Follow by Email

Friday, October 11, 2013

Macam dulu

Nak gelak besar tak peduli orang sekeliling macam dulu 
Sekarang , rasa macam aku jaga manners sangat . Rasa macam proper lady betul . Haha should be aku banggak dengan itu sekian tapi tak rasa macam diri sendiri kengkadang . Lately aku notice diri sendiri , kawan2 gelak barai gelak sakan mulut nganga puas hati tapi aku gelak separuh nafas je . Al contoh , si Sab punya lah cerita pot pet pot pet aku punya reaksi is just ha-ha-ha -_- . 
Perangai kau ni Nadiah -.- 
Sekali sekala moody kot agaknya ? tapi memang tak best bila macam tu . Kita pun rasa separuh hati je . 

Nak clumsy comot sakai macam dulu
Nak sweet macam dulu 
Hari tu kena tarbiah dengan si Bella . Beliau mengatakan bahasawanya ke'sweet'an aku ni diorang semua boleh nampak tak fake memang original dan spicy . choi . tiada niat poyo di sini . hehe. Dulu perangai kelolo aku ni jadi bahan gelak diorang lah . Aku suka kalau aku boleh buat orang gelak . Even kadang2 rasa down dengan diri sendiri macam nak marah "oi peah kau jangan badut sangat boleh tak ? " sebab feeling stupid la kan orang duk gelak kan kita . Tapi Bella kata , that's what make me different and itu yang buat orang ingat kau. Macam al contoh Bella bagi , kalau dia bercerita kat orang lain about me dia akan define aku ni clumsy yang sweet dan comel . HAHAHAHA sangat koya di sini . (alaaa bagi can la aku koya sikit buat sedap hati) 
Tapi benda2 macam tu lah yang bila aku cerita balik kat mama ke kat wawa ke siapa2 lah kan mesti lah aku pun gelak sama . Kalau kat rumah pun biasanya dulu aku gila2 . Macam hormon tak stabil pun ada jugak sikit2 meroyan . Haha. Sekarang macam alahai anak daranya santunya anak siapa lah ni kengkadang macam mak mak pun ada jugak nak rumah teratur je wuwu faktor usia kah ini ? :'( 

Nak perasaan macam dulu
Sendiri rasa sekarang aku ni judging people inside me . Mungkin aku tak cakap la kat orang lain depan2 kan , gila kau nak cakap ? tapi macam monolog dalaman tau macam aku akan judge this people that people . Ke banyak mengumpat lately ni nihh ? adoyai punn peah . Then al komfem my reaction toward the people i judged tu dah deviate sikit. Paling tak best bila 'ter'judge kawan la kan . Paaaaaling tak best wa cakap lu . Bukan kene brainwash dah heartwash sekali bila dah macam tu . like kena motivate diri sendiri terima qada qadar ketentuan kejadian manusia lain perangai lain kepala . ye ke tidak ye ke tidak ? 

Nak aku macam dulu 
Nak dia macam dulu 
Nak kita macam dulu 
Yang ni elaboration dia lain kali lah . Bahu gua udah capek dong . Nite motmot ! ;9