Follow by Email

Wednesday, January 9, 2013

a-must-read-entry !

Assalamualaikum :)
Selamat datang ke my must-read-entry !
Tenkiu kerana sudi singgah *toche2*
today nak cerita pasal the MAGIC of ALLAH.
' 3  '
 
Alkisahnya , semalam waktu aku nak naik bas untuk ke MSU ( ade kelas ) , aku baru tersedar my RAPIDPASS PELAJAR takde. So nevermind , aku pakai duit kertas cop negara la turun naik bas segala. Aku WAK SEDAK HATI , mybe kad tu tercicir kat rumah. Then petang tu aku balik rumah , aku geledah la satu rumah nano2 tahap meroyan dah cari kad tu.
TAK JUMPE :(
okey , kenapa pasal kad bas aku nak emo ?
EMO LAHHH !
Kalau takde kad tu , satu hari expanse aku pergi balik MSU is RM12. Check . Okay , now darab dengan 20 hari berapa adik2 ku sayang ? hehe. Bagus. RM24o ! Tak berbaloi lha mak jemah.
Dengan RAPIDPASS PELAJAR tu , every month aku just bayar RM5o saja dan pergi lha mane2 ceruk dunia pun selagi ade bas RAPID , mmg within RM5o tu jugak , tak jejas duit kau. *cewahh promote RAPID -.-* So nampak tak penjimatan berganda baloi2 aku ? Dan bila kad tu hilang memang lah aku meraung melolong ala2 hantu kak limah kampung gombak. Mana nak bayar ganti kad tu lagi. Meanwhile nak tggu kad siap (seminggu) dah gune duit lagi . Baru start sem 2 ni of kos la banyak guna duit photostat itu ini beli segala jadah buku. Hehe.
Aku ni pulak jenis malu malu segan blushing nak mintak duit dengan parents unless bende tu macam mmg patot diorang bayar, HAHA. Dah la duit PTPTN tak dapat lagi , siput baby betol ! ;<
Tapi sedih aku ni lain macam , dari memikirkan kad bas , ke memikirkan segala perbelanjaan yg harus wajib rela dalam paksa aku bayar sebab Money-teeeettt-University ni , ke betapa menyesalnya aku main2 mase Asasi dulu sampai tak lepas sambung dgree , ke betapa teruknya aku rasa sebagai anak sebab tak menyenangkan hati mama ayah , ke betapa dasyhat berdosa nya aku sepanjang aku hidup ni sebab mcm2 dugaan aku dapat and that's why Allah hukum ?
But then , it's MAGIC of Allah :)
Setiap apa yang terjadi itu ada HIKMAH-NYA
Malam yang aku da kondifen kad tu tercicir entah mane2 tu , aku punye lah nangis gile2 dalam bilik. Dengan mama pun aku show off muke sedih . Siap pegi peluk belakang mama then cakap : Mama , hidup Diah selalu malang D; *nangis2* tetiba mama nyanyi : dirundung malanggggg~
-.- potong drama lah mama
Aku nangis kaw2 punyer ! Last time aku nangis macam tu is when tettt rahsia. LOL. haha. Tp serius , aku nanges sampai tak nampak mata . Pernah rase tak , macam hati tu terbeban sangat .. rase macam berat sangat .. mcam dah tak tertanggung seorang2. Aku pun solat hajat . Ok sad fact : Aku dah lame tak solat hajat. Aku rase ramai je orang mcm aku , selalu dlm hati niat nak solat hajat solat sunat tapi niat tinggal niat . Dlm solat aku , aku hajat sangat2 kad tu Allah ketemukan balik. TU JE ! yang lain aku tak mintak . yang tu lah aku duk ulang2 smpai basah lencun sejadah basah telekung.
Then aku call kawan aku , aku luah semua kat die , dan hati aku tenang ringan sikit :)
Thanks sayang ! :) yes you , u know it's u :>
Dan malam tu aku tidur dengan doa lagi dan fikiran yang positif that the next morning aku akan ikut balik jalan aku lalu n maybe aku akan jumpa kad tu .
Next morning :
mama : Diah ! ni ha ! Aie (my older bro) jumpa atas moto !
den : hah ?! Ya Allah , alhamdulillahx100!!!!!!
See ? Halus je Allah laksanakan misi-Nya.
Ye Dia buat aku macm nak putus asa harapan putus saluran air mata tapi Dia buat aku dekat padaNya. Dan tambhkan keyakinan aku padaNya.
Diam2 Dia tarik kita ke sisiNya.
Sujud syukur !
^_^

notakaki : Today Meimei's gone . not going to update bout that yet becos sadness is still lingering the house. just , goodbye sayang kakak , kita jumpa di sana , inshaAllah ;')
 
 

Sunday, January 6, 2013

MSU Gala Nite ; RETRO


Assalamualaikum

;)

Entry kali ni nak cerita pasal Gala Nite Msu yang berlangsung pada 2 Januari 2013 (ecewah dah mcm buat laporan curlasss kaw peah ;p)

So , seminggu sebelum tarikh majlis tu , of coursee ade preparations and what all. Jadi aku ahli commitee yang mcam ahli gelap hehe sebab tak pernah pergi mesyuarat event. Al maklum lah , malas dah satu hal (eh tak aku macam rajin ;p ) .. kekeke , mase tak mengizinkan. Lepas kejadian aku hampir2 nak kene rampok tu aku mcm fobia nak balik lewat. Even nak keluar tgah hari buta pun aku fobia ! Grrr. :v


So aku Bella dan Wawa ditugaskan jaga booth for registration. So 2 3 hari tercangak lah muka cemberut aku antara rela dan paksa jaga open booth tu dan buat manis susu pekat gula punye senyuman bagi flyers kat student lalu lalang. Hm . Nak GEMS punye pasal kan. Sila la aktifkan diri. Eheh.

okey so taraaaa ! this BELLA :3 tengok tengok sudu garfu beliau pakai dua lapis ! haha. a very  brilliant idea so
that sudu garfu takkan patah bila nak kickboxing ayam . wee ! 


So aku overnight kat rumah Bella . Seronok jugak kenal macam2 orang kan. Luaskan lagi perspektif hidup aku ni. Sambil2 tu mcm pertimbangkan should I look for a house nearby. Sem 2 dah ni. Rase penat lah ulang alik Gombak-Shah Alam  if jadual pack sangat. Esok baru tgk jadual so , let’s see how.

Back to the maiin thing.

Attire untuk malam tu is RETRO. So aku just mix &  match ape yang ado je. Tak baik membazir nyah . hehe. Mase Asasi dulu dinner punye glamer beli dress ala mak datin pakainye sekali je. Pastu jadi jeruk dlm almari tu. Heehe. Seronok dan penat SIKIT la. Jage pendaftaran mase student baru nak walk in kan. Then jadi bellgirl tak rasmi (jage pintu). Sengih2 la aku dengan Wawa kat pintu tu. Hengat muka kau comel ? Haaha. Wawa yelaah comel. Aku manis je, kuang3.

The food served was okayyy lah . Rase macam makan kat restoran mamak pun ada. Pastu ade sup sirip ikan yu. Buerkk ! :P tak sodap jang ! errrr. Luga anak tekok. Then performance memang mantop. Selain dari student MSU & PTPL , Shiha Mentor & TOMOK pun datang ! Wohooo ! Yang lain mcam biase la seadanya Dinner kan. Haha. (sbnrnye malas nak cite) ^^

Okey picturessssssss ! ><,


whooo ! so ini dinner kitorang. *mcm makanan Indian * fine la ,
ade sup sirip ikan yu(mohon percaya) , ayam daging , fillet fish lemon (men hentam  je nama)
dan air sirap(tak perlu haha) . ALHAMDULILLAH.  muncit la jugak perut makan . :)

This is le Bella n iols . Mohon jangan mintak num Bella dari den . Haha.
Bukan  jelly mek jemah , tapi Bella skandal i lagipun 6t mr faris die maraaa.  :>

so kalepull kan ?! haha. mohon tekan butang lif aku dah masuk :>
biar ar. kitoang omey angat . puih. heee 

le hijabista . :) 

nasib baik tema retro , aku pakai aje semua kaler2 meriah makngah maklong  bagai . hew :3
*okey timekasih belon2 kerana mengcomelkan gambar* 

Anyway , it's a good night to remember . i guess. hee :3
Nite2 peeps ! 


 



life's mean ?


Assalamualaikum

^__________^

What can I say about LIFE? Nowadays , things didn’t really working out for me. I got stressed a lot. There goes my pre-wrinkles on my face huh?

I can’t find myself laughing these days. I mean , dude, when you’re watching Maharaja Lawak Mega , for sure you will laughing till your stomach explode wouldn’t you ?

-.-

Naaah , that’s just  my POKERFACE when watching the show.

 

Just because my sisters are laughing their heart out , so .

HUH.

Perhaps I’m just worrying too much?

Eating too much?

Sleeping too much?

Done sins too much?

Seriously , I can’t find the innocent (buerk) or pure (urrghhh) looks on my face anymore.

Pimples , of course !

My eyebag is going worse . My weight is gaining (i’m eating Oreo mcFlurry right at this moment -.-)

I’m feeling like wanna nag everybody. Poor my lil sis Alia for she became the enemy.  I had the feeling that she hates me and I’m her most evil sister. L Haha. Last night I dreamt of her being killed in an accident so I cried in my dream and unconciously hugged her. J Next morning she went : Diah , semalam awak mimpi kot , nangis pastu peluk saya.

The truth is :

I already awake from the dream . And yeahh I cried . But hey I love her and the thought of losing her is unbearable so I hugged her CONCIOUSLY. J

Alia , if you read this. Diah is very sorry for being mean and a witch to you this couple weeks. Or months. Ehehe. :P

I would like to cry. D;

RIGHT NOW.

Dear , you’ve been so busy that I just felt a lost.

“ if you just realise what I just realise , we would be stuck to each other and we’ll never find another , if you just realise “ – Realise by Colbie Callat

Or maybe I’ve been hearing too much from others that I’ve didn’t able to spare my stories.

Duhhh , I know , I got friends , and yes , will look for them after this ,

Sure I don’t like people to rise their voice on me. Even if Mama ask me to do laundry or housechores I will be like .. urrgghhhh. Coz I like to make a move by my own. And hey , I am RAJIN okey. No need to ask , but sometimes I am a bit of lazycow myself. But I can’t take it forever that some people always treat us badly. Like can’t u say it properly ? Don’t you know it’s annoying ?

The problem with me is , even after I scold the person back , I’m the one who will be crying.

Pathetic.

Okay , this is turning to a diary , I know. But I cant stop my fingers. So much in my heart that I can’t tell people face to face nor tell to somebody close. ;<

Oh hey , for 2013 since I’m 20 yawwww I decided not to have diaries anymore. Sad stories end when it happened, not going to continue in  a permanent writing in a piece of paper.

The end.