Follow by Email

Friday, December 2, 2011

AM NOT A.L.O.N.E

 Dear Motmotme, :)

       Semalam hari yang ADVENTEROUS bagi aku. hari yang SPONTANEOUS. hari yang GUMBIRA. Betul. Tak selama  sedih itu menghantui kita. Tak selamanya kita menangis bersendirian. Tak selamanya kita mengingati yang lain. Sebab pada semua saat-saat itu Allah ada bersama kita ;D

     So,like i said,a SPONTANEOUS day rightt.. The morning before I was like sighing and 'mengenang nasib' because the KPT allowance was not -in- yet. And it was terrible because like for the whole week I have to eat only whole grain bread and nestum-which I actually prefer coz u know,, felt like my trousers looses a bit. hii :3
Then, Nisa and Kema suddenly like ,''lets go watch "OMBAK RINDUU"!! . out of nowhere. -.- well,i am a NO NO PERSON when it comes to INVITATIONS. hee.. And praised to Allah swt. the KPT was -in- at the time when we were about to go. So,I was REALLY REALLY grateful! >_< Thennn.. off we gooo.. :P

    Then,while waiting 4 the bus.,suddenly my roomate Khairun and her friends,Fai and Tini wanted to go to Sunway Pyramid. Then again,SPONTANEOUSLY we rent a car. SAGA je pon.. -.- but it was AWESOMEEE coz the driver-TINI was AWESOMEEEE!! haha :D On the way,dah la sesat -_-'' then bertembung dengan satu car ni yang fully loaded dgn ala ala BAD BOYS gtu. (kitorang fully loaded dgn AWESOOMEE GIRLSS keyyhh ^^) . memang cari pasal! Leh pulak TINI ni rasa tercabar then main kejar2 dengan mamat2 senget tuh. Yang kitorang ni terpekik terlolong lah. HAHA. ada yang takot ,ade yang excitedd.(duhh -.-) ade yang marah.. haha. Seb bek depa blah gak last2-ikut jalan laen.

    Kitorang redah hujan lah. Ala ala citer hindustan lari2 tepi highway... hua3! ^0^ sampai je kat Sunway tuh terus book ticket then makan and SHOPPING! giler! Seb bek PENGALaMAN ITU MENGAJAR. Cos I didnt spend too many last night. Fuhh! Just the right thing and the right amount. :D Then tengok movieee..! OMBAK RINDUU oh! hehe :D Nangis tengok AARON AZIZ nangis! *melting melting.. kui3. Nisa gile semangat nanges! Aku at least cover2 la jugak. haha, Tapi ramai je yang nanges dalam wayang tuh. TT_TT

   Dan nak balik tu pon SOSAT BARAT jugak,,, haishh,, fail bawak kereta around KL lohh~ Nak sampai tu pun CUAK coz da lepas limit masuk. Bapak lah rancangam jahat : nak tidor hotel lah,,nak tidor mcD lah..nak tdo lam kete lahh.. nak masuk u kuar balik lahh.. sebab takot kene tahan balik lambat dan kene kompoun! huhu! Then,REDAHH jerr last2.. masukk bodo jee,,abang polis tu baek lah pulakk kan,, hhiih :D

    Anyway,, it was sooooo AWEEESSOOMMMEEE! (-.- i have said it many times right..hihi :P)


IN CAR:D


DRIVER-tini ^^


RULES BREAKER -.-

Praise to Allah.. ALHAMDULILLAH~

Saturday, November 26, 2011

A BLAST IN A DAY!!~

     So,hari ni hari yang sangat SERONAK fully occupied with JOY,LAUGHS,SOBS,SCREAMSS(-.-) and of course,EXPERIENCE :D

    Awal-awl sudah bangun kul 6.10. Sebenarnye kunci jam 6.15 tapi oleh kerana keSEMANGATAN nisa,kemma dan halim -.- yang meMESEJ dan memecah kehinangan pagi cuti aku,jadi terpaksalah,, HAiii..kawannn :D Lepas tu,dah siap solat Subuh bagai.kitorang meneruskan VISI MULIA:mencari THE SUN yang hilang. HAHA. POYO ^^. Teeeettttt!! Just pegi JOGING sampai cecah kaki atas tangki air atas PUNCAK ALAM tu dengan harapan nak tengok matahari terbit. Maka,kitorang semangat gila lah kan si WONDERPETX ni pakai kasut sukan segala. HARAPAN. ......tengok tengok HALIM,WAN dan PIAN pakai selipar penjajah je -.- Sengallllll~

    Dan Allah itu MAHA PENGASIH dan MAHA PENYAYANG. Sampai ke pagi tadi aku masih berpeluang melihat keindahan alam ciptaanNYA. SUBHANNALLAH :D AMAT CANTIK. SUPERRRBBBBB! Punya lah nak sampai atas tangki air tu punye payah! Sumpah buruk gile care aku naek atas tangki tuh! FYI,tangki tu TINGGI la jugak okeyyy.. At least, aku leh gak naek sendri,si kemma dan nisa kene tolak dri bawah dan tarik dari atas. HUH! EDEN JUGAKKK YANG KONO PULL AND PUSH!! -_- Them,CAMWHORING!






IT CAME OUT OF NO WHERE!!~ 

     GOD! memang best giler dapat strecth out early in the morning kann :D hilang rase sume sengal2 badan (ewahh dah macam nenek aku daahhh).. Then tetiba dengar HALIM aka kitorang punyer TOUR GUIDE to the TANGKI cakap nak pegi SUNWAY PIRAMID. Kitorang 3 orang ni dengor je lahh.. lebih kepada SEDOR DIRI sebab masing masing tahu PURSE tengah mengalami KEMARAU. besela,,DUET RAKYAT xmasok lagi ahoi! >_< Dipendekkan cerita,kitorang pon join nak gi SUNWAY PIRAMID jugoppp.. eheh,dapat FULL SCHOLARSHIP okeyyhh! yawww au auu,, XD haha! Dari sem lepas berangan nak pergi SUNWAY PIRAMID. then, ape salahnye sebab time ni je lah kitorang FREE dan lagipon ade orang sudi tunjukkan jalan apolaiii.. tadah jo lahh tangan ehhh.. hee! $$$$$$$$
   
     Sumpahh bas xboleh nak penuh lagi! Sampai aku terpaksa maen GESEL-GESEL dengan seorang mamat BERTUAH ni yang duk belakang aku. >_< SSHHIIOOTTTTTT jeh! Tapi aku tahu bro tu pon xselesa,,ape? ingat aku wangi sangat lahh nak gesel2 kat org? HAHA. :D Dan kepada Kemma dan Nisa,sila improvekan skill TOLAK MENOLAK untuk dapat naik ke atas bas oh! letihhh makk nyahh! SOndol je semua lenkali!hik3~

     Dan WTH!!! Kitorang salah turun kat Seksyen 2! Padahal kene turun kat PKNS dohh! And...heheh.. semestinya lah itu salah aku yang WAK BIJOK sokmo nihh,,hahah! Aku pon pelk,asal TOUR-TOUR GUIDE kitorang si RAJA,WAN,HALIM dan PIAN tak turun skali?? Dan aku musykil kenapakah aku terlihat satu tangan melambai-lambai ke arah aku semasa aku sedang menyeberangi jalan?? DAAAAMMMNNNNN~ hahaha. XD Itu lah namanya : Malu Bertanya Sesat Jalan. Lesson One,right.pfftt :P

    "WOOOWWWWW" hee, reaksi aku first time smpai SUNWAY PIRAMID. *teruja teruja. HAHA :D Dalam kepala dah aim ICE SkATING lahh,,, haha! Dengan 'SPONSOR' yang kitorg dapat tu memang kaw kaw leh maen la ICE SKATING! ya beda bedduuuu! heee :P Then okeyyy.. first time main ice skating ohh!!! hik3~ And the OPENING ACT is special from AKMAR TAJWI!! hahaha.. masuk2 ice rank tu je.. kedebummm!! Hilang keayuan mek siam tuhh. kunag3. Ish3,,cian3.. mula-mula tu semua main tepi tepi je sambil pegang dinding. Tapi dah lama2 tu aku pun mula la bergerak dengan sendiri dan "KEBABBBBOOO"..(haha,sound efek die nothing like dat k) aku pon jatuh jugakkk.. hehehe~ sakit bontot nyaahhh :P Seronak gile la maen haa.. Nisa asyik jerit2 je takot jatoh sebab x seimbang, haha. Yela,semua org first time kot. huhu ^^ Sekali tu aku jatuh berdua dengan kemma sambil berpeluk, amekk kau nyahh bergema ice rank tu dengan jeritan 'halus' dua ,minah cun tengah2 ice tuh.kuang3~ ^^ tak puas maen dohh selagi xpandai kawal bende alah kasut die tu yang berat macam adik aku je.(bayang adik 7tahun melekat kat kaki..-.-) and ini gambar2 di sana! hee <3


    Sumpah seronok sangat! Alhamdulillah Tuhan masih memberi kesempatan bersama kawan kawan bergelak tawa segala :D

   Oh btw aku jatuh 10 kali(habes basah seluar-kene beli seluar baru oh!) kemma 6 kali kot(kemma jatuh power,,satu badan belakng die landing,hik3) nisa xtahu la bape kali.. kuang3. raja at last jatuh gak,,puas aku nak bagi die jatuh,,ki3~

  Penat gile badan haa.. ni pon jari2 je gerak tangan xleh gerakk,, sakitt nyaahhhh! :O ok sampai cini dlu,,penat lohh tulis panjang. Omoo,, O.O xsedaar panjang gile,hee.. Daa pretty :D

Thursday, November 17, 2011

UiTM PUNCAK ALAM yeah!

Fightinggg!! saye tengah semangat oh nak masuk SEM 2 nih. Berkobar-berkobar *lagu VinceftZahid This time tobat tak nak memain dah. Well,memaen SANGAT dah. hee :) hidop kne cherriiooo! hehe. Bersama sahabat2 perjuangan yang masih bernyawa(lol mestilah),,saye akan buktikann pade semua! 4 FLAT ahoi! Oh! saye terasa nak upload gambar2 di bawah ini. Tadi terjumpe tepi Sungai Gombak. eheh :P MY PERFECT TWO kat PALAM :D Khairunn Nisa and Nurul Akmar Tajwi ^^ sayang kamoo ketat2!
hehehehe. Nisa n Kemma due2 pon suke amek gamba! kitorang memang gile bergamba! mestilah nyaaahhh. hek3~
me and Kemma. hehehe. Jeles taww dgn die ni..comey and KURUS! grrr >_< *dengki dengki. Kalau jalan 3 orang kan,,mesti ramai yang kelih kat Kemma n Nisa. Yang gemop2+nerd2 baru la nak tgk aku! sedeehhh..(ayat cg adnan :P) haha! so tgh jalan tiga2 tu xleh kuat sangat. kuat apa? hee,kuat PERASAN. :D
hihihi. NISA pon comeeyy. Ramai peminatt nehh. hik3. ^^ KURUS jehh tp xhabes2 kate die GEMOPP. terasa mak nyaahh! -.- haha. yup! mcm kemma tulis kat blog u kan,meme semek ni cakap banyok! hahaha! :D semppoiii.. XD
Ahak! FACT : this two LOVEEEE shopping. -.- haha. BIG SPENDER. hehe. Nak nanges saye kat MIDVALLEY ari tuh diorang ni shopping lame sangat sampai mall tu nak tutop depa xkeluar2 lagi! REKOD! hahaha~ Mak pon sukee shopping nyaahh tp time DUET RAKYAT masuk lahh, haha. Takpon DUET AIR PELUH sendiri. duet gajilah! -.- huhu ^^
ape2 pon kitorang memang bezz and we know it! hehe :P WONDERPETT. huk3. exactly! tu name timangan kitorang, haha. #nampak beno xmatured nye kitorang neehhh.huhu. Nway, I LOVE u GUYS SO MUCH. Let us all be success in life and akhirat. Aminn.. :D Fightinggg!*muke semangat

Tuesday, November 15, 2011

it's Crazy this thing we call l.o.v.e

Justin Bieber - Overboard Lyrics

 

It feels like we've been out at sea,
So back and forth that's how it seems,
And when I wanna talk you say to me,
That if it's meant to be it will be.

So crazy is this thing we call love,
And now that we've got it we just cant give up,
I'm reaching out for you,
Got me out here in the water and I,
Im overboard
And I need your love to pull me up
I can't swim on my own
It's too much
Feel like I'm drowning without your love,
So throw yourself out to me my lifesaver.

Never understood you when you'd say,
You wanted me to meet you halfway,
I felt like I was doing my part,
You kept thinking you were coming up short
Its funny how things change cause now I see.

So crazy is this thing we call love,
And now that we've got it we just cant give up,
I'm reaching out for you,
Got me out here in the water and I,
Im overboard
And I need your love to pull me up
I can't swim on my own
It's too much
Feel like I'm drowning without your love,
So throw yourself out to me my lifesaver.

It's supposed to be some give and take I know,
But your only taking and not giving anymore,
So what do I do?
Cause I still love you,
And you're the only one who can save me.

Im overboard
And I need your love to pull me up
I can't swim on my own
It's too much
Feel like I'm drowning without your love,
So throw yourself out to me my lifesaver.

 

 

powered by lirik lagu indonesia pretty how much i felt last night. then this song just stuck to my ears. :P again,not that i am hoping. i care less.



Gratisan Musik

Sunday, October 30, 2011

alL iN oNe

tiba tiba rasa sedih. tiba tiba rasa kosong. tiba tiba tak tau rasa apa. Pulak. haha. Umm.. Serius tak tahu nak cakap apa. Dalam hati rasa ngilu,sakit tapi sebab apa? HIM? DEAR? THEY? or FAMILY? or STUDIES?

well,frankly speaking I am not a little bit nervous about my results? what if I failed to further? what if I let my parents down after all what they have done for me? Ashamed. Yes I should feel that regarding I vividly not trying hard enough to excel in my studies. Too many games,too many distractions. but I used to be used to distractions. I used to be able to handle them,overcome them and get going on. What CHANGED? I am a BAD GIRL. D;

It's been like months since I walk this earth SOLO. seems fine to me tough my roomate kept saying that I'll be bored to death. HELL. No I WONT. ...... Well,a little bit. But having someone right now is so not appropriate dont you think? the only and main focus of my life right now is to make my parents happy and proud and make me proud of myself. RIGHT NOW,right..okeyy.. PPFFTTTT!! Decisions in life was neeevvveerrr easy huh? But I thought like for several times a week,like what if I let my LOVE out of my sight while I'm on my struggle? What if I let it passed by without trying to give it a shot? Right now,my heart is like a flower in a pot. When he like call or just text me my heart blooms like when you water a flower. Yeah like that! haha. But if i didn't hear from him I'll be like that dead flowers,dull and dry. Get it? Like right now. But what is more to ask? As long as he is happy and I am that would be enough,I guess,,huhu. :D we'll make it through. whole lot more things,great chances and fantastic adeventures await! RIGHT? Oh Ya Allah..please enlightened our path and show us the way. Aminn,,





Friday, September 9, 2011

Salam sejahtera. Laporan kaji cuaca MotMot jam 1:46 petang hari Sabtu. :)


           langit : GELAP
           awan : HITAM DAN MENAKUTKAN
           mood : SEDIH n TERLUKA


tapi kesan kepada hati aku akan hilang untuk berminggu2,mungkin berbulan2 :(
                  So,BULAN adalah GF HIM sekarang. Kapel beberapa hari selepas aku dan HIM putus. Yupt! Truth does hurt~ Umm.. Aku tau mmg salah aku sebab aku yang memulakan perbualan uh. Tapi hati aku mmg xtahan gile sakit sbb BULAN jawab dgn tenang,,dan aku tabik die untuk itu. Yeah,terpaksa aku akui die BAEK.,,die,,, PERFECT! Roomate aku tanye,pernah xaku tertanye pade diri aku sendiri ape yang BULAN ade yang aku xde dan ape yang BULAN buat yang aku x buat,,?? Haha,,sambil ketawa aku jawab,, "byk Yun,,byk,," Dan aku sedih dan luke lama terbuka,(tulah cari pasal lagi).. Maafkan aku DEAR..
Aku takot untuk bulan2 dan tahun2 yang akan dtg,ingatan aku kat HIM xhilang2,, Sebab tu aku rase ade baeknye aku DELETE akaun FB aku..sebab setiap apa yang aku nampak tgk dan bace akan just tambah NANAH kat hati aku,>_<    Aku nangis...

          " BECAUSE I LOVE HIM BUT HE NEVER DID ANYTHING SPECIAL TO ME..
                    AND I LOVE HIM BUT I WAS NEVER SPECIAL TO HIM.."

        Dan siapa aku nak halang hidup die sekarang? Siapa aku untuk mencelah walau hanya sekadar "hi"..

                        "GOODBYE,,AND UR SUCH A LOVELY GIRL"-ayat die yang aku xkan lupe sampai bile2,, sampai bile2...


         Dan hanya pada Tuhan je lah aku mampu memohon so that perasaan ni takkan mengganggu gugat hidup aku. Aku pun ingin bahagia. Menyayangi kau xbermakna hanya kau yang aku sayang. Di mana saja kau berada,aku doakan kau sentiasa bahagia dengan BULAN atau sesape saje. dan jadilah insan yang setia.. :)

         









Saturday, August 20, 2011

  hati kita mati bila rohani tak makan.

"when u lost your way,He always be there"


http://ohislam.com/cara-menyempurnakan-solat-sunat-taubat/

Few days back,I always came to articles and opinions about us girls  not having a proper outfit and attitude. I been thinking about it now and then. Note that one of mu classmate,(my class rep) always made me and my friends shy about ourself. I mean,to them,I dont know. But to my realisation,I felt emmbarassed and I felt small comparing to girls with big HIJAB and LOOSE outfit. I'm jealous! They dont even have to think what to wear to class the next day. I mean,if it's me,I'll spend hours trying to mix and match my clothes so that I looked good,but there was "holes" everywhere. Short hijab,showing my ehem.,.tight jeans..short sleeves,,showing my not-so-flawless-hands,, but then,nothing! i didnt do any changes! And today,I have committed sins which I myself repented. Too much. I was so stressed out! I just cried and cried.. but then I saw my Al-Quran on the table and I cried again,louder.. And yes,I admit,.I'M LOST!! Thought nothing could save me,but a few articles I just read and songs played but my class rep,really touched my heart. And,thanks to CTU UITM PUNCAK ALAM for the kuliah TAUHID this morning. And now,I am on my way to find myself back. Or maybe a new NURUL NADIAH. Family and friends,do pray for me. :)

Tuesday, August 16, 2011

GirLfrIEnds~~!!






 Muke BuLat2..hehe. THen pEgang DAgu sUme! Hahahaha. LawAk TAw dioRAng Nih,,huhu XD




sEtaKat ni Xde Gado2 Lagi.or seLIsih FahAm..okEyylaa..suMe caM MEmAhAmi n BertOLak Ansur.. FREn 4 Eva Yeh!






Eerrr,,MukE Hot n MggOda La KOt?? hihihi~




KEmmA + NIsA + pEah~ kitorang memaNg gIle2.! hehe. Lap u OL LAh~

Tuesday, August 9, 2011

tryiNg tOo hArd but Then...

           dont believe the smile.it's a fake one. 
       It does break your heart when you know you have tried hard to get what you want. I just cried myself out. Its been more than a week since I consume some rice. But then,these guys would not just understand and keep mocking me. Depressed okkeyy!! The moment i thought i might be able to loss some weight then,they just make me down.. Urgghh!! Physical is not everything okey. Why dont you get to know with people before jumping into any absurd conclusion?? What ever,,, I wont listen to you guys! 

"the tide is high but i am holding on,,cos i am gonna be all number 1. i'm not the kind of girl who gives up just like that :D"

Sunday, July 17, 2011

the MissiNg pArt of Me~ V_V

it's no longer about HIM. it's no longer about THEM. it's about DEAR~ How i lost my dear for the selfish me. And it's not that i acknowledge but there's been confusion. Me and my dear.Dont really sure what we were feeling for each other but then we continued giving hopes and promises. Still,there were no guarantee.
There were no "deal". No knots. And then I'm lost. In the struggle to overcome my feeling towards HIM and to avoid from THEM. And DEAR,how many times do I have to say? There was zero feeling. He and me knew. But then,I don't know why am I saying all those things and why should I console you and why I feel bad about this and how my mind stucked thinking that you are not around. Confess? One fine day?? Pwehh..I don't know if we share it. So,in the time being,can I just let time does it work? If we were for each other,then let it be. And if it don't I'll just keep closing my eyes imagening you are always there 4 me.As you always do my DEAR~