Follow by Email

Sunday, December 29, 2013

chubby oh chubby ( bilo nak kuruih ni )

Salam . Hai hello namaste wo ai ni . 
Dah nak habis dah cuti sem ku yang tak berapa nak panjang pun ( 3 minggu je ) 
Duduk rumah omagad memang makan tak ingat menu lah kan pasal menu mak yang pikior kan .
Lepas tu pulak setiap hujung minggu ada kenduri sana sinun. 
Uhmm sedap betul lemak lemak beranak pinak sana sini . 
Joging , exercise , ada lah sekali dua kali seminggu .
Kalau rajin kadang2 meroyan la terlompek lompek dalam bilik , yang orang kat bawah gedebum gedebum bunyi hipotatamus skipping huhu . :> 

So , aku ni memang badan jenis payah bebenow nak turun dan senang sangat lahai nak naik -______- ( hidup ini tidak adil ) Patutnya kalau macam tu silalah aku ni jadi orang yang kurang makan wuwuw ni tak gajah rimau suma nak bedal masuk mulut .  Apepun , takboleh salah kan takdir tapi sila jangan malu jangan segan sekeh kepala sendiri ye . :< 

Dari form 3 kot badan naik . Sampai lahh masuk asasi . Pahceroh diet joging diet treadmill run diet puasa joging lepas tu makan makan makan makan makan makan . Oh yeah my life is so sad . Opss , okay myself . 

Then  , Alhamduliilah , bila masuk MSU sebab hari2 travel hari jalan kaki ape semua badan slow2 turun . Tak banyak pun , tapi okay lah bila nampak seluar uniform tu longgar je . Lagi okay bila aku ada amik satu suppplemen ni . Makan , lepas tu dengan magic nye nafsu nak makan takde. Rasa kenyang je memanjang. Tapi ada side effect . Sebagai orang kesihatan ( cewah ) aku tahu tak patut amik . Tapi masa makan ni caya la lu berat gua turun hilang 10 kg kotttt ! walaupun orang sekeliling tak nampak SANGAT ( nampak la jugak sbb ada yang puji ) tapi PERCAYAAAALAAAHHH mmg hilang habis flat perut i ols . 

Tambah lagi lepas tu bulan puasa . Yabedabedu la turun berat macam turun eskalator . Aku pun dah berangan nak pakai baju macam ni macam ni bila dah kurus sehendaknya aku. Takdelah nak ketat2 pun. Cuma aku rase bila dah slender pakai apa pun macam cantik la kan tak ketat walhal baju tu besar sebab kita dah kecik . Okay lah . Ade lah macam 2 3 bulan macam tu aku berjaya fefeeling modest sebab baju yang dulu mcm ketat dgn kita dah macam besar je kann so yeah best lah . Membantu lah bila hati makin nak ke arah yang lebih baik :) 

Tup tup lepas tu raya . Ermm okay lah jugak naik sekilo je balik kan ? Raya kot. Then praktikal . Ni yang gua nak amuk ni. Waaaa makanan dekat Hospital Sungai Buloh punya kantin macam wuuu sedapnyaaaa lepas tu Ibu Bella masak wuuu sedapnyaaa so alkisahnya makan makan makan . So sikit2 sikit2 badan macam naik sikit. Yang paling tak boleh terima 3minggu duduk rumah berat jadi macam mula2 before amik supplement tu . Uwaaaa me is le stresss ! Tengok badan sendiri macam nak nangis . Bukan tak boleh terima diri sendiri ciptaan Allah tapi kita tahu we can do better than this kot :< . 

Gambar paling gemuk ( latest ) 


So tararararara tora datang lagi ! eh . hehe. Penyelamat datang :) memperkenalkan ......

memperkenalkan Snowbell dan Shakleee hikhikhik 

Lecithin and Alfalfa Complex
Set couple yang terbaik gandingan untuk membakar dan flush lemak lemak  dlm bdan

Okay . So since my kakak ipar , Kak Yaqin is one of the Shaklee member she bagi i ols cuba Shaklee set kurus ni . Said that boleh help me lose weight di samping bagi tenaga and bagi extra vitamin yang needed in our body lah like that lah lebih kurang . So i ols baru makan minggu ni . Let's see how it goes yes? 

Friday, December 27, 2013

Me and my car we got issue ( my car lah sangat )

Salam ! Hai hello haluu lama tak update blog. Yeah , dikala takde orang untuk aku meluahkan cerita (sekarang) maka , ehem nak cerita lah ni .  

So , hari Ahad lepas ikut abg Pat and Kak Qin dgn Baby Piya balik JB. Seronak lah jugak . Aku memang suka berjalan mohon sedia maklum hee. And plus , jengjengjeng aku dah dapat lesen ! Yes . Lesen P -.-
Hurmm so biasa lah awal2 dapat ofkos lew eksaitod melebis nak drive kereta padahal kalau on the road dgn cikgu memandu tu tak pernah pulak aku TAK kene marah . Hmm. Tapi well , I gotta challenge myself. 

So , kat JB , Kak Qin ajarkan and bagi aku bawa kereta dia. Alhamduliilah , ada lah jugak sana sini kene peraghtis kan lagi oh well aku pun bukan nye biasa curik kereta ayah bawak merayap okay . Tak pernah ! 
So okay lah shuhh shuuhh shuuuh ( bunyi kereta membelah angin) haha aku bawak lah mcm half pro ehek . 

Then , masa nak balik ke Gombak alkisah nya malam Selasa , di highway yang tak lah lengang sangat tapi takpe lurus je , Abg Pat bagi aku can bawa . So , under diorang punya pemantauan aku bawa lah kan :) 
Tapi memang sejuk habis tangan ! Bibir pun kalau tak kemam mesti menggelupur punya wuwu. Wa cuak wa habaq kat lu. Cuak tahap yang paling cuak sebenarnya. Tapi cool lah , lajuuu je aku bawak (sebenarnya rasa slow je , tapi mybe dah terbiasa dengan Wawa bawa laju kereta dia  so rase slow ) , Abg Pat pun asyik tego aku laju tapi eh eh mcm tercabar pulak mcm loser je bawa slow hm hm peah tak sedar diri baru dapat lesen uwaaa. 

Haaa ada la makan dia kerana sikap tak sedar diri tersebut. Elok je aku drive dari Soromban tu , lagi sikit je nak sampai rumah, dekat Jalan Pahang tu grrr kedebushh kebabo babo bobobo ! 

OMAGAD. 
EKSIDENNNNNNNNN ! 

Sebab aku drive laju taw , so aku brake (eh betul ke ejaan ni ) tu betul2 lagi 2 cm lagi nak kene bontot kereta depan . Tapi kira aku hebat la jugak , sebab tak hentam pon ! Hihi. Hmm satgi kereta belakang entah dari mane suka hati die je cium bontot i ols. Tertanjat berak kite. Lepas tu aku bapak gila panik nak mampus wa cakap lu. Dah la baru dapat lesen ! Nasib baik ada Abg Pat yang baik ( wuwuuw trimas2 ) mengaku dia yang drive and setel apa semua . Keretaa ? Uwaaa teruk gilos ! Mau 2 3ribu jugak lahh . Rasa mcm nak gantung diri turun balik je rasa. 

Malam ni pulak , ingat nak keluar bawa Bay pergi makan Mali's Corner . Satgi dafuk kereta bateri weak . 3 kali mati . 3 kali panggil abg mekanik jump kereta. 3 kali malu wuwuwu. Dah lah Bay dah siap bagai apa semua tunggu aku je. Arggghhh ini buat aku migrain ! Bila nak lepas macam ni ? Memang tak lah ayah nak bagi drive kereta dia pulak . Sobsss.

Peah , tunggu beli kereta sendiri je lah ye. Sekian :(