Follow by Email

Friday, December 27, 2013

Me and my car we got issue ( my car lah sangat )

Salam ! Hai hello haluu lama tak update blog. Yeah , dikala takde orang untuk aku meluahkan cerita (sekarang) maka , ehem nak cerita lah ni .  

So , hari Ahad lepas ikut abg Pat and Kak Qin dgn Baby Piya balik JB. Seronak lah jugak . Aku memang suka berjalan mohon sedia maklum hee. And plus , jengjengjeng aku dah dapat lesen ! Yes . Lesen P -.-
Hurmm so biasa lah awal2 dapat ofkos lew eksaitod melebis nak drive kereta padahal kalau on the road dgn cikgu memandu tu tak pernah pulak aku TAK kene marah . Hmm. Tapi well , I gotta challenge myself. 

So , kat JB , Kak Qin ajarkan and bagi aku bawa kereta dia. Alhamduliilah , ada lah jugak sana sini kene peraghtis kan lagi oh well aku pun bukan nye biasa curik kereta ayah bawak merayap okay . Tak pernah ! 
So okay lah shuhh shuuhh shuuuh ( bunyi kereta membelah angin) haha aku bawak lah mcm half pro ehek . 

Then , masa nak balik ke Gombak alkisah nya malam Selasa , di highway yang tak lah lengang sangat tapi takpe lurus je , Abg Pat bagi aku can bawa . So , under diorang punya pemantauan aku bawa lah kan :) 
Tapi memang sejuk habis tangan ! Bibir pun kalau tak kemam mesti menggelupur punya wuwu. Wa cuak wa habaq kat lu. Cuak tahap yang paling cuak sebenarnya. Tapi cool lah , lajuuu je aku bawak (sebenarnya rasa slow je , tapi mybe dah terbiasa dengan Wawa bawa laju kereta dia  so rase slow ) , Abg Pat pun asyik tego aku laju tapi eh eh mcm tercabar pulak mcm loser je bawa slow hm hm peah tak sedar diri baru dapat lesen uwaaa. 

Haaa ada la makan dia kerana sikap tak sedar diri tersebut. Elok je aku drive dari Soromban tu , lagi sikit je nak sampai rumah, dekat Jalan Pahang tu grrr kedebushh kebabo babo bobobo ! 

OMAGAD. 
EKSIDENNNNNNNNN ! 

Sebab aku drive laju taw , so aku brake (eh betul ke ejaan ni ) tu betul2 lagi 2 cm lagi nak kene bontot kereta depan . Tapi kira aku hebat la jugak , sebab tak hentam pon ! Hihi. Hmm satgi kereta belakang entah dari mane suka hati die je cium bontot i ols. Tertanjat berak kite. Lepas tu aku bapak gila panik nak mampus wa cakap lu. Dah la baru dapat lesen ! Nasib baik ada Abg Pat yang baik ( wuwuuw trimas2 ) mengaku dia yang drive and setel apa semua . Keretaa ? Uwaaa teruk gilos ! Mau 2 3ribu jugak lahh . Rasa mcm nak gantung diri turun balik je rasa. 

Malam ni pulak , ingat nak keluar bawa Bay pergi makan Mali's Corner . Satgi dafuk kereta bateri weak . 3 kali mati . 3 kali panggil abg mekanik jump kereta. 3 kali malu wuwuwu. Dah lah Bay dah siap bagai apa semua tunggu aku je. Arggghhh ini buat aku migrain ! Bila nak lepas macam ni ? Memang tak lah ayah nak bagi drive kereta dia pulak . Sobsss.

Peah , tunggu beli kereta sendiri je lah ye. Sekian :( 

No comments:

Post a Comment