Follow by Email

Saturday, October 13, 2012

Dear Diary ,

Assalamualaikum :)
 
 
*sila tukar mood bacaan anda kepada mood budak sekolah rendah*
Hari ini kite nak cite kat semua pafal diari kite duludulu. Hehe.
Kite kan ,dari drjah 5 lagi dah ada diari ,sebab kite suke menulis peraasaaan kite dalam tu. Mase tecik2 dulu kite slalu tulis pasal kite suke kat sapa. Heeee
Aaah, memang kite gatal sket mase kecik2. HAHAHAHA. Eh mak kite menyampuk , die kate kite gatal banyak. -___-
Ari tu kite tengok2 balik diari lame kite, pastu kan , kite jumpe part yang kite tulis pasal DEAR . haha tanjat boboi. ☺☺ mase tu kite darjah 6, tak sangka kite. HAHA. Nah. Kite bagi awak bace sket, hehe jgn bgtau org laun taw ! ><,
 

Yang ni mase kite darajah 6 , kite tulis pasal DEAR lepas balik kem elit. Hihhihi ^^ ade kat sblah muke surat tu kite tulis pasal kite ingat DEAR tulis kat kamus kite mcm ni : “miss me in your heart”. Erk, Haha, Kelakaa kan ?



Ynag ni pulak mase kite tingkatan 1 mula2 kite masuk MAK LAGAM. Haha. Masuk2 jumpe je da gatal. :B



Yang ni kan kite taw mseti ramai kawan kite slalu buat dlu. Macam kire markah kite dengan orang kite suke. Kalau tinggi maknenye boleh kawen, HAHA,kite buat dgn name DEAR. J


 
 
First time kite cakap dengan DEAR. Kat Koperasi. Kite tegur seluar die. HAHAHA. Kot. Mcm lupe pulak. -.-
Tu je la yang pasal DEAR dalam diari kite sikit2. DEAR kate takde diari so nak bace yang kite kan. DEAR , i wish you dont sad sad anymore. J
Haha . Mase kecik2 memang ayat diari tak boleh go. Nak gelak guling mulut biuh kite rase bile bace balik. Diari mse tingkatan 1 smapi 5 pulak penuh dgn HIM. -.- bile bace nangess... :’( haihhh.

 
 
Oh ini chat aku dgn HIM. Bace ayat die, Aku langsung tak rase bangga bace. Aku lagi rase bere sere malu ade la sebab aku tau die nak bgtau mcm ni :”awak, perlu ke awak upload gmba byk2 tayang kat orang? “ the same reason why he left, well, one of the reason. But anyway , TYSM, u still sudi jadi my friend. J
 
setakat itu sahaja kali ini potpet dari aku , anak dara zaman batu. ! ;)

Thursday, October 4, 2012


Asyik kisah sedih je , gumbiraa la pulak ! ;3

                Hm hm hm ape aku nak cite pasal bende bende gumbiraa ni eh? Nak potpet pasal ape kan? Banyak bende gumbiraa yang terjadi dlm hidup aku kebelakangan ni tanpa aku sedari sebab yelah , manusia, bab2 duka jiwa lara tu jugak die nak ingat , kan? Hee .. aku lah tu ☺☺☺☺. Hm, buat list lah? Haha. Top 5 aje. Boleh ? J

                Okay. Number 5. Jatuh kepada pencapaian akademik aku, huhu. Alhamdulillah , baru je lepas Test 1 dan keputusan dah tahu. Jadi , aku dapat semua A. Subjek? Advanced and Basic Anatomy and Physiology , Bioscience , Physchological , Medical Microbiology , Islamic Studies dan Malaysian Studies. Oh feninnn mak nyah @_@. Ade dua subjek aku dapat highest , Advanced Anatomy and Physchology. Yahooo ! Legakan hati sendiri dan mama ayah sekejap J.

                Nombor 4. Hm hm hm. Bonding dengan keluarga. Sebab sekarang duduk rumah hari2 jadi tahu semua yang happen. Tak kisah la kisah yang buat aku nangis ke, gelak ke,terkentut ke, bila everything become one, aku rase bersyukur dan yeaahh, aku gembira dapat hidup dgn mereka ini. <3

                Nombor 3. Jeng jeng jeng. Ni yang aku sungguh tak sangka. Aku dah kawan balik dengan HIM. On FACEBOOK lah. Dengan beraninye setelah mendapat kaunseling dari Bay Nisa dan Lube, aku add die. Pastu cancel. Pastu add balik. --..—and at last , die approve ! MUA-HA-HA ! gumbiraaaa nye aku ! perasaan aku ? hm hm hm. Lagi gumbiraa kot sebab stlh bebrapa siri chatting , aku yakin aku dan dia dah completely OVER. Dalam solat , aku doakan die bertemu jodoh terbaik untuk die. J

                Nombor 2. Perubahan diri. :D sekarang aku dah mula pakai hijab covering the chest. Sebelum ni , pakai tudung betul2 atas bukit -.- . bila dah makin matang , dah boleh fikir baik buruk , dapat ilham dan intuisi lagi *ecewahhh* dari sahabat2 yang berhijab penuh , aku mulakan langkah satu persatu. Abang ayah aku pun lately macam jeling2 cara pemakaian aku. Yelah , harus , sebab aku everyday keluar rumah. Ape2 hal kang haaa.. tapi yang paling aku gumbiraaa ialah kecintaan itu yang insyaAllah kian terasa. :>

                Nombor 1 ! DEAR ! :3 oh yang ini rahsia.

 

Sekian sahaja TOP 5 kegumbiraaann patik hari ini. Selamat maju jaya ! :D