Follow by Email

Tuesday, December 4, 2012

Nak Bau Malang !

Telan epal lekat halkum , Good evening Assalamualaikum. :)
 
 
Kali ni aku nak update pasal MALANG ITU TAK BERBAU. kalau ada bau mesti takde kemalangan sebab kemalangan itu TAK BEST ! Hmmm. Nak kate aku ni NURUL NADIAH BINTI AHMAD ni bernasib malang , hm entah la. Tapi agak la sebenarnya. Sad but true !
 
Salah satu dari kisah kemalangan aku ni is when aku kene KACAU DENGAN MAT PAKISTAN tahun lepas. HAHA. kes ni malang yang lawak bagi aku. So one gojes evening ni ,aku sebagai kakak yang baik teman adik bongsu aku AAN ke kedai gunting rambut. So um obviously, tukang gunting tu Mat Pakistan ( MP ) . pergh. hensem ok MP ni. kekekke. tinggi putih sasa sweet ecewahh over pulak ! 0_~ tapi takde lah aku nak maen cinta lak dgn die. tapi mase die tgh gunting rambut adik aku tu die asyik usha2 aku. bukan nak kate aku POYO atau KOYA ea tapi die mmg tgk2 aku ibarat aku sebiji alien dari planet zuhal. ape ntah soklan die tanye aku jawab bo layan je.
Acara kemuncak nye ialah jeng jeng jeng .,.. mase aku nak bayar duit. Aku hulur duit , dia hulur kamera nak amik gmba dengan aku katenya nak jadi FRENS. ERK !? HAHA. Funny LOL MP. aku kate la no pictures puhliss da rase mcam retis pulak. kekkeke. aku ckp : just frens. aku senyum , die senyum. then die hulur duit baki , aku nak amik ,die tarik tangan aku dan CHUUPP ! tiba2 die sarung cincin batu nisan kedabak muat ibu jari kaki aku then kiss tangan aku ! amboih ! romantik habis ni ! Aku yang biaselah lambat loading dan blur tak tau nak buat ape terus cabut dan merempit dengan basikal adik aku balik rumah ! Sampai je rumah terus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRGGHH ! HISTERIA setahun ! Uwaaa cian bakal hubby bucuk I tak sempat rasmi kiss tangan I . D; 
 Malam tu jugak dengan gamat satu kampung Gombak ni pergi serang MP tu bawak masuk lokap sebab berani menganggu gugat ketenangan  anak buah PAK LANG aku yang terhebat dan terkonal di kampung ni. Hamek kau ayah and paklang pergi serbu bawak parang segala. Good job DADDY and PAK LANG ku ! :P
 
Then yang kedua tahun yang sama. Di suatu tengah hari yang terik berjalan lah aku lenggang lenggung sawi dari stesen LRT ke rumah aku. *duit tambang xcukup bajet nak exercise jalan je lah*hehe. Tengah2 jalan smbil dengar MP3 kesayangan aku tibe2 dengar bunyi moto dari belakang, aku pun pusing lah. Dah pusing dah ni , dah nampak dah dengan mata empat aku ni moto tu datang dekat. Tapi LOADINGGGGGG nye otak aku tengah2 hari tu , aku macam : "eh knape die dtg dekat ni? nak elak lubang ke ? nak  berenti tepi jalan ni ke? " satgi tetiba ,, ZZAAAPPP ! Lesap beg jinjit aku yang aku baru beli raya before tu. WUWU D; magik nye , aku tak jerit pon ! Aku mcam ha? ha? eh? ape ni ? what happen?*sambil tengok sekeliling dan mmg takde org pon*
Kuang hajar punye peragut . BUKAN ADE DUIT PON DALAM TU ! setakat 3hinggit kau nak beli topup pun tak cukup ! Tepon mase tu pun tepon cikai baling anjing mati. Grrr. Minyak wangi bodyshop je lah mase tu paling2 mahal pon dengan MP3 kesayangan aku. menyusah kan aku je kena pergi buat IC kad bank segala. Buerk peragut buerk ! ;<
 
Then yang paling latest. MINGGU LEPAS. maka berjalan laah daku yang bajet surbibor ni dari kelas yang habis lambat and mase tu dah malam 8pm mcm tu. Sedap2 maen mcj *biase aku kalau smpai malam aku trun bas aku tgk kiri kanan belkang depan atas bwh* - tapi ni xtgk pulak. my bad. tetiba ade MAT MOTO mane ntah seekor kera die bwk moto slow2 sblah aku. Die merapu nak kenal ape ntah aku xdgr sbb ngah pakai earfon. Dan2 lepas tu buat roadshow bwk moto die pusing2 depan aku *aku tgh jalan lagi* Aku tengok sekeliling. Aduyai ! Gelap takde orang ! And i was about to get in a dark alley. Nak ikut shortcut cepat smapi rumah sangat. -_-  aku masuk je lorong tu , die park moto die tepi jalan tu then dengan helmet2 tak tanggal die ikut aku ! GILA BAPAKKK CUAKKK AKU NYAHHH ! >< aku lari ! die kejar ! aku pun jerit ! "EE JANGAN IKUT SAYEEEE!!"
Alhamduliillah aku nampak pintu rumah family Indonesia terbukak then aku pergi terduduk depan pintu rumah die. Aku pusing tengok lelaki moto tu dah blah. Terdiam aku hah. Pacik Macik Indo seorang demi seorang keluar rumah tgk aku ,yelah pelik la kan tetiba terduduk depan pintu rumah. Yang mcm paling tua among them sorang ni keluar kat jalan tengok2- mcm tau2 je wat happen. Aku pun terketaq2 nages2  kol mama suh amik on the spot. But takde orang kat uma leh amek aku so the Indonesian family (satu family nih ! 3 lelaki 4 perempuan kelek anak depa ape sume) hantar aku balik rumah. Dah nak dekat dah pun tapi aku tak berani fobia nak balik sorang2.
 
 
 
Tu lah alkisahnya. Malang toi sejak duk KL ni -__-'' tapi setiap yang berlaku ada hikmahnya. Allah nak uji kita dan mungkin Allah nak kita balik ke sisiNya, kalau kita tak diuji mungkin kita hanyut sebab kita lupa Allah itu Ada.
 
Ya Allah , kau lindungilah hati2 kami dan berikan lah kesejahteraan buat kami , di dunia dan akhirat.
 

1 comment:

  1. sayang ku!!!
    tlg laa..tlg jgn berani kn sgt diri tu jalan sesorang kat kawasan gelap..
    eeeee.. cubit ni kang!!
    pape pon ,jaga diri leklok tau...

    ReplyDelete