Follow by Email

Tuesday, June 18, 2013

A I E


Balik kerja , makan , ajar Aan (adik bongsu paling annoying sekian) BM , masukkan kucing dlm sangkar , naik atas , masuk bilik Aie ( abang#4) & Saini (adik #6) , pening kejap ( urmm biasa lah bilik dua budak bujang) , mandi .

Masuk bilik Aie dan Saini lagi . *tengok keliling bilik*

Kosong . Tak , bukan bilik itu , hati aku .

Solat .

Entah la mungkin juga sebab perubahan hormon sedang berlaku dalam sistem tubuh aku atau apa . Tapi tiba tiba aku break down . Hati aku sayu sangat .

Rindu . Mungkin ?

Siapa ?

Yang jarang jarang nampak kat rumah . Yang bila jumpa aku rasa macam nak jerit kuat kuat “ AAAAAIIIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! “ . Yelah , dengan ekspresi gumbirah lah . Macam Diah selalu buat masa SK Batu 7 dengan Aie dulu . Huhu.

Bangga kot .

Abang aku satu sekolah kenal . Orang ‘besar’ . Okay memang mase tu gemok pon , huhu tapi still kacak hensem eh tengok adik lah kan . Aie pengawas sekolah . Diah pun pengawas sekolah . Kelas kita bangunan bertentangan . Kalau mama pas duit belanja sekolah kat Aie , masa rehat mesti Diah jerit kuat kuat sampai Aie dengar . “AAAAAAAIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!”

Kadang kadang Aie  marah . Aie kata aku gedik . Hehe. Memang pun , sejak azali kot.  Lagipun Aie cam malu lah sebab adik dia terpekik terlolong jaga air muka oi ! huhu.  Ada sekali tu aku gaduh dengan budak laki sampai kene panggil depan mase perhimpunan , time rehat Aie jumpa aku muke cemcorot je . Haha. Gedik gedik brutal aku dulu wah ! Masa tu darjah 4 , Aie darjah 6 .

Naik darjah 5 , rasa macam pelik kejap lah sebab Aie takde . Kejap jelah . Aku jumpa pakwe hensem lupa lah kan . HAHA .

Dah , tak ingat sangat dah memori aku dengan Aie . Yang ingat , selalu hantar Aie pergi asrama , masuk dorm die kat SMKTIZ tu flirting sket dengan budak dorm die eh tak tak tarik balik hehe. Lepas tu , macam blur blur dah memori aku .

Okay kau memang selalu blur Peah .

Tapi yang pasti , aku kalau Aie ade , aku macam selalu nak bermanja sengan die . Nak rasa ada abang . Hehe masa tu Diah dengan Abg Pat (abang#2) tak geng , takot lah Abg Pat garang hehe peace yo ! Hehe suka suruh Aie angkat Diah kat belakang . Time raya bila entah , mase tu Aie kerja kat Kedah , dok tunggu tunggu lah bila Aie nak sampai kampung .

Entah lah .

Masa berlalu .

Manusia berubah .

Keadaan tak sama 
.
Tapi you will always be my brother , who I’m proud of .

No matter what you’re going to be . No matter where Aie nak pergi . Tak kira kat mana Aie berada .

S E L A M AT  H A R I   L A H I R yang K E 22 . ( 12 JUN )

Kitorang semua saaaayang Aie . :’)

Semoga menjadi hambaNya yang taat , anak yang soleh , abang dan adik yang kami banggakan . Hidup ni putaran roda , tak selamanya kita di bawah . Bila tiba masanya , bangkitlah .. Dekat akhirat nanti , biarlah kita sekeluarga boleh sama2 bersama dalam syurgaNya insyaAllah :’}

Ikhlas dari adik mu , Diah . :>

taraaa ini lah Aie ! hensem wa cakap lu .  sekarang comel sikit lah . HAHA hari tu aku pergi tarik pipi  die , jeles oh
putih dan gebu dari aku mane aci ! Hehe


HAHAHA adoyai . Aku dan Aie masa birthday Aie hm hm 6 tahun atau darjah 3 mungkin ?  lupa  sobs . 

Aku dan Aie di Politekni Dungunggg . 

Ha tu atas sekali Abg Pat #2 , sebelah dia Saini #6 bawah tu Aie #4 , Aku kalau jadi lelaki muka macam Aie lah .
Kata orang lah . Kata orang. Raye tahun mase aku tingkatan 1 kot? Pffft nyanyuk oi . 

Aie , Abang Pat , Aan , Saini . 




No comments:

Post a Comment