Follow by Email

Tuesday, March 27, 2012

call me auntie anne ^^

T.I.R.E.D
hahaha. itu sahaja satu ayat yang mampu aku katakan malam ini. Sebab?
"kerjaaaa hari hari kerjaaaaaaa"
ades , kerja mana lah yang tak penat kan? 
cuba bagitau kerja apa yang tak melenguhkan kaki memenatkan otak dan menambahkan uban? 
nak jugak aku apply. -..-

Jadi , al kisahnye , lepas habis ASASI dan BERGUMBIRA buat beberapa hari bersama keluarga dan sahabat handai , aku pun memulakan lah JOB HUNTING! haha.
sehari saja aku memburu kerja , terus dapat !
Alhamdulillah :)
Jadi sekarang aku kerja dekat Auntie Anne's. 
Ha ! Pernah makan tak? hehe :P 


hehe. Inilah tempatnye. Contoh nye lah. Francais dia lain-lain.
Aku kerja kat Alamanda , Putrajaya.
Oh yes, sekarang duduk dengan kakak di Putrajaya tu :)

Kerja aku? hee celup2 roti ,dip2 dalam flavouring dia ,  angkat masuk keluar oven ,  dip lagi dan jual. Senang ke? Macam senang la. Tapi semua kene ikut skill yang ditentukan. Takleh hentam keromo je. Ingat kedai nyang belah mak tiri aku? ngeee :p Cashier pon ye gak. Ni yang aku paling suke buat sebab leh beramah mesra dgn pelanggan dan tak terasa penatnye. Tapi kalu salah tekan menatang cashierr mau cuak sebulan aku buatnye. Seb bek KAK MIS ( boss ) baik amat loh! heee :3



Jadi hari pertama aku dah banyak kejadian terjadi. Biasalah... aku kan miss clumsy and gelojoh everything. hew3. :P Datang awal setengah jam.. ecewahh bajet pekerja contoh ni ! -.-
Datang2 dah kene menyapu mengemop segala lantai kedai yang kecik tuik tu.. okey beres je bagi aku. HAHA . *riakkejap*
Kat kedai tu ada KAK MIS (boss) , KAK ROSSA (cewah mcm name Rosalinda AYAMOOR gitu) ^^ , KAK WAWA ( yang gilak2 dan kecik molek) dan KAK LINDA ( ore kelate kito ) haha.
Semua baik dan sporting. Haruslah kan , ada yang tegas sikit. 
Nak di masinkan cerita hari pertama aku kerja ni , al kisah nye kasut aku tercabut tapak. Dalam hati aku menyumpah kasut tu tahap karma , asal la hari pertama gak dia nak tercabut? Grrrrr..

Abg BANGLA hensem pun lari tanak kat aku nyahhh..
HAHA.
Yelah.. dah maen2 mata tetiba masa aku tgh jalan nak pergi surau ke nak pergi tandas ke , WAJIB aku MENGENGSOT. pulak tu kalau aku lawan jalan kaki dengan SIPUT SEDUT mahunye setahun aku kalah. eheh :3
Habis abg hensem rijek aku .wuwu. Ada pulak yang konon2 bagi pandangn simpati . Nak kata kesian aku tempang lah tu. Tak pun , sebab dah usha kasut aku yang dah terlerai tu. Pastu bagi isyarat mata tengok2 kat kedai kasut sebelah aku. Argh! Dammiittt! Sumpah nak mencarut. hehe. Aku mencarut bahasa korea , takdelah orang nak faham kan? Pasal aku sendri pun tak tau aku cakap ape. kuang3 ^^

Bila dah macam sadis aje keadaan aku, akak2 yang budiman tu semua pun hulur salotape lah , gam gajah badak sumbu segala lah tapi tak lekat. huu :(
Akhirnya , KAK Linda bagi pinjam selipar jamban dia. hahaha ><,

Esok aku nak pakai kasut baru pastu jalan lenggang itik depan2 abg bangla yang tengok aku sipi2 semalam. HUH! WEKKKKK :P 


Oh penat babun tangan ku menaip! Nak tidur dulu baaaa.. Salam :)


Friday, March 23, 2012

me is 19 !

Assalamualaikum.

    Acewah aku bagi salam tu. hehe :P Aku kan ke arah MUSLIMAH SEJATI, huk3 *amin sekarang*.
Straight to the point , it was my birthday. Hek3 *tepuk tangan nyanyi now* huhu :)
22 MAC 1993. Aku lahir. NOPEEE!! Sebenarnye 23 MAC okeyh. Nurse mengantok sangat isi sijil beranak aku sampai dah lepas pukul 12 tgh malam pon tak tahu dah masuk tarikh baru. So aku kira beruntung la , dengan kawan2 aku celebrate dan dengan mereka yang RAPAT DAN TERSAYANG juga FAMILY aku sambut 23. muahaha! keTAMAKan melanda! haha XD

Jadi , petang 21 hb tu ada paper Chemistry . (yes , my birthday was on the FINALS -,,-) but then aku mmg serabut kepala hotak sebab yelah , CHEMISTRY kot. hee :3 dah habis paper , aku menuju ke Kl Sentral , nak beli tiket Genting Highland hehehe :P . Beria Nisa dan Kema suruh aku terus balik lepas beli tiket. Ingatkan nak balik rumah. Sebab paper last hari Jumaat. Dalam keserabutan kepala sebab satu hari tak tidur tu, dalam bas , baru teringat , "oh ! esok besday aku "
HAHA -.-''
First time tak ingat beday.
Malam tu NISA bagitau Nik (class rep) nak jumpe semua. Aku mcm da agak sebab aku kongsi beday dgn TOK ABAH. So, maybe org nak smbut beday die. Aku cool je tak sambut mine pon. haha.
But turns out y tok abah pon nak celebrate dgn aku. So ramai2 lah kami menghadap SECRET RECIPE malam itu.  
Sampai ke malam dah nak dekat kul 12 tu aku da melentokkan diri. Tahu dah , kat FB mesti ramai orang wish. Hm , seb bek ade FB baru orang tahu beday kite. So takde istilah THE THOUGHTS THAT COUNTS. -__-

Then , my first wisher through the phone is DEAR. hew3. Won Bin much? har3. Thanks again. Then there is more , BAY , MOCK , ramai lagi lah . Aku sangat appreciate.

Yang aku dok tunggu2 ni mestilah dari NISA n KEMA. Yang dari majlis malam tu buat muka sket. HAHA. Aku bo layan je. kuang3. Yang roomate aku KHAIRUN dan HOUSEMATE aku pon tak dengar suara. Aku pon ape lagi , menghadap bantal je lah. Lena je tido aku malam tu. 
Sampai la tetiba NISA datang mencerobohi kesucian aku , eh ketenangan aku dan dengan muka drama serta suara lunak takut2 gitu nyahhh bagitau KEMA kene RASUK! Kejadah ! 
Aku dengan gigi tak gosok , tudung senget , baju entah camane meluru la keluar konon nak save the day. Tetiba AAARRRGGHHHH !! Ha amek kau keluar suara kuntilanak aku. Sorry BLOCKMATES. Di tengah subuh yang hening tu aku menjerit ala2 primadona Puncak Alam. -..-'
Tanjat la kita nyahhh tengok KEMA serba hitam muncul dari ceruk mane ntah dengan cupcakes di tangan beliau. WUUU~ touchingg sioottt! hehe :3
Memang tak penah kene aku suprise pepagi buta cenggini. haha anyway it was a great fun.
So the day continues , yang roomate dan housemates aku ni still lagi diam tak terkata. Hai, ucap beday pon tanak ke. Sentap kite nyahhh... 

Then malam tu nak dekat pukul 12 KHAIRUN ajak aku turun bwah blok teman die beli air. Aku dengan innocenntnye teman lah padahal mase tu da nak terlena. Naik je balik kat bilik aku , KECEBURRRRR!
Ha amik mandi air NESCAFE + KOPI+TEH + ape ntah lagi. Rase die? Nak? Sumpah setahun sembelit! Yaksss~ hahaha. 3 baldi agaknye aku dapat. Tak pasal mandi lagi  tengah malm tuh. Haih.. tapi at least diorang actually wished. :) 
It was a great day. 
thanks to all my beloved , 

Thursday, March 8, 2012

TRANSFORMERS MUCH?


Alohhaaa?!!  Ever hear d of transformation? Of coursee you did righttt? What, seen TRANSFORMERS IN 3D hundred timess? Harharhar :D Right, i get what u mean. Well, i bet some of you have through  a transformation once. Rightoo? Not the one with genital part transformation okey people. An emotional one, physical ..perhaps but it’s just the way you look , the way u dressed and resemble yourself in front of your everyday people. Get me? Uhuh? Really? Better do ! hemoh3 :3

HAHAHAHA :D
After what happened , I suddenly changed myself, ompokito e ompokito mass *it’s spanish,i dont know if it’s right eheh J* At first, (the night when WE had fight) I asked my roomate to cut off my hair. Hik3.. ^^ Made a little fringe on my head. I look like school kid! HAHA but i like it. Some how it gave me strength. I actually wanna make it like KPOP style uhaks but it turn out that I dont even have a chinese look,*more like indiannss yess*(sigh) . But it was fine. My sister said i look cute *muntah now* hehehe J

ha cenggini cenggini hii :3


Then , back home I was trying my old clothes back. Ehem.. I LOST WEGHTT!!! HAHAHA :P sooo happyyy okeyhh! So the make the story(eheh) , I tried out my 3 IHSAN shirt. I never wear that b4 okey coz it was tight.. but guess what.. SEKARANG TIDAK LAGI!! Hua3 :P sukey3 ^^ Then I got myself trying to put on my old BLUE BAG (yang dari fom1 sampai fom5 pakai) and I like what I see! And how i felt! I felt like a new me! IT’S A START OF SOMETHING NEW. I let go of everyone around me. EVERY SINGLE ONE that nobody actually occupied my heart right now. If there were sometimes ago, just let they be. Then.looking myself back in the mirror, I felt like crying. I’m gonna be 19 soon. 2 weeks ago I decided to be more mature because I dont really like me now. No! Bullshit! It’s that people dont like me.




I was loud. I spoke terribly. I laughed my heart out. I was noisy. I was naughty. Some people actually thought that I was GEDIK. With all that laughs and silly joke I made. Well, actually maybe with my gesture. I always make faces. I know. But that was ME.




 But anyhow it was sad because people dont get me. Not everybody of course. Certain people who seemed to be uneasy with my style. Coz to be honest, people like being around with me. GIRLS of course. Cos I made stupid joke and dirty tease. HAHAHA. BOYS , of course not everybody like me. Right? Well,cos the one who called me GEDIK was BOYSSSSS.. *cry now* L I know, I shouldnt be thinking bout all that. But hey I’m a human being. Not being like by people around you somehow a matter. To me yes. For now. ARGGHHH! I dont know! *confused*



So.. what I’m just wanna share is that I am having a transformation in my life. For the better , I hope J
In life, sometimes it crossed ur mind, how to be better or at least be good at something u favour. And lately , I’ve done some thinking. Thanks to my “friend”-who-is-no-longer-one , I have come to the realisation that well , first , to be a girl/woman that appreciate urself b4 anyone can. And that was when I decide to be a better me instead. For my BAKAL IMAM. Cos I wanna the best 4 me , so how can I expect the least from HIM? And I also wanted to do my parents a favour. To not carry the sins I made.. But, seriously , it’s hard. With all the seducting factor out there. My heart was suddenly opened but then.. i dont know.. Perhaps I need guidance.. That I should seek from Him? Right?



“Oh Ya Allah.,berikanlah aku petunjuk dan hidayah Mu ya Tuhan”

Shouldnt stop asking , am i right?

“ Ya Allah , help me”