Follow by Email

Wednesday, April 17, 2013

M E I M E I


Assalamualaikum 


 in the memory of MEIMEI ;'>

Tadi terbuka album kucing WAWA , so I saw this pic of MEIMEI and JERRY . 


So suddenly it was like , "banggg" it hit me . Gosh , I really miss her . Miss her like I am currently making a pool out of my eyes . I miss her cuddle . I miss her smile . I miss her gedikness. HAHA. I miss her meowww . I miss her softness and fluffyness . ;"<

Tak lama sangat since MEIMEI left us . About .. oh aku taknak ingat tarikh tu . Sekarang kubur MEIMEI ada pokok bunga cantik gile tumbuh . Bunga apa itu hanya mama yang dapat pastikan tapi cun woh sebab bunga tu campur merah kuning kalau tak silap aku . 
Elok je cantik bawah pokok rambutan :) MEIMEI sayang , it was you isn'it? Okay I am crazy , tapi setiap kali aku pergi lawat MEIMEI tu lah aku cakap . 

And sometimes aku cakap " kakak  mintak maaf sebab tak dapat jaga MEIMEI sampai MEIMEI besar . And tak bawak MEIMEI pergi klinik when u was sick . And kakak mintak maaf kakak baling bawah katil  MEIMEI bile MEIMEI cium2 pipi time akak tengah tidur ( kacau la MEI.. ) And kadang2 malas mandikan MEIMEI huhu :") . And bila malas bebenor bagi MEIMEI makan lambat , huu and lepaskan MEIMEI keluar rumah sampai kene kacau dengan jantan jalanan takda rumah . Kakak mintak maaf sangat2. " 
:"<

Cry 
.
.
Cry more 
.
.
Tak tahu kenapa aku sangat bonding dengan MEIMEI . mgkin sebab dia paling comel ( agak bias di situ) and aku selalu culik die bawak masuk bilik maen dgn die sorang2 . HAHA TAMAK . MEIMEI suka orang lepas mandi . Kalau lepas mandi , die ada atas katil , satgi di sondol2 kat kite manjew gitu , huhu, MEI... rindulah awak :'< then MEIMEI boleh bawak peluk , die manje suka kene belai . Boleh tidur dengan dia lagi . Tak kisah dah mase tu berapa banyak kutu die transfer kat aku . HAHA. 


So , MEIMEI .. kehilangan awak sgt dirasai , tak kisah lah orang nak kata awak ni haiwan je , tapi I love you soooo much rase macam lagi sedih dari clash dengan pakwe and lagi sakit dari period pain . 
Totally , obviously , there is no cat can replace you . just you my ayang cuk kak . HAHA. funny what I call her is it ? Dont care . 






Tuesday, April 2, 2013

THAT MAN

To someone whose heart been torn apart by this bad girl , 

One man loves you 
That man loves you 
With all his heart 

He follows you around 
Like a shadow everyday 
That man is laughing and crying 

Just how much 
How much more do I
Have to just look at you alone 
This beggar-like love 
If I continue this way 
Will you love me ?

Just come to me closer 
a little more ..
I who love you am next to you now 
That man is crying 

That man is timid 
So he learned to laugh 
That man has many stories 
that he can't even tell his bestfriend
So his heart is full of tears 

That's why , that man 
You , he loved you 
Because you are just same as him 
Yet another fool ,
Yet another fool ,
Can't you hug me before you go ?

I want to receive love , baby
Everyday in my heart 
Just in my heart 
I shout and that man is next to her even today 

Do you know 
That man  is me ?
You're not pretending 
That you don't know , right ?
You really don't know 
Cause you're a fool 

Takpe je . Start perlahan-lahan.

Assalamualaikum 
Di kebusy-an saya *ecewah SAYA kali ni* berposting berkejaran bermandi peluih bermain urine patients (okey pengotor kau peah) eh dah mmg kene buat *kene buli*, menyempat aku update blog ek . Case study case clerking sedang menunggu lagi . =,= 

Ape pun , saya cuma mahu menyatakan kebahagiaan dalam hati kecil saya ini kerana seorang demi seorang sahabat handai saya mulai berhijrah terdetik hati perasaan dan jiwa raga gituuu untuk menjadi a 
BETTER MUSLIMAH . 
No no no don't clap , instead let's say ALHAMDULILLAH :)
Dalam hati rasa macam terharu sangat2 , rasa macam nak menangis pun ada . 
Sebab I'M HAPPY if THEY are GETTING BETTER 
^____________^ 

Bukan senang nak istiqamah . Contohnya , saya sendiri . Mase mula2 pakai tudung covering the chest , kalau nak keluar jenjalan mall ke jauh2 ke memangla pakai camtu . Tapi most of the girls , kalau setakat nak pergi kedai depan rumah or lepak mamak takkan nak cecantik pakai proper2 ye dok ? Kalau tak lilit je selendang mesti tudung tu 'silang over the mountain'. Fact okey . Bukan auta . So , macam susah la actually nak istiqamah kan , tapi senang la jugak . 

Lagi pulak , kalau kes saya  ni , pakai UNIFORM pergi U taw . Uniform pulak 3suku lengan , then tudung masuk dalam .
So korang agak2 lah mcam mane kan , mula2 dulu saya pakai la jugak handsock cover lengan , but then tetiba MAK TIRI saya marah pakai . Katenya , kerja dalam bidang perubatan ni memang tak boleh lengan panjang . Saya masih pening2 lalat soal ini . 

Yang penting , HATI KITA . 
HATI MAHU IKHLAS 
HATI MAHU JUJUR - dengan diri sndiri dan paling penting dengan Allah 
So my journey to a better muslimah is quiet a long way more . To be the 
MODEST MUHAJAABA ain't an easy thang . But let's TRY . I TRY. YOU TRY. WE TRY 

So a modest muhajaaba should be a compilation of 
CHEST COVERING 
NON-SKINNY-JEANS
NON-BODY-HUGGING
NON-EXXESSIVE-MAKEUP 


Nampak mcam simple kan ? Huhu :> Hey it worth of trying girlsss. 
Raaaamai sahabat2 kat luar sana yang mana jauh lebih baik dari saya yang jahil ni , tapi kalau boleh , marilah kita bergandingan tangan menuju redhaNya . 
*cewahh gituuuu ayat* 
Eh serious ni . -.-

Ape pun , pada yang terbuka pintu hatinya itu , Alhamdulillah , semoga hati2 anda sentiasa dilimpahi kurniaNya ye sayang sayang ? 
Doakan saya jugak , will you ?

^^ 

Salam .