tak best bila 'ter'judge kawan la kan . Paaaaaling tak best wa cakap lu . Bukan kene brainwash dah heartwash sekali bila dah macam tu . like kena motivate diri sendiri terima qada qadar ketentuan kejadian manusia lain perangai lain kepala . ye ke tidak ye ke tidak ? 

Nak aku macam dulu 
Nak dia macam dulu 
Nak kita macam dulu 
Yang ni elaboration dia lain kali lah . Bahu gua udah capek dong . Nite motmot ! ;9 

Sunday, September 8, 2013

sayu hati sayu sekali .

Time nak exam mesti rasa nak tulis new post .
why oh why ?
Hm .
haaa feeling lost macam ni yang aku tak gomar ni .
hmmm.
Ape ntah nak tulis .
ni ape hati kering ni ? Huk.

Hm. Result sem 2 hari tu menurun sikit. Dean's List lagi , still , ALHAMDULILLAH .
Tapi menurun la pointer tu .
Dah tak dapat President's List ( kene 3.75 ke atas tiga sem berturut)
Lepas tu Test 1 for Sem 3 baru ni pun teruk .
Ade subjek siap dapat C+ . Terus rasa down .
Nak buat alasan yang mase tu aku demam tak dapat study tak dapat jwb leklok macam hmmm.
Lepas tu selalu mengantuk dalam kelas .
Sampai satu tahap lect marah . " Awak ni Ned asyik mengantukkk je . Malam2 uli kuih eaa ? "
Dup.
Sentap mak nyah .

Hm .
Kalau dulu dalam bas 2 jam pergi 2 jam balik boleh habiskan satu chapter nota .
Sekarang kroohhh termenung krohhhh termenung krooohhh termenung sampai sampai rumah .
Hm .
Ade lah tu yang tak kena mana2.

Hubungan dengan manusia .
Kepada manusia2 yang aku pernah sakiti mahupun kasari , sori mintak maaf mintak ampun sangat2 .
Kepada inital E and initial A - soriiiiii sangat2 :'(
Hubungan dengan Allah .
Hm yeah i know . Banyak kene perbaiki . InsyaAllah .

Sayu pulak rasa tulis post ni . Setting baik punya tengah hujan kot .
Hmm.

Saturday, August 24, 2013

R I N D U


Rindu gile weh . 
rindu nak main sukan .

Eh . 
Aku budak sukan kot dulu cececewaahh masuk lif tekan sendiri . (eh betul la , nak tgk sijil2 ke?)
HAHA. 
Dari sekolah rendah sampai sekolah menengah , suka bebenow la kitew ni main sukan .
Kalau tak main , ibarat tak dapat makan nasi (kaitan?)
Mase tadika main lubang tikus je lah kenn. Mane tahu apa pun hoho

Mase sekolah rendah , oleh kerana tak ramai budak sekolah aku tu (sebab sekolah baru) ,
 aku lah beruntung kerana bisa merembat semua game2 yang ada. 
MUA-HA-HA gelak jahat sikit . ^^
mase tu huh (riak riak) apa je yang aku tak main cuba citew? haha
tapi aku tak boleh perform solo. kirenya main persendirian la kerana al konfem al kalah . haha
so olahraga pecut ke ape semua balapan memang ah nononono. ki3. :) 
dan kerana faktor aku tak boleh balapan is kerana aku berat kuang3. (berat la di antara yang tak berat-even mase tu darjah 6)
lagipulak mase sekolah rendah aku gila kuasa kan , pulak tu tubuh tinggi (cewah tinggi ke besar aahhh tinggi jugak) so banyak la peluang aku nak join mane2 sport aku punye sukew.hiii :*

Mase sekolah menengah , dekat Tesmal , tak banyak kot join . 
yang aku join , NETBALL , HANDBALL , uhmmm MERENTAS DESA?? ( yang ni taktau cane aku boleh terjoin kahkah) haa pretty much that je lah . Netball tu memang my thing dari sekolah rendah , eventhough ye lah dah masuk sekolah menengah mseti ramai lagi yang hebat2 so aku pegang Defense je lah haha. Handball tu aku memang awesome kalau passing i mean bawak bola (ceh koya) tapi depan je pintu gol aku kiok . HAHA.
Tak kondifen woi !  haha. memang aku selalu menghampakan coach2 aku di depan pintu gol uwaaa. 
yelah , time berlatih baek punya melayang 5kaki dari tanah dan baling bola sumbat gol dgn berjaya dan bergaya  tapi in real game haktuiiih ! hee soghi . 
Mase kat SESTER , join BASKETBALL , HOCKEY , NETBALL HANDBALL , VOLLEYBALL main suka2 je time riadah . 
Hm time ni dah tak kenal dah peah anak ahmad ke peah bangla mari . Hitam beletungg ! haha. 
Tapi rumusannya , I don't think I'm good in any which that i've joined . 
Huhu. 
Betol . Tak good , tapi for me istilah yang tepat is BOLEH MAIN . 
HAHA ade ke macam tu oi ? haha
Tapi memang tak boleh duduk diam lah mase sekolah . 

Paling-tak-boleh-lupa-punya-sport. 
Mase LARI BERPAGAR dekat sester .  HAHAHAHAH ! ehem . control sikit gelak tu 
Okey , aku ? peah ? yang gendut ni? lari berpagar ? hahaha entah hape rupa aku lari lari terkangkang lari lari terkangkang . dahla depan ramai budak2 lelaki yang well korang tahu la mcm mane zaman sekolah kan . 
Kalau ade mask rider mase tu aku rela pakai . Oh ! 
Satu lagi mase kat Tesmal , entah mcm mane boleh daftar in LOMPAT TINGGGI ? 
Sekali lagi , aku ? peah ? yang gendut ni ? haa memang tak lah ! wuwu tapi terpaksa demi rumah kuning UKM kesayanganku . 
dahla tilam tu die letak tengah2 padang pastu pulak die announce acara apa tengah main kan.. haa memang jadi bahan tontonan dan gelakan la daku mak jemah oiii . 
Satu lagi mase ape ek merentas desa keliling sekolah ? kot ? lupe dah . yang pasti tak jauh mane la jarak tu . 
Tapi kene gilir2 dgn team masing2 dan al kisah aku is FIRST RUNNER . Bapak die . tak pernah2 pulak aku . Tapi aku bila kene paksa memang senang akur uwaaa ! 
Dah jadi first runner tu mesti la kalau boleh aku sampai dulu ye dak? punye lahh lari gile gile tak rase tanah dah mase tu tak peduli muka dah mase tu padahal kiri kanan orang bersorak . pulak tu ade dengar ex aku dulu duk jerit nama aku "peeeahh peahhh u can do itt"" aku mmg tak nampak orang dah , sebab dh nak dekat sampai penamat dan aku memang letih nak mampuih ! muka tak sempat control ayu dah macam nak terberanak je muka , hahaha. 
Sampai2 je ( aku 2nd yang smpai -sipi2 dah tau) pergi dekat meja lapor diri kawan sekelas aku yang berhormat Faizol Zulkifili pun berkata - "boh peah ! bakpe muke mu gitu ? tubik taik hidung pah"
DANGGGGGG. 
tu lah takpenah2 pecut sekali pergi pecut long distance kan ha itu mkn die , maaf semua Tesmalian sekalian if the image i showed is le menggangu . haha. 
Oh, this is why la aku kene join merentas desa daerah tu , sebab aku dapat 10th fastest runner . kehkehkeh. 
Ayah , sila la bangga . HAHA
Dannnn sekarang al rindu nak main sukan , actually any activity yang make me sweat -outdoor yes of course.
Setakat ni after habis sekolah apa yang aku buat is hiking je lah tu pun baru Broga Hill , Bukuit Tabur and Bukit ah ape ntah name die Semut? haha . Haaa Bukit Besar belakng sester tu kire tak ?
kui3. ^^
Kasut sukan baru dah beli -konon semangat nak get fit . 
Tapi bangun2 pagi pergi online tulis blog .
Watdehek lu peah ? 
wuwuuw fail ! 

p/s: nak cari hubby yang boleh teman riadah pagi or petang hee tak lah due2 gendut , 
ye dok ? haha . daaa ! :> 

Tuesday, June 18, 2013

A I E


Balik kerja , makan , ajar Aan (adik bongsu paling annoying sekian) BM , masukkan kucing dlm sangkar , naik atas , masuk bilik Aie ( abang#4) & Saini (adik #6) , pening kejap ( urmm biasa lah bilik dua budak bujang) , mandi .

Masuk bilik Aie dan Saini lagi . *tengok keliling bilik*

Kosong . Tak , bukan bilik itu , hati aku .

Solat .

Entah la mungkin juga sebab perubahan hormon sedang berlaku dalam sistem tubuh aku atau apa . Tapi tiba tiba aku break down . Hati aku sayu sangat .

Rindu . Mungkin ?

Siapa ?

Yang jarang jarang nampak kat rumah . Yang bila jumpa aku rasa macam nak jerit kuat kuat “ AAAAAIIIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! “ . Yelah , dengan ekspresi gumbirah lah . Macam Diah selalu buat masa SK Batu 7 dengan Aie dulu . Huhu.

Bangga kot .

Abang aku satu sekolah kenal . Orang ‘besar’ . Okay memang mase tu gemok pon , huhu tapi still kacak hensem eh tengok adik lah kan . Aie pengawas sekolah . Diah pun pengawas sekolah . Kelas kita bangunan bertentangan . Kalau mama pas duit belanja sekolah kat Aie , masa rehat mesti Diah jerit kuat kuat sampai Aie dengar . “AAAAAAAIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!”

Kadang kadang Aie  marah . Aie kata aku gedik . Hehe. Memang pun , sejak azali kot.  Lagipun Aie cam malu lah sebab adik dia terpekik terlolong jaga air muka oi ! huhu.  Ada sekali tu aku gaduh dengan budak laki sampai kene panggil depan mase perhimpunan , time rehat Aie jumpa aku muke cemcorot je . Haha. Gedik gedik brutal aku dulu wah ! Masa tu darjah 4 , Aie darjah 6 .

Naik darjah 5 , rasa macam pelik kejap lah sebab Aie takde . Kejap jelah . Aku jumpa pakwe hensem lupa lah kan . HAHA .

Dah , tak ingat sangat dah memori aku dengan Aie . Yang ingat , selalu hantar Aie pergi asrama , masuk dorm die kat SMKTIZ tu flirting sket dengan budak dorm die eh tak tak tarik balik hehe. Lepas tu , macam blur blur dah memori aku .

Okay kau memang selalu blur Peah .

Tapi yang pasti , aku kalau Aie ade , aku macam selalu nak bermanja sengan die . Nak rasa ada abang . Hehe masa tu Diah dengan Abg Pat (abang#2) tak geng , takot lah Abg Pat garang hehe peace yo ! Hehe suka suruh Aie angkat Diah kat belakang . Time raya bila entah , mase tu Aie kerja kat Kedah , dok tunggu tunggu lah bila Aie nak sampai kampung .

Entah lah .

Masa berlalu .

Manusia berubah .

Keadaan tak sama 
.
Tapi you will always be my brother , who I’m proud of .

No matter what you’re going to be . No matter where Aie nak pergi . Tak kira kat mana Aie berada .

S E L A M AT  H A R I   L A H I R yang K E 22 . ( 12 JUN )

Kitorang semua saaaayang Aie . :’)

Semoga menjadi hambaNya yang taat , anak yang soleh , abang dan adik yang kami banggakan . Hidup ni putaran roda , tak selamanya kita di bawah . Bila tiba masanya , bangkitlah .. Dekat akhirat nanti , biarlah kita sekeluarga boleh sama2 bersama dalam syurgaNya insyaAllah :’}

Ikhlas dari adik mu , Diah . :>

taraaa ini lah Aie ! hensem wa cakap lu .  sekarang comel sikit lah . HAHA hari tu aku pergi tarik pipi  die , jeles oh
putih dan gebu dari aku mane aci ! Hehe


HAHAHA adoyai . Aku dan Aie masa birthday Aie hm hm 6 tahun atau darjah 3 mungkin ?  lupa  sobs . 

Aku dan Aie di Politekni Dungunggg . 

Ha tu atas sekali Abg Pat #2 , sebelah dia Saini #6 bawah tu Aie #4 , Aku kalau jadi lelaki muka macam Aie lah .
Kata orang lah . Kata orang. Raye tahun mase aku tingkatan 1 kot? Pffft nyanyuk oi . 

Aie , Abang Pat , Aan , Saini . 




Friday, June 7, 2013

G o o d b y e , for now *lambai tangan*

assalamualaikum . 
awas . kali ini entry i takde huruf besar kerana sesungguhnya malas nak tekan shift
lol 
.
al mukadimahnya , minggu lepas aku final exam untuk semester 2 .
minggu di mana semua hormon jadi tunggang terbalik , jerawat2 semua main cak cak cikebum cikebum
nafsu makan membuas , kepala menjadi tandus kerana rambut keguguran 
( omg dah macam teruk gile je ) hehe kesimpulannya , hectic lha hectic !
.
.
exam macam , dangggg asal semua baca laen keluar laen ? apalah nasib kan . 
punyalahh pulun duk study hafal bagai nak rak sampai tak tidor 
tup tup 
yang kita bace tu tak kuar pun , cobaan cobaan :,<
Pastu time OSCE eh eh capital letters ( osce tu mcam kene buat procedure with a real patients depan 
clinical instructor, ade pegawai KKM pantau )
so macam cuak neves terketaq lutut semua adaa aiahhhh 
yang ni paling aku takleh lupa 
dah name pun first time OSCE kan so normallah nerbes tu , 
tapi yang takleh bla habis2 semua station aku uwaaaa nangis 
haha kan dah kata hormon dah tunggang terbalik . 
6_6
ni ah muke pasrah bile soalan spot tak kuar an an  , lempang lelaju , 

so aku duduk menumpang kat rumah Bella kat Shah Alam belakang MSU tu , 
sebab takut gak nanti travel jauh2 exam lewat pulak masuk . 
lagipun boleh study group ye dak ? hehe. yeye je . ( eh ye lhaa ! ) -.-
So yang bermastautin kat rumah Bella are aku , Rab , and si Kecik Sabrina . okey lha okey lha , motif entry ni is actually nak bagitau aku rindu seposen due kat moments tu , HAHA . eh opps capital letters , hihi.
.
.
syok gilak wa cakap lu beb . sebab seminggu tu ade je orang yang aku nak panggil 'beach' ( gurauan universal langsung tidak meninggalkan kesan di hati ) , so sekarang kat runah mcm alaa who am i going to call that ? hehehe gurau je lha u olss. rindu la kat suara halilintar si Bella tu dgn macaroni cheese die  and kecomelan die kan , 
then rindu kat si Rab gojes tu and her air ovaltine (kaitan -,-) haha okey okey her gelak yng cam 
tersedak air seminggu hikhikhik dan si Sabrina pretty  with her potpotpet never ending chitchat haha .
kitorang dah macam kene rasuk dah kadang2 tu .
paling best bila gelak macam nak pecah rumah tu . buat mcm rumah sendirik je kite2 ni ek rab sab ? 

memasak bersama
bertido bersama
study tengok tv umpat orang pun kita masih bersama
kadang2 ,  tarik muka 
bila sabrina tak tlg masak pandai makan sahaja 
tapi lepas tu okey sebab yang basuh pinggan dia
hey hey 
( sila nyanyikan ikut rentak lagu Black yang lagu sudirman tu oh dangg lupa tajuk die )
*beb , i'm just kidding k we ol tak tarik muka pun , i tulis sebab masuk lagu je* hehe

balik je rumah , bukak FB , komenting wif sabrina die dah cakap 
"hey i rindu u ol lah , sbb seminggu asyik tgk muka u ol je kan siang malam "
awwwww ;"> that's sweet girl . we miss u too . 
ape pun , sem 2 is a wrap ! 
Hope kite semua lulus dgn cemerlang for our exam and may we see again like... next 3 weeks -.-
okey sedih cuti 3minggu je cuti sem , 
Till then , boiiii ! 
Bella , Rab and me 

Rab , Sab , Bella , Mas and Mimi , :>

the kuntilanak betik and the vampire pisannnng HAHA

pow pow imma shoot ya wif this choc yummy  lol :>

eceh eceh perlu gmbar ni ? haha suke hati i la , cos we shine bright like a diamond , cchoi 

Jannah , Wawa me Rab and Bella 


Wednesday, May 29, 2013

A FAMOSA LA SANGAT -_-


Assalamualaikum ,
Isnin hari tu , family pakngah from langkawi datang . Sepupu masuk Matrik Melaka .
So saya ni exsaitoddd la nak ikot they ols anta sepupu tu
Sebab ?
Tak pernah sampai Melaka . HAHA.
Kesian Cik Yah ni . Muehihi ^^
Hajat di hati nak jalan2 kat bandar Melaka , paling nak tengok A Famosa
Gedik2 amik gambar siket ke kennn . ;P

So off we go .
lovely mama dan ayah . tengah tunggu pakngah and pakcik  kat soromban ni ha. dating dulu . :)



makhluk2 yang ikut sekaki . 
mama is sooo coolioo . ajak camwhore buat muke terus pose . kekekke  ^^

 hm lepas tu aku rase the fun is over . 
Pendaftaran punya lame sampai pukul 4 A Famosa ke mana , nyonya ke mana 
Sedihh gua , duduk rumah study pun pekdah oi . 
Apapun , saje je nak update ni. Takdak idea pun . Sedang bingung lagi stress dong
Doakan aku untuk Final Exam next week boleh ? 
Terima kasih . :)

Saturday, May 25, 2013

Hate The Love Song

During that short time of happiness 
I was sitting in the bus 
Listening to the music 
Trying to search my playlist for a happy love song 
But I found none 
Seemed that all this time 
I was always down ?
.
.
Poor little girl 
Don't know to whom should her heart be given
Want to take a shot
But a bullet went straight through her heart
And not once
Over and over again 
.
.
Sad impatience pathetic girl 
Now trying to make her living 
Trying her best to come to her senses 
Trying to be strong 
Behind those laughs and smiles 
.
.
If you've seen or heard this girl crying
Consider yourself lucky
She didn't cry to just anyone 
She just need a shoulder 
Someone she can lean on
Someone she can build hope in
Someone she could love 
And loved her back 

Wednesday, April 17, 2013

M E I M E I


Assalamualaikum 


 in the memory of MEIMEI ;'>

Tadi terbuka album kucing WAWA , so I saw this pic of MEIMEI and JERRY . 


So suddenly it was like , "banggg" it hit me . Gosh , I really miss her . Miss her like I am currently making a pool out of my eyes . I miss her cuddle . I miss her smile . I miss her gedikness. HAHA. I miss her meowww . I miss her softness and fluffyness . ;"<

Tak lama sangat since MEIMEI left us . About .. oh aku taknak ingat tarikh tu . Sekarang kubur MEIMEI ada pokok bunga cantik gile tumbuh . Bunga apa itu hanya mama yang dapat pastikan tapi cun woh sebab bunga tu campur merah kuning kalau tak silap aku . 
Elok je cantik bawah pokok rambutan :) MEIMEI sayang , it was you isn'it? Okay I am crazy , tapi setiap kali aku pergi lawat MEIMEI tu lah aku cakap . 

And sometimes aku cakap " kakak  mintak maaf sebab tak dapat jaga MEIMEI sampai MEIMEI besar . And tak bawak MEIMEI pergi klinik when u was sick . And kakak mintak maaf kakak baling bawah katil  MEIMEI bile MEIMEI cium2 pipi time akak tengah tidur ( kacau la MEI.. ) And kadang2 malas mandikan MEIMEI huhu :") . And bila malas bebenor bagi MEIMEI makan lambat , huu and lepaskan MEIMEI keluar rumah sampai kene kacau dengan jantan jalanan takda rumah . Kakak mintak maaf sangat2. " 
:"<

Cry 
.
.
Cry more 
.
.
Tak tahu kenapa aku sangat bonding dengan MEIMEI . mgkin sebab dia paling comel ( agak bias di situ) and aku selalu culik die bawak masuk bilik maen dgn die sorang2 . HAHA TAMAK . MEIMEI suka orang lepas mandi . Kalau lepas mandi , die ada atas katil , satgi di sondol2 kat kite manjew gitu , huhu, MEI... rindulah awak :'< then MEIMEI boleh bawak peluk , die manje suka kene belai . Boleh tidur dengan dia lagi . Tak kisah dah mase tu berapa banyak kutu die transfer kat aku . HAHA. 


So , MEIMEI .. kehilangan awak sgt dirasai , tak kisah lah orang nak kata awak ni haiwan je , tapi I love you soooo much rase macam lagi sedih dari clash dengan pakwe and lagi sakit dari period pain . 
Totally , obviously , there is no cat can replace you . just you my ayang cuk kak . HAHA. funny what I call her is it ? Dont care . 






Tuesday, April 2, 2013

THAT MAN

To someone whose heart been torn apart by this bad girl , 

One man loves you 
That man loves you 
With all his heart 

He follows you around 
Like a shadow everyday 
That man is laughing and crying 

Just how much 
How much more do I
Have to just look at you alone 
This beggar-like love 
If I continue this way 
Will you love me ?

Just come to me closer 
a little more ..
I who love you am next to you now 
That man is crying 

That man is timid 
So he learned to laugh 
That man has many stories 
that he can't even tell his bestfriend
So his heart is full of tears 

That's why , that man 
You , he loved you 
Because you are just same as him 
Yet another fool ,
Yet another fool ,
Can't you hug me before you go ?

I want to receive love , baby
Everyday in my heart 
Just in my heart 
I shout and that man is next to her even today 

Do you know 
That man  is me ?
You're not pretending 
That you don't know , right ?
You really don't know 
Cause you're a fool 

Takpe je . Start perlahan-lahan.

Assalamualaikum 
Di kebusy-an saya *ecewah SAYA kali ni* berposting berkejaran bermandi peluih bermain urine patients (okey pengotor kau peah) eh dah mmg kene buat *kene buli*, menyempat aku update blog ek . Case study case clerking sedang menunggu lagi . =,= 

Ape pun , saya cuma mahu menyatakan kebahagiaan dalam hati kecil saya ini kerana seorang demi seorang sahabat handai saya mulai berhijrah terdetik hati perasaan dan jiwa raga gituuu untuk menjadi a 
BETTER MUSLIMAH . 
No no no don't clap , instead let's say ALHAMDULILLAH :)
Dalam hati rasa macam terharu sangat2 , rasa macam nak menangis pun ada . 
Sebab I'M HAPPY if THEY are GETTING BETTER 
^____________^ 

Bukan senang nak istiqamah . Contohnya , saya sendiri . Mase mula2 pakai tudung covering the chest , kalau nak keluar jenjalan mall ke jauh2 ke memangla pakai camtu . Tapi most of the girls , kalau setakat nak pergi kedai depan rumah or lepak mamak takkan nak cecantik pakai proper2 ye dok ? Kalau tak lilit je selendang mesti tudung tu 'silang over the mountain'. Fact okey . Bukan auta . So , macam susah la actually nak istiqamah kan , tapi senang la jugak . 

Lagi pulak , kalau kes saya  ni , pakai UNIFORM pergi U taw . Uniform pulak 3suku lengan , then tudung masuk dalam .
So korang agak2 lah mcam mane kan , mula2 dulu saya pakai la jugak handsock cover lengan , but then tetiba MAK TIRI saya marah pakai . Katenya , kerja dalam bidang perubatan ni memang tak boleh lengan panjang . Saya masih pening2 lalat soal ini . 

Yang penting , HATI KITA . 
HATI MAHU IKHLAS 
HATI MAHU JUJUR - dengan diri sndiri dan paling penting dengan Allah 
So my journey to a better muslimah is quiet a long way more . To be the 
MODEST MUHAJAABA ain't an easy thang . But let's TRY . I TRY. YOU TRY. WE TRY 

So a modest muhajaaba should be a compilation of 
CHEST COVERING 
NON-SKINNY-JEANS
NON-BODY-HUGGING
NON-EXXESSIVE-MAKEUP 


Nampak mcam simple kan ? Huhu :> Hey it worth of trying girlsss. 
Raaaamai sahabat2 kat luar sana yang mana jauh lebih baik dari saya yang jahil ni , tapi kalau boleh , marilah kita bergandingan tangan menuju redhaNya . 
*cewahh gituuuu ayat* 
Eh serious ni . -.-

Ape pun , pada yang terbuka pintu hatinya itu , Alhamdulillah , semoga hati2 anda sentiasa dilimpahi kurniaNya ye sayang sayang ? 
Doakan saya jugak , will you ?

^^ 

Salam . 


Sunday, March 10, 2013

Cerita Dalam Bas ^^


Assalamualaikummm . 
Sepanjang aku naik bas ulang alik Shah Alam-Gombak ni , banyak kejadian lucu dan tak berapa nak lucu yang terjadi . 
^______^

CERITA 1
So , mase event gala nite msu hari tu , mcm biase , aku naik bas pergi sana. Dlam 40minit terakhir aku dlm bas tu  , masyaAllahhh tak tenang langsung ! *Sila tanye kenapa*
Kenapaaaa?!!!! *over#2*
HAHA. 
Dlm bas rapid tu , aku duduk dekat kerusi paling depan dekat dgn pintu belakang tu , (siapa pernah naek bas rapid mohon tahu) , so then naik lah seorang hamba Allah ni -lelaki. Die berdiri depan aku . Dia berdiri kat  mcm bawah platform seating tu so eye level kitorang sama taw. Aku pun macam pandang sekilas je lahhh. Then aku buat bodo , dengar lagu bla2. 
Then , punyelah tertanjat gegurl sebab second time aku tgk die tu , muke die dah mcm tengah tahan berak + senyum tengok aku depan2 dekat2. 
Aku pun mcm .. erkk ,, "mamat ni tengok aku ke ?" Mula2 xdelah rase pelik ke sebab ingat die kenal aku .
Pastu aku buat isyarat kenal aku ke ? Die still dengan muka tapir die -.- 
Then aku amati muka die , sah ! Bukan anak Pak Samdol maka aku tak kenal die. Haha. 
aku buat la kerut muka bajet2 marah kan dah die tenung muka aku mcm mintak penyepak jee.. 
aku pun bukak novel , konon2 bace , then aku tgk die balik. tengah tenung aku lagi !?
Menaikkan temperature aku nih ! >< 
Aku pun cover muka aku dengan novel . lame siket ..... aku jeling tengok die , aku conget kepala die pon conget kepala ?! Ewahhh mamat ni kot ye pun agak2 ar pacik macik belakang tepi aku dlm bas ni kompem2 la nampak kau. 
Grrr.. 
Aku ingat pacik sebelah aku tidur tak perasan mamat tuh . Sebab pacik sebelah pun mcm patung je xbereaksi . Kalau aku lah jd lelaki , mesti aku dah tumbuuukkkkk muka mamat sengal tu. 
PERVERT ! :< 
Then next 30min aku xduduk diam , tak selesaaa oiiii orang duk tenung kitee ! Tak maniss  gtuu ! -.- 
Sekejap tengok luar , sekejap bajet tidur , sekejap angkat novel tinggi2 , sekejap tutup muka dengan tudung .
Aku pikir jugak , nak jerit ke jerkah mamat tuh , tapi kangg die fight back tak ke naya aku ? Sudahnyee 10minit terakhir sbelum aku turun tu aku biarkan makhluk tersebut merenung aku dengan muka tapir nye itu 
-__-
Then sikitttt lg nak turun , baru mcik belkang cuit aku , " dik , kenal ngak itu budak "
*geleng geleng*
Kejadah bila pulak kenal nye ? buerkkk pervertt ! 
Then tetiba pacik sebelah aku " senteng kali ini budak " 
eh pacik bila kau bangun ? grrr geram pacik tak tukar jadi superman tumbok mamat tuh. 
Then tiba2 pacik macik bersamaan dengan satu bas *yang duk kat belakang aku lah* gelak2 kat mamat tu.
ke kat aku ? *memandangkan muka aku cuak gile*
Cehhh ! Korang perasan rupanye kejadian tersebut . Asal laaaa tak tolong aku sound die ? wuuu D;
Time nak turun tu takut2 doeewww ! sebab die berdiri depan pintu so sah2 kene lalu depan die . Takut lah aku die ikut turun kang ! 
Dengan beg gedabak aku , aku mcm jauhkan diri dengan die , mcm tolak die jauh2 gtu . uwaaaaa ! nak nanges mase tuuu ! takotttt  makkkkkkk ! 

CERITA 2

Aku duduk lah seat depaaaann sekali dekat driver , Tetiba ade satu group budak lelaki ala macam form1 2 3 kot naik bas- budak2 bola. Riuh la kejap bas tu sebab diorang ramai macam 7 8 org cmtu .
 Dah riuh sgt , aku tengok la sekilas kat satu budak ni.
 Yelaa cakap slow boleh ? aku yg tengah dengar lagu sumbat earfon pon xtenang dibuekknyo . 
Then budak tadi tgk aku , aku buat bodo sambung dgr lagu , eheh :P 
.... tiba - tiba ...
" Huyooo orang tu pakai baju putih merah , bajet lawalahh tu? blablablablabalabalabala... MSU... bla4.. "
Watdehek ?! Kurang hasam boi budak2 hingusan ni kutuk2 belakang aku ?! 
Dan lagi : "ehh ala die pakai earfonnn la , tak dengar2,, " - kuangjakkk !!!! AKU DENGAR SANGAT DENGAR  OKEY ! ><
Dan lagi : " perghhh bibir tu kasi nipis sikit bolehhh ?hahhahahahaha (diorang gelak)"  SETONNNNIRRAJIM ! Aku mcm nak marah tp mcm nak gelak la jugak . suka suki je budak2 ni kutuk Unnie mcm aku . Pangkat kakak okey kakak ! Dah la kutuk bibir aku , dammit betol . Bukannye bibir aku tebal pon , cume time tak senyum tu nampak la cam bibir Priyanka Chopra sket. *perasan kau peah* Kuang2... ><,
Dan lepas tu , nasib baik ade budak skolah rendah naik bas tu , pastu diorang pulak kene buli.. Fuhhh. selamat.. ahahha. ^^ 

Hehe, banyak lagi lah sebenarnye, sebab yelah dah hari2 kot aku naek bas , Laen hari , laen kisah yedokk? Hehe. tak larat lah nak menaipnye. Apepun , yang penting , setiap ape yang berlaku, kalau kita boleh ambil pengajaran dari sesuatu tu , kite amik lah kan ? Kalau tak , jadikan ia mcm gula2 dalam hidup kite hari2. :) 
Mcm cerita 1 tu , kalau lah sbnrnye aku pndai take over the situation , takdelah mamat pervert tu nak tenung je smpai aku turun kan? Lenkali amik gmbar die *phone canggih sngat* -.- , pastu dgn macho nye ckp cenggini : " kalau awk xberenti merenung sy , sy bg gmbr ni kat polis n laporkan awk ! "
Feewwwiiitt ! Cayalah. ;> hahhaa. sekadar angan2, 

Okey lah , till then , Salam ;>




LOVE is COMPLICATED #3

Assalamualaikum , 
Hm hm hm . Dalam hati ada gaung . 
sunyi sepi kering kontang terjun mati tak terjun seorang . 
eh . paham tak ? pedulik pulak aku , Baik bace je diam2 , Aku tengah stress ni. Kang ada makan laptop. 
wuuuuu :(

So , hm lalalalallallala~ *taktau nak cakap cenggane* Hm , ok lah , aku tak suke lah kene fikir pasal LOVE ni. Boleh tak bila sampai masanya baru aku fikir ? Bila aku dah ade kerjaya , dah stabil , dah tak bergantung hidup kat mama ayah . Boleh tak jangan kacau aku ? Aku nak belajar je sekarang betul betul . Senak la otak aku fikir pasal perasaan ni . Mane nak jaga hati aku lagi , nak jaga perasaan orang lain lagi , ingat macam makan kek ke ? SUSAH ok ! 


Sunday, February 17, 2013

potpetpotpet #1

Assalamualaikum . 
^______^ 
yehaaa mulakan bacaan dengan senyuman . puihh. 
 Just random talking here. Taktau nak update ape pun tapi nak updatee jugaakkkk . :P
Okeyyy pasal abang pat (no2) nikahh ! 
Sebelum majlis. Camwhoring satt ! itu adek le gengstaa mata dah berparut balik plkn kene besi katanya. 
Aih , dah jadi suami orang dah abang saya . Dlu kecik2 nangis nyorok bawah meja . Kuang3. Alhamdulillah . :) Tahniah bro ! 6t majlis bulan 6 uolss datang lew. jemput2!  :D

Okey2 kitorang pulak nak menngedik .

arhh aku tak gemok aku tak gemok *denial* haha. Baju tu ea , die bulu2 ombak rindu tebal sangat .  Okey salahkan baju pulak. Hahaha. Terjun longkang  sekarang . 

So , this weekend , hari Sabtu hari tu pergi mountain hiking . *MOUNTAIN sangat-.-* 
ok ok BUKIT lah . BUKIT TABUR . 
dekat je ,tak jauh pon , kat melawati sahaja. 15minit from home.
memang besssttttt wa cakap lu ! mula2 ingat macam ala2 BUKIT BESOR blkg sklah SESTER je , so macam hekeleh tak heran lah boleh smapai puncak dengan sukses ni . Sekali baru naik 1o minit macam tu , dah mintak nyawa mintak nyawa. HAHA. Bajet tough gile la aku kan sebab hari2 exercise ape ulang alik pergi kelas. Haha. Tup2 baru hiking kejap dah ponet nyahhhh. :P 
Tapi alhamduliilah , even banyak lah liku batu batan tanah runtuh akar pokok yang menjadi halangan , aku wawa and alia *the three dara* hahahaha made it to the top and down . 
Subhanallah ;') rasa nak nangis mase tengok view ni . 

yeayyy saya katangg ! -.-



with le sister Alia. budak ni panjat jeee tak henti. spenderwoman betol . kekekke .^^


wwooooooo! pengsan kejap . I jumpa Jacob dalam hutan ! tapi yang ni pakai shade lagi . Bluerrkk. Mohon kene gigit nyamuk . Dalam hati ku berkata , HAHA. 


wawa and kak faten . cant... stop... actin... like ... ribena... HAHA.
weeehooooo ! made it mamahhh ! :>


then hari ni hari Ahad , dari pagi mengemas rumah menggonyoh jamban mengemop lantai mengvakum tingkat atas meranapkan sangkar kucing membuang sawang dan memanjakan diri . Gyaaahhh ! macam lebih kepada menghambakan diri adalah . Hewhewhew kasihanilah saya. ;"( 

maaf . Sunday blues . 
Aku makin debakkkkk. Sekian. uwaaaaa . nangis seribu tahun ! >< Despite of hari2 jalan kaki dah lebih 150 juta langkah  tak kurus2 jugak ! Ni mesti sebab ROTI ! Arghhhh why you no irressistable my dear fluffy deliciouso breadsss ?? huk3 hari2 makin roti badan pon macam roti -.- eh tapi maklang puji pulak muka aku da macam panjang , "dah kurus laa Diahh " katenya . Tensi deh gua . Hari ni pergi masjid pulak macik Asmah cakap " ohh anak kak Non (mak den ) yang ni berisi sikit" (dibandingkan dengan WAWA memanglaahh macik oi !) Seb bek last2 die kate, "tapi ok la elok dah macam ni"
hee tetiba rindu atok ! Kalau aku tanya atok mesti die sokong aku . Suruh wawa gemok macam aku . Hewhewhew ,, nah flying kiss untuk atok . <3 

photogedik kejap. dah lama tak pakai shawl . hihi. kboi .  oh , lupa korek hidong . kekkeeke ;D






Saturday, February 2, 2013

Love is LOVE #2

Assalamualaikum and gooood mowwning *over -.-*

Nak pergi terus jalan highway tanak jalan bukit kampung kona kona . Hehe. 
I'm a fool out of love  
D;

"Underneath the moon , underneath the stars , here's a little heart for you "
up above the world , up above it all , here's a hand to hold on to 
but if i should be break , if i could fall away , what am i to do ? 
i need someone to take , a little of the weight , or i will fall through 
you're just the one that i've been waiting for , 
i'll give u everything i give em all 
but DONT LET ME FALL . 
- Lenka - 


Cinta itu susah . Rab cakap aku memilih , Tak , bukan , hm entah , jodoh tak sampai . 
Tapi mcm mane ek ? I've been thinking. Ok kate lah , cinta datang then kita kawen , means jodoh sampai . Then if cerai , orang kata jodoh tak kekal . Then if kawen balek ? Jodoh kuat pulak ? erk -.- Oke aku tau la tu semua mainan takdir , tapi mcm tak fair. 
LOVE's GREAT but it's PAINFUL. 
agreeeeee ! D;

Soal hati jangan fikir sangat kata orang. Boleh gila . Gila tak pikir ?! Haha. I;m just a normal human being .
Want to be loved and love someone . <3 
.
.


Wednesday, January 9, 2013

a-must-read-entry !

Assalamualaikum :)
Selamat datang ke my must-read-entry !
Tenkiu kerana sudi singgah *toche2*
today nak cerita pasal the MAGIC of ALLAH.
' 3  '
 
Alkisahnya , semalam waktu aku nak naik bas untuk ke MSU ( ade kelas ) , aku baru tersedar my RAPIDPASS PELAJAR takde. So nevermind , aku pakai duit kertas cop negara la turun naik bas segala. Aku WAK SEDAK HATI , mybe kad tu tercicir kat rumah. Then petang tu aku balik rumah , aku geledah la satu rumah nano2 tahap meroyan dah cari kad tu.
TAK JUMPE :(
okey , kenapa pasal kad bas aku nak emo ?
EMO LAHHH !
Kalau takde kad tu , satu hari expanse aku pergi balik MSU is RM12. Check . Okay , now darab dengan 20 hari berapa adik2 ku sayang ? hehe. Bagus. RM24o ! Tak berbaloi lha mak jemah.
Dengan RAPIDPASS PELAJAR tu , every month aku just bayar RM5o saja dan pergi lha mane2 ceruk dunia pun selagi ade bas RAPID , mmg within RM5o tu jugak , tak jejas duit kau. *cewahh promote RAPID -.-* So nampak tak penjimatan berganda baloi2 aku ? Dan bila kad tu hilang memang lah aku meraung melolong ala2 hantu kak limah kampung gombak. Mana nak bayar ganti kad tu lagi. Meanwhile nak tggu kad siap (seminggu) dah gune duit lagi . Baru start sem 2 ni of kos la banyak guna duit photostat itu ini beli segala jadah buku. Hehe.
Aku ni pulak jenis malu malu segan blushing nak mintak duit dengan parents unless bende tu macam mmg patot diorang bayar, HAHA. Dah la duit PTPTN tak dapat lagi , siput baby betol ! ;<
Tapi sedih aku ni lain macam , dari memikirkan kad bas , ke memikirkan segala perbelanjaan yg harus wajib rela dalam paksa aku bayar sebab Money-teeeettt-University ni , ke betapa menyesalnya aku main2 mase Asasi dulu sampai tak lepas sambung dgree , ke betapa teruknya aku rasa sebagai anak sebab tak menyenangkan hati mama ayah , ke betapa dasyhat berdosa nya aku sepanjang aku hidup ni sebab mcm2 dugaan aku dapat and that's why Allah hukum ?
But then , it's MAGIC of Allah :)
Setiap apa yang terjadi itu ada HIKMAH-NYA
Malam yang aku da kondifen kad tu tercicir entah mane2 tu , aku punye lah nangis gile2 dalam bilik. Dengan mama pun aku show off muke sedih . Siap pegi peluk belakang mama then cakap : Mama , hidup Diah selalu malang D; *nangis2* tetiba mama nyanyi : dirundung malanggggg~
-.- potong drama lah mama
Aku nangis kaw2 punyer ! Last time aku nangis macam tu is when tettt rahsia. LOL. haha. Tp serius , aku nanges sampai tak nampak mata . Pernah rase tak , macam hati tu terbeban sangat .. rase macam berat sangat .. mcam dah tak tertanggung seorang2. Aku pun solat hajat . Ok sad fact : Aku dah lame tak solat hajat. Aku rase ramai je orang mcm aku , selalu dlm hati niat nak solat hajat solat sunat tapi niat tinggal niat . Dlm solat aku , aku hajat sangat2 kad tu Allah ketemukan balik. TU JE ! yang lain aku tak mintak . yang tu lah aku duk ulang2 smpai basah lencun sejadah basah telekung.
Then aku call kawan aku , aku luah semua kat die , dan hati aku tenang ringan sikit :)
Thanks sayang ! :) yes you , u know it's u :>
Dan malam tu aku tidur dengan doa lagi dan fikiran yang positif that the next morning aku akan ikut balik jalan aku lalu n maybe aku akan jumpa kad tu .
Next morning :
mama : Diah ! ni ha ! Aie (my older bro) jumpa atas moto !
den : hah ?! Ya Allah , alhamdulillahx100!!!!!!
See ? Halus je Allah laksanakan misi-Nya.
Ye Dia buat aku macm nak putus asa harapan putus saluran air mata tapi Dia buat aku dekat padaNya. Dan tambhkan keyakinan aku padaNya.
Diam2 Dia tarik kita ke sisiNya.
Sujud syukur !
^_^

notakaki : Today Meimei's gone . not going to update bout that yet becos sadness is still lingering the house. just , goodbye sayang kakak , kita jumpa di sana , inshaAllah ;')
 
 

Sunday, January 6, 2013

MSU Gala Nite ; RETRO


Assalamualaikum

;)

Entry kali ni nak cerita pasal Gala Nite Msu yang berlangsung pada 2 Januari 2013 (ecewah dah mcm buat laporan curlasss kaw peah ;p)

So , seminggu sebelum tarikh majlis tu , of coursee ade preparations and what all. Jadi aku ahli commitee yang mcam ahli gelap hehe sebab tak pernah pergi mesyuarat event. Al maklum lah , malas dah satu hal (eh tak aku macam rajin ;p ) .. kekeke , mase tak mengizinkan. Lepas kejadian aku hampir2 nak kene rampok tu aku mcm fobia nak balik lewat. Even nak keluar tgah hari buta pun aku fobia ! Grrr. :v


So aku Bella dan Wawa ditugaskan jaga booth for registration. So 2 3 hari tercangak lah muka cemberut aku antara rela dan paksa jaga open booth tu dan buat manis susu pekat gula punye senyuman bagi flyers kat student lalu lalang. Hm . Nak GEMS punye pasal kan. Sila la aktifkan diri. Eheh.

okey so taraaaa ! this BELLA :3 tengok tengok sudu garfu beliau pakai dua lapis ! haha. a very  brilliant idea so
that sudu garfu takkan patah bila nak kickboxing ayam . wee ! 


So aku overnight kat rumah Bella . Seronok jugak kenal macam2 orang kan. Luaskan lagi perspektif hidup aku ni. Sambil2 tu mcm pertimbangkan should I look for a house nearby. Sem 2 dah ni. Rase penat lah ulang alik Gombak-Shah Alam  if jadual pack sangat. Esok baru tgk jadual so , let’s see how.

Back to the maiin thing.

Attire untuk malam tu is RETRO. So aku just mix &  match ape yang ado je. Tak baik membazir nyah . hehe. Mase Asasi dulu dinner punye glamer beli dress ala mak datin pakainye sekali je. Pastu jadi jeruk dlm almari tu. Heehe. Seronok dan penat SIKIT la. Jage pendaftaran mase student baru nak walk in kan. Then jadi bellgirl tak rasmi (jage pintu). Sengih2 la aku dengan Wawa kat pintu tu. Hengat muka kau comel ? Haaha. Wawa yelaah comel. Aku manis je, kuang3.

The food served was okayyy lah . Rase macam makan kat restoran mamak pun ada. Pastu ade sup sirip ikan yu. Buerkk ! :P tak sodap jang ! errrr. Luga anak tekok. Then performance memang mantop. Selain dari student MSU & PTPL , Shiha Mentor & TOMOK pun datang ! Wohooo ! Yang lain mcam biase la seadanya Dinner kan. Haha. (sbnrnye malas nak cite) ^^

Okey picturessssssss ! ><,


whooo ! so ini dinner kitorang. *mcm makanan Indian * fine la ,
ade sup sirip ikan yu(mohon percaya) , ayam daging , fillet fish lemon (men hentam  je nama)
dan air sirap(tak perlu haha) . ALHAMDULILLAH.  muncit la jugak perut makan . :)

This is le Bella n iols . Mohon jangan mintak num Bella dari den . Haha.
Bukan  jelly mek jemah , tapi Bella skandal i lagipun 6t mr faris die maraaa.  :>

so kalepull kan ?! haha. mohon tekan butang lif aku dah masuk :>
biar ar. kitoang omey angat . puih. heee 

le hijabista . :) 

nasib baik tema retro , aku pakai aje semua kaler2 meriah makngah maklong  bagai . hew :3
*okey timekasih belon2 kerana mengcomelkan gambar* 

Anyway , it's a good night to remember . i guess. hee :3
Nite2 peeps !