Follow by Email

Sunday, December 29, 2013

chubby oh chubby ( bilo nak kuruih ni )

Salam . Hai hello namaste wo ai ni . 
Dah nak habis dah cuti sem ku yang tak berapa nak panjang pun ( 3 minggu je ) 
Duduk rumah omagad memang makan tak ingat menu lah kan pasal menu mak yang pikior kan .
Lepas tu pulak setiap hujung minggu ada kenduri sana sinun. 
Uhmm sedap betul lemak lemak beranak pinak sana sini . 
Joging , exercise , ada lah sekali dua kali seminggu .
Kalau rajin kadang2 meroyan la terlompek lompek dalam bilik , yang orang kat bawah gedebum gedebum bunyi hipotatamus skipping huhu . :> 

So , aku ni memang badan jenis payah bebenow nak turun dan senang sangat lahai nak naik -______- ( hidup ini tidak adil ) Patutnya kalau macam tu silalah aku ni jadi orang yang kurang makan wuwuw ni tak gajah rimau suma nak bedal masuk mulut .  Apepun , takboleh salah kan takdir tapi sila jangan malu jangan segan sekeh kepala sendiri ye . :< 

Dari form 3 kot badan naik . Sampai lahh masuk asasi . Pahceroh diet joging diet treadmill run diet puasa joging lepas tu makan makan makan makan makan makan . Oh yeah my life is so sad . Opss , okay myself . 

Then  , Alhamduliilah , bila masuk MSU sebab hari2 travel hari jalan kaki ape semua badan slow2 turun . Tak banyak pun , tapi okay lah bila nampak seluar uniform tu longgar je . Lagi okay bila aku ada amik satu suppplemen ni . Makan , lepas tu dengan magic nye nafsu nak makan takde. Rasa kenyang je memanjang. Tapi ada side effect . Sebagai orang kesihatan ( cewah ) aku tahu tak patut amik . Tapi masa makan ni caya la lu berat gua turun hilang 10 kg kotttt ! walaupun orang sekeliling tak nampak SANGAT ( nampak la jugak sbb ada yang puji ) tapi PERCAYAAAALAAAHHH mmg hilang habis flat perut i ols . 

Tambah lagi lepas tu bulan puasa . Yabedabedu la turun berat macam turun eskalator . Aku pun dah berangan nak pakai baju macam ni macam ni bila dah kurus sehendaknya aku. Takdelah nak ketat2 pun. Cuma aku rase bila dah slender pakai apa pun macam cantik la kan tak ketat walhal baju tu besar sebab kita dah kecik . Okay lah . Ade lah macam 2 3 bulan macam tu aku berjaya fefeeling modest sebab baju yang dulu mcm ketat dgn kita dah macam besar je kann so yeah best lah . Membantu lah bila hati makin nak ke arah yang lebih baik :) 

Tup tup lepas tu raya . Ermm okay lah jugak naik sekilo je balik kan ? Raya kot. Then praktikal . Ni yang gua nak amuk ni. Waaaa makanan dekat Hospital Sungai Buloh punya kantin macam wuuu sedapnyaaaa lepas tu Ibu Bella masak wuuu sedapnyaaa so alkisahnya makan makan makan . So sikit2 sikit2 badan macam naik sikit. Yang paling tak boleh terima 3minggu duduk rumah berat jadi macam mula2 before amik supplement tu . Uwaaaa me is le stresss ! Tengok badan sendiri macam nak nangis . Bukan tak boleh terima diri sendiri ciptaan Allah tapi kita tahu we can do better than this kot :< . 

Gambar paling gemuk ( latest ) 


So tararararara tora datang lagi ! eh . hehe. Penyelamat datang :) memperkenalkan ......

memperkenalkan Snowbell dan Shakleee hikhikhik 

Lecithin and Alfalfa Complex
Set couple yang terbaik gandingan untuk membakar dan flush lemak lemak  dlm bdan

Okay . So since my kakak ipar , Kak Yaqin is one of the Shaklee member she bagi i ols cuba Shaklee set kurus ni . Said that boleh help me lose weight di samping bagi tenaga and bagi extra vitamin yang needed in our body lah like that lah lebih kurang . So i ols baru makan minggu ni . Let's see how it goes yes? 

No comments:

Post a Comment