Follow by Email

Saturday, April 5, 2014

Lemah la aku bab masak ni

Ohmaigucciiii ! Gadis gadis lain kalau sebut pasal masak ni mesti eksaitod tergedik gedik cakap "oh I pandai masak ni" , "alaaa I lagi terer boleh masak ni". Aku ? Hmmm hakktuih. Hukhukhuk cenggane nak kawin ni. Uwaaaa. But seriously I tell u aa. Give me any housechores , anything but cooking . Tak lulus betul ! Kadang2 je bila nasib menyebelahi baru macam acah-acah sedap. Urghhh I hate my self ! 

Tulah , bila mama masak kerja kau takda lain takda bukan potong bawang , kupas kentang , siang sayur, itu jelee. Sebulan sekali bila rajin atau bila mama dah sound je  baru nak tercangak depan kuali. Uhuk3. Lepas tu gebang kat boyfriend masak itu ini walhal potong bawang je pun ! Uwaaaaa! 

Dah tu nak buat cane an? Aku kadang2 rasa macam boleh je memasak ni. Kadang2 mama duduk kat meja sambil mulut beliau2 potpet meng'order' aku campak itu ini dalam kuali tu, then yang aku masak tu sedap je! Ni bila mama takda , ikan apa pun tak kenal, rempah pun main campak je. Huwaaaaa nak nangis! 



Aku masak untuk orang lain no hal. Ni yang nak kena masak untuk ayah ni lemah sendi sendi aku. Semalam aku masak sardin ( okay dah 21 tahun tapi masak sardin je maaflah -.- ) . Dah siap tu aku rasalah , puihh tak sedap! Ceroyy ! Tapi magicnya tengok2 licin sardin aku ! Huahuahua bangga ah kejap ( terima kasih google ) Tapi hari ni , sobs2 aku masak ikan tenggiri masak kicap. Uwaaaa aku masukkan sejenis rempah ni lepas tu lepas tu lepas tu tak sedaapppp uwaaa aku rasa macam nak guling2 masuk rak dapur.  ><'

Lepas tu lepas tu aku masak kangkung gorang belacangggg huwaaaa terlebih belacan tak sedaapppppppp . Okay la I wanna go kill myself now. Kbye 

Mengapakah aku sungguh gagal sebagai anak dara??? Mengaapaaaaaa !!!!!!!

No comments:

Post a Comment